ΚΚΕ: Ένας πρώτος απολογισμός Εκλογών


Ο Απόηχος των τριπλών εκλογών του ΜΑΗ σιγά-σιγά έχει κατακάτσει και συνεχίζουμε πιο ήρεμα και ψύχραιμα να προσπαθούμε να σταθούμε σε κάποιους απολογισμούς και εκτιμήσεις.

Εξυπακούεται ότι η άποψη που καταθέτω εδώ είναι απόλυτα ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ και εκφράζει τη γνώμη ενός ανθρώπου, που βρίσκεται στην ευρύτερη πολιτική επιρροή του Κόμματος.

Θεωρώ απαραίτητο να ξεκαθαρίσω ότι ο "απολογισμός" αυτός δίνεται με την παράμετρο ότι η Ύπαρξη ενός Κομμουνιστικού Κόμματος, με Μαρξιστικά-Λενινιστικά χαρακτηριστικά, με ταξική πρόσβαση, οργάνωση και αναγνωρισιμότητα, όπως το ΚΚΕ, είναι θέμα ΒΑΣΙΚΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ για την ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και το ΛΑΟ μας.

Για τους ανθρώπους λοιπόν που έχουν κατά νου την βασική και απαρέκκλιτη αυτή παράμετρο, μπορεί να δουν καλοπροαίρετα τις προσεγγίσεις αυτές


ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Οι τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις που έχουμε ζήσει είναι τέσσερις. Ας δούμε τη δύναμη του ΚΚΕ στις αναμετρήσεις αυτές:

  • 7/10/2009 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ   ΚΚΕ: 7,54%
  • 9/10/2012 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ   ΚΚΕ: 8,48%
  • 6/11/2012 ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ   ΚΚΕ: 4,50%
  • 25/5/2014 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ           ΚΚΕ: 6,07%
Μέσα στη "φωτιά" της Οικονομικής κρίσης και των εξελίξεών της, εν μέσω αποσάρθρωσης του κλασικού δικομματισμού στην Ελλάδα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, το Κόμμα, εμφανίζει ένα εντυπωσιακό και μεγάλης σημασίας ποσοστό στα 8,5%. Η πρώτη αναμέτρηση μετά τις ραγδαίες πολιτικές μετατάξεις στην Ελλάδα βρίσκουν το Κόμμα να έχει υποστεί μια ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ χάνοντας σχεδόν το μισό της επιρροής του, ήττα που για πρώτη φορά πλέον αγγίζει το "σκληρό πυρήνα" φίλων αλλά και μελών του.

Οι ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ έρχονται να δώσουν μια σαφή άνοδο σε σχέση με το 4,5% αλλά ακόμα δεν φανερώνουν σημάδια ουσιαστικής επανασύνδεσής του με τον Κοινωνικό ιστό.

Η ΗΤΤΑ του 2012, του 4,50% δεν έχει εξηγηθεί από το Κόμμα στην Κοινωνία. Ίσως να έτυχε αντικείμενο κριτικής σε εσωκομματικό επίπεδο αλλά προς τα έξω το Κόμμα δεν απέδωσε κανέναν ουσιαστικό πολιτικό λόγο της ήττας αυτής. Ακούστηκαν φωνές για οργανωτικές, πολιτικές, στελεχιακές αδυναμίες αλλά φωνές πάνω στα ζητήματα τακτικής και αποφάσεων του κόμματος θεωρήθηκαν "φετίχ" και δεν συζητήθηκαν αν περνάνε στην κοινωνία, αν συμφωνούν με το γενικότερο περίγραμμα των εξελίξεων.

Η ΗΤΤΑ αυτή του Κόμματος είναι ΗΤΤΑ της πολιτικής του μέσα στις μάζες όπως αυτή εκδηλώθηκε μετά τα γεγονότα των ΠΛΑΤΕΙΩΝ και των συνεχόμενων συγκρούσεων, γενικών απεργιών, διαδηλώσεων, μαχών, του κράτους καταστολής και βίας, της αναμέτρησης της κοινωνίας με αυτό και τη στάση του ΚΚΕ. Οι δεσμοί του Κόμματος με την Κοινωνία, ΚΟΠΗΚΑΝ εκεί....! 

ΣΚΕΨΕΙΣ για τις ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ του ΚΚΕ

Το Κόμμα, βγαίνει από τις Εκλογές αυτοδιοίκησης, ΔΥΝΑΜΩΜΕΝΟ.

Η ΠΑΤΡΑ είναι μια ΜΕΓΑΛΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΝΙΚΗ, που οφείλει να είναι ΟΔΗΓΟΣ για τις ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ αλλά και τη ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΩΝ στο Κόμμα κύρια σε επίπεδο Κοινωνίας.

ΧΑΪΔΑΡΙ, ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ, ΙΚΑΡΙΑ ακολουθούν με μεγάλη σημασία αναδεικνύοντας, ειδικά στους δύο πρώτους τη ΜΕΓΑΛΗ ΣΗΜΑΣΙΑ των ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.




Πρόσωπα γεμάτα φρεσκάδα, πρόσωπα νέα, πρόσωπα με μεγάλη τοπική προσφορά.

Οι εκλογές αυτές στους ΔΗΜΟΥΣ χαρακτηρίστηκαν από την ΠΑΝΣΠΕΡΜΙΑ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ με το μανδύα του ανεξάρτητου.
Το Κόμμα ήξερε για αυτήν την εξέλιξη και γνώριζε καλά ότι ένα ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΟ, ΚΑΛΟ, ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ, θα μπορούσε να μπεί "σφήνα" σε ακόμα περισσότερους Δήμους της ΑΘΗΝΑΣ.
ΔΕΝ ΤΟ ΕΚΑΝΕ όπως έπρεπε....! και όχι μόνο δεν το έκανε αλλά ΑΝΤΙΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΚΑΤΑΞΙΩΜΕΝΟΥΣ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ψηφοδελτίων με μεγαλύτερη επιρροή πέραν της Κομματικής, ως "ανεπαρκή",  με "φερμένα" στελέχη τα οποία δεν έτυχαν της κοινωνικής ανταπόκρισης.


ΕΙΔΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ πάνω στις ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ

Το Κόμμα πρέπει να αντιληφθεί και κάποτε να κατακτήσει αυτό που του ΑΞΙΖΕΙ...!
Ποιο δηλαδή ;
Η Εμφανής και δεδομένη συμπάθεια και συναισθηματική ή και πολιτική αποδοχή που έχει σε ευρύτερες λαϊκές μάζες, ΠΡΕΠΕΙ να ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΕΙ σε ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΨΗΦΟΥ
Μέχρι τώρα περιορίζεται σε συνδικαλιστικές επιλογές ή ακόμα και σε επιλογές αυτοδιοικητικές.

Υπάρχει αυτό το "ΚΑΤΙ" που φρενάρει αυτή τη σύνδεση και την μόνιμη σχέση. Και εδώ οφείλουμε να πούμε μερικά πράγματα:
  • Το ΚΚΕ δίνει εξωτερικά την εμφάνιση ενός "κλειστού" φοβικού χώρου που θεωρεί είτε με καχυποψία είτε μερικές φορές με ιδεολογική αλαζονεία όλο το κόσμο γύρω του.
  • Το ΚΚΕ δίνει την εικόνα ενός χώρου με "βαριά χαρακτηριστικά", μιας εικόνας αυστηρού "σοσιαλιστικού ρεαλισμού", μιας ασκητικής συμπεριφοράς, για να το πω με λόγια λαϊκά, μιας συντηρητικής οικογένειας.
  • Το ΚΚΕ στερείται ενθουσιασμού, αυθορμητισμού, του καλώς εννοούμενου χαμόγελου. Των φιλικών ανοιγμάτων σε ΝΕΑΝΙΚΑ και όχι μόνο ΑΙΤΗΜΑΤΑ πάνω στα οποία πρέπει να δουλέψει και να παρέμβει: ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ, ΡΕΥΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ, ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΙ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΟΙ και ΠΕΡΙΘΩΡΙΑΚΟΙ ΧΩΡΟΙ (Σεξουαλικότητα, εναλλακτικές κοινότητες δράσης)
  • Το ΚΚΕ και τα στελέχη του οφείλουν να ΜΗΝ ΠΡΟΣΩΠΟΠΟΙΟΥΝ την ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ......!!!! Μειονέκτημα ολκής για το Κόμμα όταν τα μέλη του δεν λένε ......"καλημέρα" με τους ....προδότες οπορτουνιστές και ΣΥΡΙΖαίους....και κάθε λογής αριστερούς ! ή βαφτίζουν "ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ" και "ΜΠΑΧΑΛΑΚΗΔΕΣ" κάθε κοινωνική ομάδα που θα υπερβεί τα κλασικά εσκαμμένα της διαδήλωσης.
Τα ΣΤΕΛΕΧΗ του Κόμματος έχουν ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΒΟΛΗ σε μια τέτοια "σχέση" με το κόσμο.
Το παράδειγμα του Μεγάλου ΛΕΟΝΤΟΣ ΑΥΔΗ, που είχε το σεβασμό και την αποδοχή μέχρι και των σοβαρών ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ στην ΑΘΗΝΑ είναι ένα κλασικό παράδειγμα. Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ επισης αναντίρρητα με επιρροές τεράστιες ακόμα και σε συντηρητικό κόσμο.



Στελέχη σαν αυτά φυσικά και δεν μπορούν να αναπαράγονται εύκολα και ανώδυνα. Αλλά και σημερινά στελέχη όπως οι: ΠΑΦΙΛΗΣ, ΚΑΝΕΛΛΗ (με τις ιδιαιτερότητές της...), το τεράστιο κεφάλαιο που ακούει στο όνομα ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ, ο ΣΠΥΡΟΣ ΧΑΛΒΑΤΖΗΣ είναι στελέχη με μεγάλη επιρροή στο κοινωνικό γίγνεσθαι.

ΟΙ ΤΑΞΙΚΕΣ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΡΡΟΕΣ του ΚΟΜΜΑΤΟΣ

  • Το ΚΚΕ επιβεβαίωνει την ΤΑΞΙΚΗ του πρόσβαση στα φτωχά λαϊκά στρώματα και συνοικίες της ΑΘΗΝΑΣ, συγκεντρώνοντας εκεί τη μεγάλη του δύναμη.
  • 9,6% η μέση τιμή του ΚΚΕ στις περιοχές ΜΙΣΘΩΤΩΝ-ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΠΕΡΙΟΧΩΝ όπου όμως έχει και το βαρύ απέναντί της 10,4% των ποσοστών των ΦΑΣΙΣΤΩΝ.
  • ΜΑΘΗΤΕΣ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ: Η Δύναμη του Κόμματος είναι ΕΛΑΧΙΣΤΗ στο 4% γεγονός που φανερώνει ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ στην ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ και ειδικά στους ΝΕΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ.
  • ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ:  8,6% Ένα καλό ποσοστό, που θα μπορούσε να είναι σημαντικά καλύτερο
  • ΣΥΝΤΑΞΟΥΧΟΙ: Επίσης χαμηλά στο 5,7% ακολουθεί το γενικό Δεξιό προφίλ των συνταξιούχων, γεγονός άπειρης ...αντίφασης με τα όσα έχουν υποφέρει από την Μνημονιακή πολιτική
  • ΑΝΕΡΓΟΙ: 9% η δύναμη του ΚΚΕ, γεγονός ιδιαίτερα θετικό
  • ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΤΟΜΕΑΣ:  5,8% προβληματική η επιρροή σε ένα χώρο, που βλήθηκε όσο λίγοι. Το 43,5% του ΣΥΡΙΖΑ εκεί οφείλει να προβληματίσει την επιρροή μας.
  • ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ-ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ: Το 4,4% κρίνεται προβληματικό για μια καλύτερη και μόνιμη σχέση με το επιστημονικό δυναμικό της κοινωνίας
  • ΑΓΡΟΤΕΣ-ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΜΙΚΡΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ:  10% ένα ποσοστό εξαιρετικό, που δείχνει καλή δουλειά και επιρροή του Κόμματος στην ΑΓΡΟΤΙΑ.
ΗΛΙΚΙΑΚΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΔΥΝΑΜΗΣ του ΚΚΕ:

18-24 ετών:  2,6%  Μεγάλο ζήτημα που πρέπει να προβληματίσει.....!!! το ΚΚΕ δεν είναι ελκυστικό στην ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ.
25-34 ετών:  7,1%  Εμφανώς καλύτερη επιρροή για μια ηλικία που διαμορφώνει άποψη και θέση στην παραγωγή.Εδώ χρειάζεται δουλειά και παρέμβαση.
35-44 ετών:  5,1% Εδώ υπάρχει προβληματισμός για την πλέον παραγωγική ηλικία.
45-54 ετών:  6,3% 
55-64 ετών:  7,5% 
65+   ετών:   4,6%  Η "Γήρανση" της επιρροής του κόμματος οφείλει να είναι θέμα προς συζήτηση.

Η ΔΥΝΑΜΗ του ΚΚΕ σε επιλεγμένες περιοχές:

ΠΕΡΙΟΧΗ                     9/10/2012                         6/11/2012                         25/5/2014
Β' ΠΕΙΡΑΙΑ                      12,29%                             6,57%                              9,26%
Β' ΑΘΗΝΑΣ                      9,64%                              5,36%                              7,43%
Α' ΠΕΙΡΑΙΑ                       7,66%                              3,93%                              5,42%
Α' ΑΘΗΝΑΣ                      8,58%                              4,74%                              6,24%
ΑΤΤΙΚΗ                           8,71%                              4,09%                              5,84%

Το Κόμμα έχει υποστεί σημαντική ζημιά στις Αστικές περιοχές της ΑΤΤΙΚΗΣ, δείχνει σημάδια ανάκαμψης αλλά αυτά δεν ανταποκρίνονται σε ρεύμα επαναποδοχής.

Α' ΘΕΣΣ                             9,31%                              4,50%                              6,49%
Β' ΘΕΣΣ                             8,85%                              4,10%                              5,68%

Και εδώ οι ίδιες παρατηρήσεις.

ΣΑΜΟΣ                            24,69%                              18,29%                           18,56%
ΛΕΣΒΟΣ                           16,79%                              10,75%                           11,85%
ΚΕΦΑΛΛΟΝΙΑ                   15,03%                                8,77%                           12,00%
ΛΕΥΚΑΔΑ                         13,21%                               8,55%                             9,26%
ΖΑΚΥΝΘΟΣ                      13,18%                               7,56%                             9,26%
ΚΕΡΚΥΡΑ                         12,79%                               7,06%                             6,79%
ΛΑΡΙΣΑ                            10,98%                               6,24%                             7,98%
ΤΡΙΚΑΛΑ                          10,94%                               6,25%                             7,41%
ΓΡΕΒΕΝΑ                          10,82%                               6,04%                             7,59%

Το ΚΚΕ εμφανίζεται ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ στην ΛΕΣΒΟ, ΣΑΜΟ, ΚΕΡΚΥΡΑ καθώς σε καίριες περιοχές του δεν δείχνει σημάδια ανάκαμψης, γεγονός που πρέπει να διερευνηθεί τοπικά.

ΓΕΝΙΚΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ-ΚΛΕΙΣΙΜΟ

Αυτή είναι σε γενικές γραμμές η αριθμολογία των εκλογών και η σύνδεσή της με την επιρροή του Κόμματος.
  • Σε συνθήκες όξυνσης της ΤΑΞΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ, το Κόμμα δεν ακολουθεί την διεύρυνση που δικαιούται και υστερεί στην ανάπτυξη της πολιτικής συνείδησης.
  • Αυτό δεν οφείλεται μονάχα σε τυχόν οργανωτικές και στελεχιακές αδυναμίες αλλά κύρια σε θέμα πολιτικής τακτικής από μικρά έως μείζονα θέματα.
  • Η Κοσμοθεωρία του Κόμματος ότι δεν υπάρχει τίποτα ανάμεσα στον ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ και στο ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ είναι σωστή. Όμως αυτό ισοπεδώνει τη σημασία των καθημερινών αγώνων.
  • Η Θέση του Κόμματος "δεν γίνεται τίποτα σε συνθήκες καπιταλισμού", στην πράξη πολλές φορές οδηγεί στην ακύρωση κάθε ΕΠΊΤΕΥΞΗΣ ΣΤΟΧΩΝ για την εργατική τάξη και το λαό.
  • Είναι αντιφατικό να καλείς σε αγώνες ταξικούς και να λες δεν γίνεται τίποτα τώρα, μην ελπίζετε τίποτα τώρα.
  • Το Κόμμα θεωρώ δεν πιστεύει ότι η εργατική τάξη και ο λαός μπορεί, στο υπάρχον σύστημα, να έχουν βελτιώσεις της ζωής τους, κάτι απόλυτα μεταφυσικό .
  • Πολιτικά στάδια είναι όντως δύο αλλά ΜΕΤΑΒΑΤΙΚΑ ΣΤΑΔΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΣΤΟΧΩΝ είναι άπειρα.
  • Και όσο εξακολουθεί να προπαγανδίζει την άποψη αυτή, δυστυχώς οδηγεί κόσμο στην πρώτη απογοήτευση και στη μεταστροφή του μαζικά στον ΣΥΡΙΖΑ.
  • Το ΚΚΕ οφείλει να "χωθεί" παντού.....! όπου υπάρχει και αναπνέει κοινωνία και συλλογικότητα δρώσα.....! σε κάθε μορφή αγώνα, ΕΣΤΩ ΑΝ ΔΙΑΦΩΝΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ, έστω αν δεν τον ελέγχει. Είναι καθήκον του να στηρίζει κινητοποιήσεις καθιστώντας απόλυτα ΔΙΑΚΡΙΤΗ τη ΘΕΣΗ του αλλά ο λαός να το νιώθει ΠΑΡΩΝ.

Ισχυρίζεται η ηγεσία του Κόμματος ότι, "εμείς, μικρής εκλογικής επιρροής κόμμα, κινητοποιούμε κόσμο και παλεύουμε, εσείς στον ΣΥΡΙΖΑ του μεγάλου ρεύματος, που είστε" ;
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΣΩΣΤΟ......! Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ δεν αλλάζει με ΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΜΟΝΟ. ΑΛΛΑΖΕΙ Μέσα από το Κίνημα.
ΠΡΑΚΤΙΚΑ Όμως ΛΑΘΕΜΕΝΟ....! Το ΠΑΜΕ έχει την επιρροή του, τη σοβαρότητά του, την οντότητά του όμως τα ΤΑΞΙΚΑ και ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ δεν είναι ΟΡΑΤΑ μήτε συνάδουν στην αποτελεσματική χειραφέτηση των εργατικών και λαϊκών μαζών. Αυτό ΔΕΝ ΤΟ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ σε βαθμό που να δικαιολογεί την φετιχιστική εμμονή στις επιλογές δράσης του.
Επίσης το ΚΚΕ, μέχρι τώρα δεν έχει ίσως αντιληφθεί, ότι για να "σπάσεις αυγά" στους πολιτικούς συσχετισμούς και να δώσεις ανάσες στο ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ οφείλεις να ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙΣ με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ.
Αυτό το βίωσε σε 3-4 περιπτώσεις τελευταία αλλά γενικά ΔΕΝ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΕΙ, το ΦΟΒΑΤΑΙ. 
Η Τελευταία 4ετία, 2010-2014 είναι γεμάτη από ΛΥΣΣΩΔΕΣ ΧΤΥΠΗΜΑ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ απέναντι στο λαϊκό κίνημα, στη λογική "ΔΕΡΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ" με το ΚΚΕ να αντιλαμβάνεται ΑΠΕΛΠΙΣΤΙΚΑ ΑΡΓΑ τη σημασία της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ πάνω σε αυτό.
Ο Κόσμος τσακίστηκε, χτυπήθηκε, έγινε βορά κρέατος στις λογικές των ΜΑΤ και των μηχανισμών καταστολής και προβοκάτσιας χωρίς την ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ουσιαστική ΣΤΗΡΙΞΗ θεωρητικά του ΔΙΚΟΥ ΤΟΥ Κόμματος.
Αυτό το ΚΚΕ το πλήρωσε με ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΗΤΤΑ το 2012 και θα χρειαστούν πάρα πολλά για να ανακάμψει.

Τέλος στο θέμα της ενημέρωσης:
εδώ θα μπορούσαμε να μιλάμε ώρες πραγματικά.
Τα τελευταία χρόνια το ΚΚΕ, ανοίχτηκε σε μια σειρά καθαρά εμπορικών ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, γεγονός που το ΠΛΗΡΩΣΕ ΠΑΝΑΚΡΙΒΑ σε ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ.
Η ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΥΠΑΡΞΗ ενός ΕΚΔΟΤΙΚΟΥ και ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥ (ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 902) μετατράπηκε σε ανοιχτή επιχείρηση με ανοιχτούς καπιταλιστικούς όρους παραγωγής: (δάνεια, ανοίγματα, υποχρεώσεις).
Οι άνθρωποι που αποφάσισαν αυτή την εξάπλωση έχουν πολιτικά εγκληματίσει και οφείλουν να δώσουν λόγο.
Η Σημερινή αναδίπλωση οδήγησε σε ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΕΚΤΡΩΜΑΤΑ τύπου υπογραφής ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ στον ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ, γεγονός που το Κόμμα το πληρώνει ακριβά στήν ίδια του την ταυτότητα.
Επίσης το ραδιόφωνο του 902 έπρεπε να λειτουργήσει ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ και ήταν δυνατόν. Οι λόγοι είναι ευνόητοι.....!
Η Ιστοσελίδα του 902.gr εξαιρετική, δεν είναι δυνατόν να αντικαταστήσει ένα ραδιόφωνο.....!
Όπως επίσης και η συγκεκριμένη υφή θεμάτων του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ περισσότερο απευθύνεται σε συνεδριακό κομματικό κοινό παρά στην ευρεία αριστερή κυκλοφορία. Η Κυριακάτικη έκδοση έπρεπε να είχε μια διαφορετική μορφή θεματολογίας όπως παλία, με θέματα και ενότητες ιδιαίτερα ελκυστικές για την πολιτική, την τέχνη, τον πολιτισμό.

Κατέθεσα ένα καθαρά προσωπικό ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ πάνω στα αποτελέσματα των εκλογών για το ΚΚΕ ελπίζοντας στην ΑΝΑΓΚΑΙΑ και ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ.

Πηγές:
  • ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ
  • VPRC Αθροιστικά δεδομένα εκλογικών ερευνών 










Σχόλια

  1. κατ' αρχάς ξεκινώ κι εγώ απ' αυτή τη βάση: ήμουν, είμαι και θα είμαι ΚΚΕ. επιρροή και ψηφοφόρος. διάβασα με πολλή προσοχή τα όσα έγραψες Γιάννη και θέλω να σου πω πως συμφωνώ μαζί σου. μακάρι αυτό το απολογιστικό κείμενο να το έβλεπαν τα μάτια και να το άκουγαν τ' αυτιά εκείνων που πρέπει.
    είναι μια όλως διόλου καλοπροαίρετη κριτική αγάπης για το κόμμα μας που αν όχι τώρα, σε τούτη την εποχή με τις πιο απάνθρωπες και αντιλαϊκές συνθήκες για την εργατική τάξη και το λαό, τότε πότε περιμένει να συσπειρώσει τη λαϊκή μάζα στους κόλπους του; τα εκλογικά αποτελέσματα δείχνουν ολοφάνερα πως κάτι πρέπει να γίνει, πως κάτι πρέπει ν' αλλάξει ΤΩΡΑ και όχι αύριο. αύριο θα είναι πολύ αργά...
    καλή σου νύχτα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βίκυ μου καλησπέρα σου και Καλή βδομάδα. Και Καλό μήνα μάλιστα. Χαίρομαι ειλικρινά που ενώνουμε τις φωνές, σκέψεις και συλλογισμούς μας πάνω στο ίδιο αντικείμενο ιδεολογίας και χώρου. Δεν έχω να αλλάξω το παραμικρό από τον προβληματισμό σου, που καλό θα είναι να αποτελέσει ευρύ αντικείμενο κουβέντας μέσα στο χώρο μας
      Οι καιροί δεν σηκώνουν δισταγμούς και καθυστερήσεις και τουλάχιστον όσοι από εμάς μπορούν ας καταθέσουν γόνιμα και καλοπροαίρετα τον προβληματισμό μας.
      Καλό απόγευμα να έχεις ολόψυχα εύχομαι. Φιλιά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...