1821 : ΜΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ που ΕΜΕΙΝΕ ΣΤΗ ΜΕΣΗ



Κοντεύουν να περάσουν 200 χρόνια από τότε.....
που τα πρώτα ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΛΑΒΑΡΑ άρχισαν να υψώνονται εδώ και εκεί, σε τούτο τον πολύπαθο τόπο. 200 χρόνια κι όμως ο σπόρος της ΛΕΥΤΕΡΙΑΣ, που συλλάβανε στις καρδιές τους, εκείνοι οι πρώτοι λεύτεροι, κυοφορείται ακόμα στους δρόμους και στα στόματα, αλλά γέννα δεν λέει να δώσει.
Αυτό που ξεκίνησε τότε να πει ο Λαός, ΔΕΝ ΠΡΟΚΑΜΕ να το ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
Πέσανε τα κοράκια να του πάρουν το λόγο απ' το στόμα, να του βάλλουν ΚΑΘΩΣΠΡΕΠΙΣΜΟΥΣ και καλολογικά, κι από τότε δεν έχουν σώσει να φλυαρούν πάνω απ τα κουφάρια των γενεών. Δεν έχουν πάψει να μιλάνε ΕΚΕΙΝΟΙ, που μόνο τη γλώσσα έχουν Ελληνική (και αν....), μα οι ΚΑΡΔΙΕΣ και οι ΤΣΕΠΕΣ τους μιλούν διαλέκτους της ΕΣΠΕΡΙΑΣ ή άλλες.

Τα τελευταία χρόνια, ετούτος ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ των ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΗΔΩΝ,
πήρε να θεριεύει ξανά, πέρα από κάθε όριο υπομονής. Τρία χρόνια τώρα, έπαψαν να μιλούν απλά στο όνομα μιας αόριστης λαϊκής θέλησης, αποθρασύνθηκαν. Έπιασαν να μιλούν στο όνομα της ίδιας της ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, της ΙΔΙΑΣ μας της ΖΩΗΣ, της ΖΩΗΣ των ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ.
Αν μπορούμε να αγοράσουμε το ψωμί η να πιούμε το νερό, αν μπορούμε να περπατήσουμε δίχως να είμαστε ξυπόλητοι, αν μπορούμε να κρατήσουμε τα παιδιά μας ζεστά ή να βάλουμε μια μπουκιά στο στόμα τους, είναι γιατί μας το ...επιτρέπει το τάδε άρθρο ή η δείνα παράγραφος κάποιου ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Όμως τα πρόσφατα γεγονότα στην ΚΥΠΡΟ
μιλάνε καθαρά και μας λένε πως, ετούτος ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ, μπορεί και ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΠΑΣΕΙ. Αλλά να σπάσει κατά πως πρέπει και όχι γιατί το ένα συμφέρον πολεμά το άλλο, με τους λαούς από πίσω, να φέρονται και να άγονται στις νίκες με την ίδια μεμψιμοιρία που γονατίζουν. Έπεσαν οι "αναλυτές" πάνω στο Κυπριακό "ΟΧΙ", άλλοι για να το εξυμνήσουν, άλλοι πάλι για να το αμαυρώσουν, Ένα όμως δεν μπορούν, να το ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ.
Όπως ακυρώνονται με μιας οι δήθεν μονόδρομοι και τα εκβιαστικά παζάρια, που γίνονται τόσα χρόνια, στον ίδιο μας το φόνο.
Αποδεικνύεται περίτρανα, ότι το αδιέξοδο γίνεται γροθιά στους διώκτες του. Την ΑΓΡΙΑ ΧΑΡΑ που πήραμε στην αρχή όμως, θα πρέπει να την κατεβάσουμε στη Γης, γιατί μόνο εκεί μπορεί να ριζώσει και να δώσει σοδειά. Σοδειά από τα χέρια που τη δουλεύουνε με μόχθο. Όχι από ΧΑΡΤΟΓΙΑΚΑΔΕΣ και "ΣΩΤΗΡΕΣ" που δουλεύουνε το ..κόσμο.

Μας θέλουν και στα σχολειά μας ακόμα ΥΠΟΔΟΥΛΟΥΣ.
Αλλάζουν την ιστορία, κατά που φυσάει ο άνεμος του συμφέροντος. Εμφυσούν στα παιδιά μας το ΦΟΒΟ και το ΔΟΓΜΑΤΙΣΜΟ, αντίς για τη ΛΕΥΤΕΡΙΑ και την ΟΡΘΗ ΚΡΙΣΗ.
Το δάσκαλο που θα σηκώσει κεφάλι, να ανοίξει τα μάτια των μαθητών του στο κόσμο, τον κρατούν σκυφτό με τα σωστά τους όπλα: την Ε.Δ.Ε., τη ΜΕΤΑΘΕΣΗ, την ΑΜΙΣΘΙΑ, την ΑΠΕΙΛΗ και την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ.
Δεν είναι πολύς καιρός, που οι ΝΕΚΡΟΖΩΝΤΑΝΟΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ ΕΘΝΟΣΩΤΗΡΕΣ, άσχετοι με την εκπαίδευση, άσχετοι με την ιστορία και τις παραδόσεις της Πόλης μας, θεώρησαν πως έχουν λόγο και άποψη και επιχείρησαν να επιβάλλουν στο 1ο Δημοτικό Σχολείο, το θάνατο του νου, στον οποίο ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΙ, ώστε να ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ την ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, που μπόλιασε τούτο τον τόπο με ζωή.

ΑΛΛΑ ΩΣ ΕΔΩ,,,,! ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ...!
Την κουβέντα που ξεκίνησε ο ΛΑΟΣ, πριν 192 χρόνια, κι έμεινε ΜΕΤΕΩΡΗ από γενιά σε γενιά, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ο ίδιος ο ΛΑΟΣ να την κλείσει. Την ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΣ ΛΕΞΗ δεν την έχουμε πει ακόμα. Κι αν το χρέος, προς εκείνους που κάποτε ξεσηκώθηκαν, δεν αρκεί για να καρπίσει στις καρδιές ο ΔΙΚΑΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, τότε μήπως δεν υπάρχουν άλλα χρέη, άξια να τα νοιαστούμε ;
Όχι από εκείνα τα ευτελή και ασύδοτα προς ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ και ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΥΣ, παρά ΧΡΕΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΧΡΕΟΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ, ΧΡΕΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΖΩΗ που ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ.

Στον ΑΓΥΡΙΣΤΟ ΑΦΕΝΤΕΣ, ΔΥΝΑΣΤΕΣ και ΚΑΘΕ ΛΟΓΗΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙ....!
ΤΗΣ ΜΟΙΡΑΣ ΜΑΣ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΥΡΙΟΙ, ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ...!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ ΠΑΡΑ ΚΕΡΔΙΖΕΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν.ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑΣ-Ν.ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΣ

www.syneleysi.wordpress.com


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...