ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΕΩΝ: ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ ΜΕΓΑΛΑ ΛΟΓΙΑ



Έχοντας «καθαρίσει» η Κυβέρνηση τα απεργιακά μέτωπα στους εργαζόμενους του ΜΕΤΡΟ και στους ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, με άμεσο και σαφή τρόπο, μας έρχονται στο νου αντίστοιχες ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ και των δύο χώρων.

Θυμόμαστε λοιπόν τη δήλωση του Προέδρου των Εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ κ. Σταματόπουλο, αμέσως μετά την ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ να δηλώνει:

«Θα μας πάρουν με φέρετρα από το Αμαξοστάσιο»

Επίσης τον κ. Νταλακογιώργο από την ΠΕΜΕΝ να δηλώνει ότι:

«Θα κάνουμε κουρελόχαρτο την επιστράτευση των ναυτεργατών»

Και στις δύο περιπτώσεις, τα αποτελέσματα ήταν να λήξουν η απεργίες «χωρίς να ανοίξει μύτη» κατά το κοινώς λεγόμενο.

Νιώθει λοιπόν την ανάγκη κάποιος να αναρωτηθεί: προς τι οι μεγαλόσχημες «επαναστατικές» ρήσεις τη στιγμή που δεν υπάρχει μήτε η δυνατότητα αλλά επίσης μήτε η πρόθεση να υποστηριχτούν οργανωτικά.

Αναρωτήθηκαν στο Συνδικαλιστικό Κίνημα άραγε, ποιες είναι οι επιπτώσεις των εξελίξεων αυτών στο ΘΥΜΙΚΟ όχι μόνο των απεργών αλλά και των λοιπών εργαζομένων ;

Η ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ είναι ΕΚΔΗΛΗ και τα ΑΔΙΕΞΟΔΑ συσσωρευόμενα. Απ΄ότι αντιλαμβανόμαστε ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν είναι διατεθειμένος να συγκρουστεί και να αναλάβει και την πολιτική ευθύνη.
Το μόνο που γίνεται είναι η τυχούσα κεφαλαιοποίηση του πολιτικού κόστους που υφίσταται ο Κυβερνητικός θίασος αλλά με αμφίβολους κερδισμένους.

Υ.Γ. Το μέτωπο των ΑΓΡΟΤΩΝ προς το παρόν παραμένει αλλά ουδείς είναι σίγουρος για την εξέλιξη της Κινητοποίησης αυτής που έτσι και αλλιώς δεν δημιουργεί ουσιαστικά προβλήματα στο καθεστώς.

Ακόμα τούτη η Άνοιξη …ραγιάδες-ραγιάδες……

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...