ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ ΑΝΑΣΤΑΛΤΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ στην ΑΝΑΤΑΣΗ του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ


Διαβάζουμε ολόγυρα και μονολογούμε οι ίδιοι πάνω σε μια σκέψη, η οποία έχει την εξής σχεδόν μόνιμη κατάληξη:

"ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΝΕΤΑΙ επί τέλους ο ΚΟΣΜΟΣ"

Μία ερώτηση, η οποία έχει γίνει μόνιμο άγχος και μάλιστα επώδυνο μέσα στις γραμμές της Κοινωνίας.

Και ξεκινάμε τα ....Γαλλικά κατά του κόσμου, συνήθως "εμείς" οι .....Ταλιμπάν του Κινήματος.
ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΓΝΟΟΥΜΕ τις ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ και ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ του καθένα  στο κατά πόσο ζει τη δική του "νιρβάνα", κατά πόσο ζει τις δικές του "αυταπάτες", στο κατά πόσο αρέσκεται να βουλιάζει και να μετατρέπει την ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ σε ΑΠΟΨΗ
ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ να ΣΤΑΘΟΥΜΕ στην ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗ της ΑΙΤΙΑΣ που η ΚΟΙΝΩΝΙΑ έχει "καθήσει" την ίδια στιγμή που δέχεται ΑΠΑΝΩΤΑ ΧΑΣΤΟΥΚΙΑ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ.


Η ταξική, κοινωνική, πολιτική και ιδεολογική ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ μιας ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ που χρόνια τώρα ΣΕΡΝΕΤΑΙ σε ΣΑΠΙΑ ΣΤΗΡΙΓΜΑΤΑ σε όλα τα επίπεδα ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΕΥΚΟΛΗ ΥΠΟΘΕΣΗ.

Παρ' όλα αυτά στην μαύρη εποχή του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, έχει δώσει ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΜΑΧΕΣ έξω στο δρόμο, με κάθε μορφή:
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΠΟΡΕΙΕΣ, ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΚΛΑΔΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΙΝΗΜΑΤΑ

Δεν δίστασε να ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΑΝΟΙΧΤΑ με το ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ, το οποίο και ανάγκασε να γίνεται πλέον όλο και πιο απροκάληπτα ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ για να τον αντιμετωπίσει.


Μάλιστα η ΔΙΑΛΥΣΗ του κλασικού ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥ ΜΟΝΤΕΛΟΥ, δεν ήρθε από τον ....ουρανό, αλλά είναι αποτέλεσμα ΟΛΩΝ ΑΥΤΩΝ των ΜΑΧΩΝ έξω στο δρόμο.
Η Επιστράτευση ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ με ΕΞΩΘΕΣΜΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ επίσης.

Όμως ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ:

Ο ΛΑΟΣ και γενικά ο ΑΠΛΟΣ ΚΟΣΜΟΣ έχει να ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΕΙ:

  • ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΕΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΗΓΕΣΙΕΣ σε ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ που όχι απλά μπαίνουν μπροστά σε αγώνες αλλά κάνουν τα ΠΑΝΤΑ για να σβήσουν τη φωτιά.
  • ΕΝΑ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟ και ΚΑΛΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ που ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΡΟΜΕΡΕΣ ΕΦΕΔΡΕΙΕΣ σε ΠΡΟΣΩΠΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ
  • ΕΝΑ σαφές ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ και ΕΜΦΑΝΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟΥ που είτε μόνο του είτε ΜΕΤΩΠΙΚΑ θα αποτελούσε το ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ.
ΠΑΜΕ να ΣΤΑΘΟΥΜΕ ΕΙΔΙΚΑ σε αυτό:

  • Οι τελευταίες ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΝ το σχηματισμό μιας ΑΚΡΟΔΕΞΙΑΣ, ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.
  • Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ να ΠΡΟΤΑΞΕΙ το ΔΙΚΟ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ
  • Το ΚΚΕ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ να δώσει την ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ για ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ενός ΜΕΤΩΠΟΥ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ, ΑΡΝΕΙΤΑ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ καν να ΠΙΕΣΕΙ σε αυτήν  την κατεύθυνση.
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ όλων αυτών είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ συνεχώς και ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ, να κάνει έναν "αγώνα δρόμου" να ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο ΣΥΣΤΗΜΑ για να πάρει το Ο.Κ. για την επόμενη Κυβερνητική εναλλαγή.

Ο Κόσμος ΘΕΛΕΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ......!
Ο Κόσμος αγαπητοί μου βλέπει μονάχα ΗΤΤΕΣ.....!!!
ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΜΑΧΗ συνδικαλιστική, εργατική, πολιτική που να μην έκλεισε με ΗΤΤΑ....!

Λογικό λοιπόν σε ΚΑΘΕ ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ να έχουμε ΝΕΑ ΒΥΘΙΣΗ στην ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ.

Κλείνοντας για μια ακόμα φορά θα πω δύο πράγματα:

  1. Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ και ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ "ΚΟΥΤΣΑΒΑΚΙΣΜΟΣ" ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΠΟΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ και με ΣΧΕΔΙΟ, αυτό όμως ΠΡΟΫΠΟΘΕΤΕΙ:
  2. ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΤΩΠΙΚΟ έτοιμο να ΒΑΛΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ της ΑΛΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ.
Όσο αυτά τα ζητήματα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ δεν τα βλέπει, τόσο θα μαζευόμαστε εδώ και θα ...κλαίμε τη μοίρα μας κάθε φορά σε χειρότερο επίπεδο.



Σχόλια

  1. Κάθε φορά φίλε Γιάννη, χρησιμοποιούμε έννοιες οι οποίες απομένουν λίγο ακαθόριστες.

    Αλήθεια 1η: Ο Ελληνικός λαός έδωσε μάχες. Λάθος, τμήμα του Ελληνικού λαού έδωσε μάχες και μάλιστα μία μικρή μειοψηφία. Το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού λαού δεν έδωσε καμία μάχη πουθενά (εκτός ίσως από την καθημερινή μάχη ο καθένας για πάρτι του)!

    Αλήθεια 2η: Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες είναι ξεπουλημένες. Μα δεν πρόσκεινται σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ως πλειοψηφίες στα ΔΣ? Ποιος τους ψήφισε? Πέραν αυτού, ποιος απέτρεψε τον οποιοδήποτε πολίτη να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις, ανεξάρτητα, χωρίς πανό, χωρίς τίποτα, με το κορμάκι του?

    Αλήθεια 3η: Η αριστερά που δεν συνεννοείται, που δεν εμπνέει, που δεν... που δεν.... που δεν...σωστά, έτσι είναι, αλλά, τι πρέπει άλλο να κάνει η αριστερά για μία μεγάλη μερίδα του κόσμου τόσο βαθειά διαποτισμένου από την νεοφιλελεύθερη βλακεία, που αρνείται να αντιληφθεί και τα πιο στοιχειώδη γύρω του.

    Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι επί της ουσίας δεν συμφωνώ με τη θέση σου, αλλά δεν προτίθεμαι να απενοχοποιήσω την ατομική ευθύνη και την συνείδηση που κουβαλάει ο καθένας μόνος του. Όταν το 2009, ο ΓΑΠ, καλή του ώρα του σωτήρα μας, έλεγε "λεφτά υπάρχουν", άντε εξαπατηθήκαμε και του δώσαμε τα κλειδιά της χώρας. Το 2012 όμως όλα ήταν γνωστά και η επιλογή εντελώς συνειδητή, και τι επιλέξαμε? Επιλέξαμε να συνεχίσουν να μας σώζουν οι γνωστοί που μας σώζουν εδώ και δεκαετίες κι επιλέξαμε να βάλουμε στο κόλπο και λίγο φασισμό, από αυτόν που είχαμε κρύψει κάτω από το χαλί μας και πίσω από την Ευρωκακομοιριά μας!!!

    Κάθε λαός φίλε Γιάννη έχει αυτά που του αξίζει...εμείς δεν είμαστε εξαίρεση.

    20 Φεβρουαρίου στο δρόμο...όλοι...ιδού η Ρόδος, ιδού και η Μύκονος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν θα διαφωνήσω Φίλε μου με τα λεγόμενά σου.
      Μήτε έχω σκοπό να παραδώσω "παρθένους" τον καθέναν από εμάς στη συλλογική συνείδηση.
      Ο Κάθε λαός έχει βαρύτατη ευθύνη για τις επιλογές του.
      Όμως απ την άλλη, οφείλει να έχει και διέξοδο.
      Σίγουρα η ΑΡΙΣΤΕΡΑ έχει πει και έχει προειδοποιήσει το κόσμο για τις εξελίξεις αυτές.
      Όμως η διάβρωση των συνειδήσεων από τη μια και η έλλειψη πρότασης απ την άλλη μπλοκάρει τις διεργασίες.
      Θα πει κανείς εύλογα:
      Αν κινηθεί τεράστια μερίδα κόσμου στο δρόμο όλα τα ...μπλοκαρίσματα και οι συμβιβασμοί σαρώνονται.
      Ναι.....! σωστό
      Αλλά δυστυχώς το μέσο επίπεδο του Ελληνικού λαού απέχει παρασάγκας από το να μετατρέψει στο Σύνταγμα σε πλατεία ΤΑΧΡΙΡ όπου και εκεί πάλι χρειάζεται η πρόταση.

      Διαγραφή
  2. ''ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ όλων αυτών είναι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να ΟΛΙΣΘΑΙΝΕΙ συνεχώς και ΠΙΟ ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΑ, ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΑ, να κάνει έναν "αγώνα δρόμου" να ΔΩΣΕΙ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ στο ΣΥΣΤΗΜΑ για να πάρει το Ο.Κ. για την επόμενη Κυβερνητική εναλλαγή.''

    Για να ειμαστε σοβαροι, αυτες οι επιλογες του ΣΥΡΙΖΑ δεν εχουν να κανουν με το εαν τον στηριζει Η' οχι το ΚΚΕ
    Μηπως το εαν στηριζε Η' οχι το ΚΚΕ τις ΠΑΣΟΚικες κυβερνησεις επαιξαν κανενα ρολο στην σταση του ΠΑΣΟΚ:;;
    Ομοιως και σημερα ο ΣΥΡΙΖΑ πραττει αυτοφωτα και με ιδια ευθυνη. Καμια εξαρτηση δεν εχει απο το ΚΚΕ. Ο Τσιπρας φερει ακεραιη την ευθυνη της υπερδεξιας μετατοπισης του ΣΥΡΙΖΑ(καταργηση μνημονιων και δανειακων συμβασεων........σημερα λεει για καποια λαθη στο Ελληνικο προγραμμα.... ενω κεντρικο συνθημα εγινε το ευρω Η' θανατος)

    Σε λιγο θα μας πεις οτι ευθυνεται και το Μ-Λ ΚΚΕ για το τι πρατουν οι παλιοπασοκοι-νεοσυριζιτες καρεκλοκενταυροι

    Τα σφαλματα του ΚΚΕ(προσωπικη μου εκτιμηση) ειναι η ΜΗ μετωπικη του λογικη στο πως αντιμετωπιζει δυναμεις της κομμουνιστικης αριστερας στο κινημα το εργατικουπαλληλικο. Κια για να τα πωξεκαθαρα
    Περιμενα μετωπικη συμπραξη με ΚΚΕ(μλ),ΑΝΤΑΡΣΥΑ,ΜΛ ΚΚΕ, ΑΣΚΕ, αυτονομες/ανενταχτες(πραγματικα ομως ,γιατι τον εχουν ξεφτιλισει λιγο τον ορο) αριστερες δυναμεις. ΟΧΙ ομως και με τους a priori πασοκοποιημενους μαιντανους του ΣΥΡΙΖΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα συμφωνήσω μαζί σου ανώνυμε Φίλε, ειδικά στο 2ο σκέλος. Στο 1ο σκέλος να ξεκαθαρίσω ότι ουδέποτε φόρτωσα την συστηματική ολίσθηση της κεντρικής ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στις άλλες παρατάξεις της αριστεράς. Εννοείται ότι πράτει "αυτόφωτα"
      Το ΚΚΕ έχει το μερίδιο της τεράστιας ευθύνης στο ότι δεν έχει αποδεχθεί μια στοιχειώδη μετωπική λογική με την άλλη αριστερά που αναφέρεις.
      Εν γένει για να γίνω πρακτικός, ο κόσμος και ο λαός θα ήθελε πάρα πολύ να έχει δίπλα του ένα ΜΕΤΩΠΙΚΟ ΣΧΗΜΑ όπως στη ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ όπως στη ΒΟΛΙΒΙΑ και από εκεί και πέρα μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης θα κριθούν όλα.
      Το ότι όμως δεν υφίσταται η παραμικρή προοπτική να στηθεί κάτι τέτοιο στον τόπο μας, με ευθύνη των ηγεσιών και τις αναλογίες του καθένα χώρου, αυτό είναι προφανές ότι ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ και την ΚΙΝΗΣΗ των ΜΑΖΩΝ.
      Μακάρι να σπάσει αυτό το αδιέξοδο γιατί στην αντίθετη περίπτωση θα πάμε σε πλήρη φασιστικοποίηση της κοινωνίας.
      Σε ευχαριστώ για την παρέμβασή σου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...