Με ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΚΡΑΤΙΚΟ ΣΠΡΩΞΙΜΟ PREMIER BANK η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ




Πέρυσι το καλοκαίρι ήταν κοινό μυστικό στους ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ, ειδικά στην περίοδο που η ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ χτυπούσε "κόκκινο" λόγω της τεράστιας ΕΚΡΟΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ στο εξωτερικό (ΚΥΠΡΟΣ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΑΓΓΛΙΑ κατά βάση), ότι η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ του ΜΙΧΑΛΗ ΣΑΛΛΑ, αντιμετώπιζε ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ.

Μάλιστα, το φαινόμενο πλέον, δεν μπορούσε να κρυφτεί και έγινε αντιληπτό από σχεδόν ΟΛΟΥΣ τους μόνιμους πελάτες της εν λόγω τράπεζας, λόγω της ΣΗΜΑΝΤΙΚΗΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΜΕΤΡΗΤΩΝ που αντιμετώπιζε.

Έλα όμως που οι "πούροι" ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΕΣ, που βγάζουν ...σπυράκια όταν ακούν ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΝΑΜΙΞΗ στις business τους, όταν φυσικά βλέπουν τα σκούρα, πάνω στο ΚΡΑΤΟΣ ακουμπούν και στο ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΗΜΑ για να ξεφύγουν από τη δεινή τους θέση.

Με λίγα λόγια, ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ τα κέρδη όταν τα πράγματα πάνε καλά και ....ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΟΥΜΕ τις ...ΖΗΜΙΕΣ όταν η κατάσταση σφίγγει, έτσι αγαπητοί μου ; Ο ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΜΠΟΥΝΑΜΑΣ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ στις ΤΡΑΠΕΖΕΣ σε δις € προφανώς από κάποιους ξεχάστηκε (...)

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ποιος δεν την θυμάται, ένα ΜΙΚΡΟ "ΜΑΓΑΖΑΚΙ" να λειτουργεί έτσι ανάμεσα στα μεγάλα ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ της Ελληνικής αγοράς.

Το μικρό αυτό μαγαζάκι σήμερα παρακαλώ, με ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΒΑΝΤΑ και ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΤΗΡΙΞΗ έχει μετατραπεί:

  • στην πρώτη τραπεζική δύναμη στην Ελλάδα με βάση τον αριθμό των καταστημάτων του, που ξεπερνούν τα 1.660, με πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο που είναι ο όμιλος της Εθνικής Τράπεζας, στον οποίο ανήκει και η Eurobank, αποτελεί πλέον ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς, με ρεκόρ εξαγορών και συγχωνεύσεων.
  • Με βάση τα οικονομικά του μεγέθη ο όμιλος της Τράπεζας Πειραιώς καταλαμβάνει τη δεύτερη θέση μετά την Εθνική Τράπεζα, με το συνολικό ενεργητικό του Ομίλου να ανέρχεται σε 95 δισ. ευρώ, χορηγήσεις δανείων 70 δισ. ευρώ και καταθέσεις άνω των 52 δισ. ευρώ με σύνολο εργαζομένων πάνω από 24.000.
  • Με την απόκτηση των υποκαταστημάτων των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα, ο όμιλος της τράπεζας Πειραιώς ανεβάζει τον αριθμό των εξαγορών, συγχωνεύσεων και απορροφήσεων που έχει πραγματοποιήσει υπό την ηγεσία του Μιχάλη Σάλλα στο «τιμόνι» του ομίλου σε 15.
Ο ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΑΛΛΑΣ είναι γνωστός στην αγορά για τις διασυνδέσεις του με το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΚΛΗΡΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ του, και των στηριγμάτων που αποκόμισε τόσα χρόνια.

Τι να πρωτοθυμηθούμε ;

Την ΕΤΒΑ που απόκτησε ; τράπεζα μοχλό για την Βιομηχανική ανάπτυξη για το τόπο ;

Την XIOS BANK ; την ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ

Πρόσφατα την ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ που παράτησαν εντελώς οι Γάλλοι της SOCIETE GENERALE ;

ή να θυμηθούμε το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ της ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ που δόθηκε ΠΡΟΙΚΑ στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ με τρόπο που προκαλεί ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ;

Να προσθέσουμε λοιπόν τώρα το ΝΕΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΔΩΡΟ στον κ. ΣΑΛΛΑ που δεν είναι άλλο από ΟΛΑ τα ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ της ΚΥΠΡΟΥ στην ΕΛΛΑΔΑ έναντι λένε οι αγορές του ποσού των 500 και κάτι εκατ. €, ποσό δλδ πολύ κάτω της χρηματιστηριακής αξίας της ....ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (!!!).

Και έπεται και η ....MILLENIUM BANK να πάρει σειρά......!!

Μάλιστα για την ΠΡΟΙΚΑ ΔΩΡΟ των ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ στην ΠΕΙΡΑΙΩΣ λύσσαξε κατά το κοινώς λεγόμενο το EUROGROUP και η Τρόϊκα και οι πιέσεις για να γίνει ήταν ασφυκτικές.

Έτσι χτίζονται στον ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ τα ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ και τα "ΜΕΓΑΘΗΡΙΑ". Με τρόπο ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΟ, με ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΧΡΗΜΑ, με ΦΟΡΤΩΜΑ των ΧΡΕΩΝ και των ΒΑΡΩΝ στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Και άσε τους αστούς οικονομολόγους να λαλάνε διάφορα για την ...ελευθερία της αγοράς και έτερα παραμύθια που προφανώς απευθύνονται σε αδαείς και αφελείς.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...