Λίγα χρήσιμα περί ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ και ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΥ ΝΟΜΟΥ. Οι ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΥΡΙΖΑ και οι ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ της ΝΔ




Τρέχει στην επικαιρότητα με καυτό τρόπο το θέμα των νομοθετικών παρεμβάσεων της νέας κυβέρνησης της ΝΔ για:

  • Βάσιμος λόγος απόλυσης
  • Ηλεκτρονικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων
Για να δούμε λίγο τι, ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κρύβεται πίσω από αυτές τις έννοιες και τι ακριβώς ΣΤΟΧΟ έχουν οι νομοθετικές παρεμβάσεις, όχι μόνο της σημερινής κυβέρνησης αλλά και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.
Που, όσο και να θέλει κάποιος να κρύψει, είναι φανερές οι ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ.

Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ΒΑΣΙΜΟΥ ΛΟΓΟΥ της ΑΠΟΛΥΣΗΣ:

Κρύβει στο εσωτερικό της κινδύνους για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μέρες πριν τις Ευρωεκλογές, ψήφισε την κατάργηση του βάσιμου λόγου της απόλυσης ανοίγοντας τους ασκούς του Αιόλου στην πορεία αυτή.

Το έκανε επικαλούμενη την "ενσωμάτωση του αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη. Αντιλαμβάνεστε τώρα τι σημαίνει "κοινωνικός χάρτης" για την Ε.Ε. 
Τον ίδιο χάρτη επικαλείται και ο ΣΕΒ για να προωθήσει εξελίξεις πάνω στο θέμα της αποζημίωσης.

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΩΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

Εδώ ντύνεται με ωραία ...λόγια και "αγνές" προθέσεις ...εκσυγχρονισμού ένα πάγιο ιστορικό αίτημα του κεφαλαίου που αφορά τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ έως και την ουσιαστική ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της ΑΠΕΡΓΙΑΣ.

Το 2018, η ....αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ψηφίζει μια κατάπτυστη διάταξη περί απεργίας, που κουμπώνει στην πάλαι ποτέ αντιαπεργιακή λογική του περιβόητου "ΑΡΘΡΟΥ 4" του νόμου Αρσένη επί ΠΑΣΟΚ. 
Για να κηρυχθεί "νόμιμη" απεργία, (έτσι κι αλλιώς υπάρχουν και τα δικαστήρια που μια νόμιμη κηρυχθείσα απεργία ξέρουν να την μετατρέψουν σε παράνομη), απαιτεί την συμμετοχή του 50% + 1 των ....ταμειακώς εντάξει μελών του ....συνδικάτου.
Αν υπάρχει κάποιος που θεωρεί "κανονική" αυτήν την διάταξη και φιλοσοφία, ευχαρίστως να την κάνουμε διάτρητο κουρέλι, σε αναλυτική κουβέντα.

Έρχεται τώρα η συνέχεια με την ΝΔ η οποία θα ....φακελώσει τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Θα τις ...καταγράψει, θα δημιουργήσει μητρώο. Ποιο; Το κράτος! Δηλαδή το πολιτικό στήριγμα της εργοδοσίας θα δημιουργήσει ...μητρώο συνδικάτων. 

Με λίγα λόγια περαιτέρω αποξένωση των σωματείων από τους εργαζόμενους καθώς τους ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΟΥΝ από την ενεργή συνδικαλιστική ζωή καθώς αρκεί η .....ηλεκτρονική ψήφιση από έναν ....υπολογιστή για συνδικαλιστικά ζητήματα..
Συνεπώς πάει περίπατο, η φυσική παρουσία του συνδικάτου στο χώρο δουλειάς, ξεκόβεται η σχέση εργαζομένων-σωματείων, καθίσταται ανενεργή η συζήτηση στους χώρους δουλειάς, οι συνελεύσεις.

Αυτά είναι τα σχέδια και της νέας κυβέρνησης της ΝΔ, πιστού εκφραστή των επιταγών του ΣΕΒ και του μεγάλου κεφαλαίου.


Στοιχεία:
  • Ριζοσπάστης
  • Ανδρέας Σακαρέλος
  • Χρήστος Μανταλόβας



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...