ΣΥΡΙΖΑ....... στην κόψη του Ξυραφιού




Ο "Κουρνιαχτός" των τριπλών εκλογικών αναμετρήσεων αρχίζει σταδιακά να κατακάθεται για τα καλά και νομίζω είναι ώρα να εκθέσω κάποιες απόψεις για τον ΣΥΡΙΖΑ, την πολιτική δύναμη που φιλοδοξεί να εκφράσει, κατά δήλωσή της, τις ελπίδες του Λαού μας, καθώς ευαγγελίζεται την "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ".

Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν με σαφήνεια ο ΝΙΚΗΤΗΣ των ΕΚΛΟΓΩΝ χωρίς αμφισβήτηση καθώς πλέον παγιώνει μια διαφορά ουσιαστική από την Ν.Δ.

Παρ' όλα αυτά ΔΕΝ είναι ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ....! Και αυτό γιατί ΔΕΝ ΔΙΑΘΕΤΕΙ το λεγόμενο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΕΥΜΑ ΥΠΕΡΟΧΗΣ καθώς τα ποσοστά του και οι επιρροές του σε ταξικές λαϊκές γειτονιές σε σχέση με τις βουλευτικές του 2012 παγιώνονται αλλά έχουν και κάμψη.

Αυτό έχει ΘΕΤΙΚΑ και ΑΡΝΗΤΙΚΑ στοιχεία:

ΘΕΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:  Ο Κόσμος που συσπειρώνεται στον ΣΥΡΙΖΑ δεν το κάνει με τη χύδην μορφή που το έκανε το 1981 στο ΠΑΣΟΚ, χωρίς δεύτερες σκέψεις. Υπάρχει ΕΠΙΦΥΛΑΞΗ, ΚΑΧΥΠΟΨΙΑ, τόσο από τα αριστερά (το ΠΑΘΗΜΑ του ΠΑΣΟΚ έχει δικαίως αφήσει τα ΤΡΑΥΜΑΤΑ ανοιχτά), όσο και από τα δεξιά καθώς οι ΣΥΝΤΗΡΗΤΙΚΕΣ ΑΓΚΥΛΩΣΕΙΣ καλά κρατούν σε ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού.

Αυτό δίνει το πλεονέκτημα στον ΣΥΡΙΖΑ, αν φυσικά το επιθυμεί, το εξετάζουμε αυτό, να "δουλέψει" πάνω στον κόσμο προσεκτικά, να έχει το χρόνο να του δώσει ΤΑΞΙΚΑ χαρακτηριστικά και συνείδηση και να μπορεί να διαμορφώσει μια κοινωνική πλατφόρμα στην οποία θα μπορέσει να ΒΑΣΙΣΤΕΙ επάνω της σε συνθήκες επερχόμενης ΟΞΥΝΣΗΣ της ταξικής πάλης.

ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ:  Σε συνθήκες οιωνεί αναμέτρησης με το δίπολο της Κυβέρνησης, ο ΣΥΡΙΖΑ "φρενάρει" στην εκλογική του επιρροή κάτι που σε σχέση με τους πολιτικούς συσχετισμούς που έχουμε δεξιά και αριστερά του, του κόβει άμεσα τις δυνατότητες συμμαχιών, κάτι που θα το επισημάνω στο τέλος.

Η Ντόπια ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ, στο σύνολό της, ο εσμός των διαπλεκομένων συμφερόντων, ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ και ο εξωτερικός παράγοντας των Βρυξελλών, εξακολουθεί να είναι ΑΠΕΝΑΝΤΙ στον ΣΥΡΙΖΑ με τρόπο σαφή, έντονο και απόλυτο.

Το σύστημα, στη φάση αυτή που διανύουμε, ΔΕΝ ΕΛΕΓΧΕΙ πολιτικά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Αντίθεση αυτή εκδηλώνεται ΩΜΑ, απροκάλυπτα, έχοντας αποκτήσει χαρακτηριστικά υστερικής φασιστικής παράκρουσης με επιχειρήματα από το "οπλοστάσιο" που παραπέμπει στα 1949.

Το 1980, όλος ο εκδοτικός αστικός μηχανισμός προπαγάνδας, είχε πέσει με τα μούτρα πάνω στο ΠΑΣΟΚ, στηρίζοντάς το με πάσει δυνάμει..... έχοντας "εγκρίνει" τη διαδοχή στο πολιτικό σύστημα κάτι που αυτή τη στιγμή όχι απλά δεν έχει γίνει αλλά στήνονται ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ για να εμποδιστεί.

Αυτό φυσικά δεν εμποδίζει σοβαρά τμήματα της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ με μεγαλύτερη διορατικότητα και εξωτερικοί παράγοντες, να χτίζουν θέσεις και να ετοιμάζουν "αποβατικά σχήματα" με τον ΣΥΡΙΖΑ.
Επίσης ξένοι παράγοντες αντιλαμβάνονται ότι η ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΕΜΜΟΝΗ των ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ και της Ε.Ε. να στηρίζει μια "καμένη" κυβέρνηση στην Ελλάδα εγκυμονεί πολύ περισσότερους κινδύνους για τον καπιταλισμό από μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και κάποιων άλλων αστικών χώρων.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ για τον ΣΥΡΙΖΑ:

Το 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ, με δεδομένη πλέον την εξαιρετικά δύσκολη προοπτική εκλογικής αυτοδυναμίας σχηματισμού Κυβέρνησης, προσδοκούσε και καλλιεργούσε συμμαχίες οι οποίες σήμερα προς το παρόν απομακρύνονται καθώς τόσο οι "ΑΝΕΛΛ" όσο και η ΔΗΜΑΡ δείχνουν να εξαφανίζονται πολιτικά.

Η ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΤΗ ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ:

Για τον ΣΥΡΙΖΑ τα πράγματα πλέον αποκτούν μια ΚΡΙΣΙΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ πάνω στην οποία οφείλει να απαντήσει και να πάρει τις αποφάσεις του.

Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ είναι, εδώ και καιρό ΝΕΚΡΗ. Ως πολιτική εφαρμογής, ο σημερινός καπιταλισμός δεν ανέχεται ίχνος κουβέντας πάνω σε ΚΕΫΝΣΙΑΝΑ και συμβιβαστικά πρότυπα παροχών και υποχωρήσεων με τις δυνάμεις της εργασίας.
Η ΚΡΙΣΗ που διέρχεται σε όλα τα επίπεδα είναι ΕΝΤΟΝΗ, ΑΠΟΛΥΤΗ, ΔΟΜΙΚΗ και ΤΑ ΘΕΛΕΙ ΟΛΑ....!!!
Συνεπώς, ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΤΕΙ σοσιαλδημοκρατικές ...παρεκκλίσεις και ....κεντροαριστερές παντιέρες. Ο τρόπος που αντιμετωπίστηκε η ΚΥΠΡΟΣ ήταν καθοριστικός για να κοπούν οι ονειρώξεις κάποιων αστών στον ΣΥΡΙΖΑ που ονειρεύονται "μάχες εντός των τειχών και ..χρεών" και ...σκληρές διαπραγματεύσεις.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΔΥΟ ΕΠΙΛΟΓΕΣ:

Η Μία, η ΕΥΚΟΛΗ, η ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ στο σύστημα ως το νέο ΔΙΠΟΛΟ της πολιτικής ζωής καταθέτοντας "δηλώσεις μετανοίας" στις όσες επιλογές του αντίστασης, προσπαθώντας να διεκδικήσει το χρίσμα της αστικής τάξης και την αποδοχή της για να τραβήξει κόσμο ανεβάζοντας το ποσοστό του από τα ΔΕΞΙΑ.

Αυτό σημαίνει σε λίγα χρόνια, ΠΛΗΡΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ των λαϊκών προσδοκιών και ελπίδων και η προσγείωση θα είναι εκτρωματική....! Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ, αυτή θα χρεωθεί το έγκλημα, θα πάει δεκαετίες πίσω, οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ πλέον πολιτικά με το αναγκαίο όμορφο "συμάζεμα" και "φτιασίδωμα" θα αποτελέσουν τη ΔΙΑΔΟΧΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ στην ΕΛΛΑΔΑ αυτό δηλαδή ακριβώς που συμβαίνει σήμερα στη ΓΑΛΛΙΑ.

Η ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΕΠΩΔΥΝΗ και ΔΥΣΚΟΛΗ, είναι αυτή που θα προσπαθήσει να ΑΛΛΑΞΕΙ την κοινωνία, να ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ το ΚΙΝΗΜΑ, να ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙ τη συνείδηση της ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, να ΔΩΣΕΙ ΜΑΧΕΣ σε όλα τα ταξικά επίπεδα, να ζητήσει από τον κόσμο της εργασίας και του μόχθου να είναι δίπλα του, να δουλέψει σε ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ, να διεκδικήσει σαφή αλλαγή συσχετισμών από τα ΑΡΙΣΤΕΡΑ.  Να έχει πίσω του ΕΤΟΙΜΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ-ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ που θα μπει ΜΠΡΟΣΤΑ στη σύγκρουση που θα έρθει.

Γιατί αν εκεί στην ...Κουμουνδούρου πιστεύουν ότι η ...Αριστερή διακυβέρνηση θα έρθει εκλογικά και από τον καναπέ τότε οι άνθρωποι είναι συνειδητά εγκληματίες και ανιστόρητοι .....

Να γιατί αυτή η πολιτική συγκυρία βρίσκει τον ΣΥΡΙΖΑ μπροστά στην ΚΟΨΗ ΤΟΥ ΞΥΡΑΦΙΟΥ όσον αφορά πλέον την αναμέτρηση της ΗΓΕΣΙΑΣ του και του οργανωμένου κόσμου με την ΙΣΤΟΡΙΑ.



Σχόλια

  1. Θα συμφωνήσω, σε γενικές γραμμές, με όσα γράφεις και θα θέσω μόνο μία παράμετρο: ο λόγος των εκπροσώπων του ΣΥΡΙΖΑ όσο πάει γίνεται περισσότερο συστημικός, καθόλου δεν φανερώνει ανθρώπους συνειδητοποιημένους ή ανθρώπους που συνειδητοποιούνται...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ το φοβάμαι και εγώ αυτό Αλεξάνδρα.....! έχω την εντύπωση ότι τελευταία, κυριαρχεί αυτό που λες. Βέβαια θα εξαρτηθεί και από την πίεση του λαϊκού παράγοντα αυτό στην προσπάθεια να βάλει φρένο. Η Όξυνση των συγκρούσεων τελευταία σε κοινωνικούς χώρους ανάδειξε και πάλι έναν ριζοσπαστικό λόγο αλλά περιμένουμε να δούμε αν είναι ουσιαστικός ή λόγω της ανάγκης. Καλό βράδυ κορίτσι μου.

      Διαγραφή
  2. εγώ πάλι γιατί δεν τους έχω καμιά μα καμιά εμπιστοσύνη; γιατί τους θεωρώ φτερό στον άνεμο μεταμφιεσμένο; η ιστορία έχει ήδη γραφτεί από παλιά...
    καλή σου νύχτα Γιάννη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ συμμερίζομαι την αγωνία σου και τις επιφυλάξεις σου, άλλωστε τις ακολουθώ και εγώ. Να πω ότι ποντάρω σε έναν μάχιμο κινηματικό κόσμο στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι τώρα παίζει έναν αποφασιστικό ρόλο στις διεργασίες της βάσης και των κινημάτων. Στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων θα κριθεί η εξέλιξη. Ευχαριστώ για τα σχόλιά σου και καλή μας βδομάδα.

      Διαγραφή
  3. πολύ γκρίνια για το τίποτα βλέπω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα προτιμούσα αγαπητέ φίλε/φίλη να γίνεις πιο σαφής και συγκροτημένος για να το συζητήσουμε ευχαρίστως.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...