3,6 δις € το κοστούμι της ...θετικής συμφωνίας στη Μάλτα



Έκλεισε σε κορυφαίο επίπεδο η Κεντρική συμφωνία δανειστών με την Κυβέρνηση στη σύνοδο της Μάλτας.

Μια συμφωνία που μας γυρίζει χρονικά πίσω στις 10 Φλεβάρη περίπου, εκεί δηλαδή ακριβώς που αποχώρησαν οι δανειστές από την Αθήνα και σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις.

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα των δύο περίπου μηνών ποιο αλήθεια ήταν το διακύβευμα ; Μια, εκ του μηδενός, νέα συμφωνία ; Φυσικά ΟΧΙ...!

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, είχε ήδη ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ όλα σχεδόν τα μέτρα που απαιτούσαν οι δανειστές και εκείνο που καθυστερούσε ήταν η ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ του ΧΡΟΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ των μέτρων.

Λογικό στην Κυβέρνηση να καίγονται να μην τους σκάσουν στα μούτρα μέτρα-βόμβες για τα λαϊκά εισοδήματα λίγους μήνες πριν τις εκλογές (λογικά του 2019), αλλά να διαπραγματευτούν τον χρόνο για μετά τις εκλογές. Και στην απευκταία για αυτούς περίπτωση, τα μέτρα θα σκάσουν στα μούτρα της επόμενης Κυβέρνησης για την οποία ....ουδείς γνωρίζει τι και πως.

Η Κυβέρνηση επιχαίρει για ΘΕΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ στην συμφωνία της Μάλτας. Μάλιστα...!

Μια συμφωνία μέτρων λοιπών ύψους 3,9 δισεκατομμυρίων €, τα οποία στην συντριπτική τους πλειοψηφία θα πληρώσουν τα γνωστα λαϊκά στρώματα που εξοντώνονται, μια συμφωνία αφαίρεσης εισοδήματος αξίας 3,9 δις € βαφτίζεται ..."θετική". 

Από αυτά τα 1,9 δις € θα είναι ΜΑΧΑΙΡΙ το, έχουμε χάσει τον λογαριασμό, ΚΟΨΙΜΟ συντάξεων ενώ τα άλλα θα είναι από την ΥΠΕΡ-ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ενός κόσμου του οποίου πλέον η φοροδοτική ικανότητα έχει πέσει στα όρια του μηδενός. 

Ένα άλλο έκτρωμα ηθικής και πολιτικής τάξης της Κυβέρνησης είναι ότι βαφτίζει "θετικά" τα μέτρα για τα ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ γιατί λέει "παρέμεινε το ποσοστό των ομαδικών απολύσεων στο 5% και δεν πέρασαν τα μέτρα για το lock out".
ΠΡΟΣΕΞΤΕ τι ΔΕΝ ΛΕΝΕ:  Δεν λένε ότι έχει συμφωνηθεί η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του ορίου του απόλυτου ύψους των απολύσεων που ήταν 30 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.
Έτσι μια μεγάλη επιχείρηση, π.χ. ΤΡΑΠΕΖΑ, ΔΕΚΟ θα έχει την δυνατότητα, ΕΦ ΑΠΑΞ, να απολύσει το 5% του συνόλου του προσωπικού της, χωρίς να ....ανοίξει μύτη. Σε μια ΤΡΑΠΕΖΑ που απασχολεί 5000 υπαλλήλους για δείτε πόσο είναι το 5% ; (250 εργαζόμενοι). Συνεπώς για ποια επιτυχία μιλάμε. Όσον αφορά για την επαναφορά των Συλλογικών διαπραγματεύσεων επαφίεται στο "θα δούμε με καλή πρόθεση".

Να μιλήσουμε για τα θετικά "αντίμετρα" ; και αυτά ναι θα ψηφιστούν (κοροϊδία) αλλά θα εφαρμοστούν ΜΟΝΟ ΕΑΝ οι δανειστές κρίνουν την επιτυχία του προγράμματος (κλάψε με Μάνα....)

Κλείνοντας να πω και για την ελεεινή στάση των λοιπών Αστικών κομμάτων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ-ΛΕΒΕΝΤΗΣ), τα οποία ....δεν θα ψηφίσουν, έτσι λένε προς το παρόν, τα μέτρα, ΑΛΛΑ θα τα ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ γιατί ....έτσι πρέπει.....! Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ σε όλο της το μεγαλείο.

Καλούμαστε λοιπόν να βγάλουμε τα συμπεράσματά μας φίλες και φίλοι και να μην επιτρέπουμε να γινόμαστε αντικείμενα εξευτελισμού μιας άθλιας προπαγάνδας.





Σχόλια

  1. Απαντήσεις
    1. Δεν μένει θεωρώ και κάτι διαφορετικό. Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή
  2. Καλο απογευματακι φιλοι αν δεν έκλεινε την συμφωνια η πρωτη φορα ΑΡΙΣΤΕΡΆ ποιοι θα το εκαναν ?η αλλες μουρες της αστικής τάξης δεν θα μπορουσαν γιατι αμέσως θα ειχανε σε ποιο μεγάλη κλιμακα της διαμαρτυρίες η σοσιαλδημοκρατια ελενχει συνδικατα οι αλλοι οχι ο Λενιν ελεγε αν για μια στιγμή δεν ειτανε οι οπορτουνιστές ουτε ενα δευτερόλεπτο δν θα μπορουσε να σταθεί η αστικη ταξη να συμπληρωσω και κατι αν δεν ειτανε οπορτουνιστές δεν υα κάνανε αυτα που κάνουνε με δυο λογια οι αποστάτες οι τυχοδιώκτες οι πουλημένοι στην αστικη τάξη η αστικη ραξη οπως λεω εγω η αστικη ταξη με αριστερη μουρη να το τονισω και αυτο ειναι και οι άλλοι απο την άλλη μερια η επαναστατεςτης ανταρσίας που μεχρι χθες έπαιρναν μαζι με τους αλλους της αποφάσεις για την υπεράσπιση της αστικης τάξης με τοτς υπουργούς τους αλλάξετε μεριά ελάτε μαζι με το ΚΚΕ με τοτς αγωνιστές που γυρισαν απο της φυλακές και της εξορίες αλλοι κουτσοί αλλοι στραβοι αλλοι τρελοι αλλάξετε μερια ΚΚΕ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΣΟΥ ΛΑΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Άρχοντα. Σωστές οι παρατηρήσεις σου. Απομένει όμως και στους Κομμουνιστές να βρουν τρόπους να παρέμβουν πιο ενεργά στο λαϊκό κίνημα, που παρακολουθεί ευνουχισμένο και άναυδο τα τεκταινόμενα. Έχουμε πολύ και δύσκολη δουλειά και έχουμε ήδη υποχωρήσει πολύ.
      Καλή Μεγαλοβδομάδα.

      Διαγραφή
  3. Ήταν Πάσχα του 1947...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2011/04/blog-post_12.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ακόμα μεγάλη ιστορία Ευρυτάνα....! μια ακόμα ιστορία συγκλονιστική. Δεν έχω λόγια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...