Δολοφονικό Τροχαίο με Εγκατάλειψη και Κορονοϊός: Δοκιμάζονται τα όρια της ανθρώπινης ηθικής και κοινωνικής συνοχής

"Darkness falls across the land..."

Γκρίζες ανταύγειες απλώνονται πάνω από την κοινωνική συνοχή και δοκιμάζουν πραγματικά τις αντοχές και τα αντανακλαστικά μας. Τον τρόπο που σκεφτόμαστε, τις αξίες που έχουμε και υπηρετούμε, τα συστήματα ηθικής-όσα έχουν μείνει να επιβιώσουν. Επίσης θα δοκιμαστούν και αξίες και αντανακλαστικά της αστικής δυτικής κοινωνίας και μάλιστα με τρόπο πολύ εμφαντικό.

Αφορμή για τα παραπάνω αποτελούν δύο ξεχωριστά γεγονότα που συνέβησαν. Το ένα στον Ελλαδικό χώρο και δυστυχώς είναι επαναλαμβανόμενο, το άλλο πλέον πάει να γίνει παγκόσμιο πρόβλημα.

Το δολοφονικό τροχαίο ατύχημα στην Γλυφάδα με τον οδηγό της "Corvette"


Δεν είναι η πρώτη φορά που ένας "επώνυμος" αστός εγκαταλείπει στο δρόμο τα θύματά του μετά από τροχαίο ατύχημα που προκάλεσε η εγκληματική του οδήγηση. Και δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά, που αυτή ακριβώς η πρακτική, συγκαλύπτεται από το κράτος και τις υπηρεσίες του αλλά και από τους μηχανισμούς προπαγάνδας, δηλαδή τα ΜΜΕ.

Προφάσεις και τσιτάτα όπως: "Η κακιά ώρα", "Σοκαρίστηκε και έφυγε",  "Φοβήθηκε και δεν ήξερε τι να κάνει",  "Δεν μπορούσαμε να τον βρούμε" αναπαράγονται με ανήθικο τρόπο από μέσα ενημέρωσης που προσπαθούν να "στρογγυλέψουν" την εγκληματική πράξη των δραστών.

Αυτό ακριβώς έγινε και τώρα με τον δειλό και ιταμό "εκλεκτό κύριο" που, ως περιφερόμενος θάνατος σε τέσσερις τροχούς, σκότωσε και εγκατέλειψε το θύμα του. Έναν νέο άνθρωπο εν μέσει οδώ.

Και φυσικά το ελεεινό νομικό πλαίσιο της "δικαιοσύνης" κατ' ουσίαν αβαντάρει αυτούς τους εγκληματίες να εγκαταλείψουν τα θύματά τους, "μην μπλέξουν τα παιδιά" με το αυτόφωρο και στη συνέχεια, ως κύριοι, να παρουσιαστούν, να κριθούν ελεύθεροι (δηλαδή ότι δεν είναι επικίνδυνοι για τη δημόσια ασφάλεια) και να πάνε ήρεμοι και πράοι στο πολυτελές σπιτάκι τους.

Η Συνέχεια είναι γνωστή. "Επώνυμοι" γυαλιστεροί δικηγόροι θα αναλάβουν την διαστροφή της υπόθεσης και οι δράστες θα πέσουν στα μαλακά με "ποινή", λέμε τώρα, με ανασταλτικό χαρακτήρα άντε και με κάποιο πρόστιμο.

Για το ανθρώπινο και ηθικό θέμα του συγκεκριμένου δράστη αλλά και των λοιπών, δεν το συζητώ. Εξαχρειωμένα άτομα, βουτηγμένα στην διαπλοκή, στο χρήμα, σε ανύπαρκτες αξίες. Οι κλασικοί αστοί!

Η Εξάπλωση του Κορονοϊού

Ένας νοσηρός και επιδημικός ιός έκανε την εμφάνισή του σε μια χώρα. Έτυχε στην Κίνα. Θα μπορούσε να τύχει παντού. Βέβαια στην εποχή της κοινωνίας των μαύρων παρασκηνίων, των τεχνητών ασθενειών, των αφανών πολέμων, θα θέλαμε μια πειστική απάντηση για το "ΠΩΣ" και "ΓΙΑΤΙ" αυτού του ιού. 


Ο ιός έχει ξεφύγει τα σύνορα της συγκεκριμένης χώρας όπου ήδη οι αρχές έχουν περάσει σε στάδιο έντονης κρατικής καταστολής με επιθετικές συμπεριφορές απέναντι σε πληθυσμούς που κρίνονται "ύποπτοι". 
Την ίδια επιθετική και υστερική συμπεριφορά είδαμε και σε αρκετές περιπτώσεις σε άλλες χώρες όπου κυνηγήθηκαν, προπηλακίστηκαν και χτυπήθηκαν ...Κινέζοι πολίτες κρινόμενοι "ένοχοι" για την μετάδοση του νόσου. Έτσι κάποιοι αυτόκλητοι ιεροεξεταστές εφήρμοσαν την Χιτλερική αντίληψη της "Συλλογικής ευθύνης" ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου.

Τελικά, σαν σκέψεις, με βάση τα δύο παραπάνω ξεχωριστά γεγονότα, εγείρεται το μεγάλο ερώτημα.
Πόσο μακρινή είναι η εποχή της καύσης των μαγισσών; Πόσο αλήθεια είναι μακρινή η εποχή της δολοφονίας ανθρώπων στην εποχή της πανούκλας και της χολέρας; Πόσο μακρινή είναι η εποχή της Σπιναλόγκας;

Ποιος στα αλήθεια, με λίγα λόγια, είναι ο "πολιτισμός" της σημερινής Δυτικής κοινωνίας.
Ας ελπίσουμε να μην ζήσουμε στιγμές εφιαλτικές και σκοτεινές.


Σχόλια

  1. Γιάννη μου, έχεις απόλυτο δίκιο και με εξέφρασες απόλυτα σε όλα!
    Περιμένω τόσο δικαιοσύνη για την πρώτη υπόθεση, όσο και απαντήσεις για την δεύτερη.

    Κική Κωνσταντίνου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η πρώτη υπόθεση Κική μου θα πάρει τον κλασικό της δρόμο. Δεν υπάρχει κακουργηματική πράξη σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Συνεπώς ο "εκλεκτός" κύριος θα πάει, όταν πάει σε δικάσιμο, ίσως με τα λεφτά του προσπαθήσει να εξαγοράσει συνειδήσεις, αν δεν το καταφέρει, θα πάει σε μια ποινή με αναστολή και όλα μια χαρούλα.
      Η Δεύτερη έχει δρόμο μπροστά της και πρέπει να προσέχουμε.
      Σε ευχαριστώ για τα αντανακλαστικά σου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  2. Τώρα να πω ότι αυτόν τον χώρο δεν τον γνώριζα!!! Διάβασα το κείμενο και πιο αληθινό και σωστό σε3 ανθρώπινο επίπεδο δεν υπάρχει !!! Αχ Γιάννη μου η δικαιοσύνη χάνει την αξία της σε ΄΄επώνυμες΄΄ καταστάσεις και η αλήθεια κρύβεται αλλαφιασμένη από τα ψέμματα που μας σερβίρουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νικόλ μου αυτό το μπλογκ το κράτησα διακριτικά έξω από την παρέα γιατί δεν ήθελα να "καπελώσω" διαθέσεις με τις έντονες πολιτικές απόψεις που περιέχει. Το άφησα στη διακριτική ευχέρεια κάποιου φίλου.
      Στην ουσία των λόγων σου που συναντιούνται με τα δικά μου, η δικαιοσύνη είναι εμφανώς ταξική. Και οι επώνυμοι και πλούσιοι έχουν και τα μέσα, και την νομική κάλυψη και την αβάντα του κρατικού μηχανισμού. Σε ευχαριστώ πολύ για την κατάθεση της άποψής σου καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου αυτοί είναι οι άνθρωποι!! Δεν είναι θέμα δυτικής ή ανατολικής κοινωνίας. Σαν τα ζώα, σαν κτήνη αντιδρούν και όσα χρήματα διαθέτουν τόσα όπλα έχουν περισσότερα. Και τα όπλα μετράνε.
    Δεν είναι ο πρώτος ούτε ο τελευταίος που την ανθρώπινη ζωή τη θεωρεί αναλώσιμη επειδή έχει χρήματα και δόξα. Να είσαι σίγουρος ότι και αυτοί που δεν έχουν χρήματα θα έκαναν το ίδιο σε παρόμοιες καταστάσεις αν είχαν. Αλλιώς γιατί έχουμε ατυχήματα ή δολοφονικές απόπειρες όπως το λέω με τα αυτοκίνητα και εγκατάλειψη των θυμάτων και τους θύτες δεν τους βρίσκουμε ποτέ;
    Ο νόμος είναι φτιαγμένος από αυτούς γι αυτούς! Εμείς οι άλλοι πληρώνουμε πάντα...
    Τώρα για τον ιο δεν είδαμε ακόμη τίποτε.
    Θα πέσουμε να ''φάμε'' το διπλανό μας να είσαι σίγουρος αν κινδυνέψουμε εμείς...τέτοια κατάντια και δεν είναι η πρώτη φορά
    Θες απαντήσεις για τον μεταλλαγμένο ιό; Δεν νομίζω να έχει κανείς απορία. Ήδη οι ΗΠΑ δώσανε πολλά για να αντιμετωπιστεί-λέει-ο ιός και ναι φτιαχτεί -λέει-εμβόλιο. Είδες; Το ζητούμενο αυτό. Πανικός παντού για να πληρώσουμε εμβόλια από το επόμενο έτος....Οι φαρμακοβιομηχανίες διοικούν. ΤΕΛΕΊΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!
    Καλή σου μέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πραγματικά τρίβουν τα χέρια τους οι μεγάλες πολυεθνικές φαρμάκου. Και γιατί όχι; Business να γίνονται. Και ποιος μας εγγυάται ότι ο ιός δεν "χτίστηκε" σε εργαστήριο; Υπάρχει κανείς να το επιβεβαιώσει;
      Και η ανθρωποφαγία ναι καιροφυλακτεί. Και για αυτό λέω θα δοκιμαστεί ο "πολιτισμός" μας Άννα. Γιατί θεωρούμε ότι έχουμε αφήσει πίσω μας τον Μεσαίωνα. Έτσι ισχυριζόμαστε.
      Όσον αφορά τους "επώνυμους" φονιάδες των δρόμων, τα φαινόμενα είναι πολλά το τελευταίο διάστημα Άννα. Θυμάσαι το φονικό κότερο στην Αίγινα; ένα άλλο φονικό πλεούμενο επίσης; το νεαρό πλουσιόπαιδο που διέλυσε γιαγιά και παιδί;
      Και σε όλα πίσω τους, ένας εκατομμυριούχος δικηγόρος, ένα κράτος που καλύπτει τους ενόχους. Μια δικαιοσύνη που αλλοιθωρίζει.
      Ποιος παράγει λοιπόν βία; Ας θυμηθούμε λίγο το "Έτερος εγώ"
      Καλησπέρα Άννα μου. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...