Covid-19: Από την τρομολαγνεία στην απάθεια της ανοσίας της αγέλης

Θα θυμάστε αγαπητοί φίλοι και φίλες την περίοδο έναρξης της καραντίνας για την πανδημία του κορονοϊού στην πατρίδα μας κάπου εκεί στην αρχή της Άνοιξης του 2020.

Μήπως να θυμίσουμε τα χαρακτηριστικά με τα οποία η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αντιμετώπιζε το θέμα; Για πάμε να τα φέρουμε λίγο στη μνήμη μας;



  1. Καθημερινή συνέντευξη τύπου με την ανακοίνωση των κρουσμάτων παγκόσμια και εγχώρια.
  2. Πολλαπλές καθημερινές πολύωρες εκπομπές στα ΜΜΕ με ...αναλύσεις επί αναλύσεων.
  3. Καθημερινή ανάρτηση του παγκόσμιου πίνακα κρουσμάτων (John Hopkins university dashboard) σε όλα τα συστημικά sites.
  4. Στοχοποίση κάθε απόπειρας κοινωνικής εκδήλωσης εκείνων των ημερών σχετικές με συνδικαλιστικά θέματα και συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. (Θυμάστε πως αντιμετωπίστηκε η τέλεια οργανωμένη Πρωτομαγιά του ΠΑΜΕ και οι συγκεντρώσεις των νοσοκομειακών έξω από τα νοσοκομεία)
  5. Επιστράτευση ακόμα και παραποιημένων πλάνων στην τηλεόραση από δήθεν συγκέντρωση πλήθους σε πλατείες και πάρκα για να καλλιεργηθέι κλίμα τρόμου και κοινωνικού αποκλεισμού.
Μπορώ να σας θυμίσω άπειρες τέτοιες πρακτικές που είχαν ένα στόχο:
Την καλλιέργεια κλίματος τρόμου, φοβίας, πανικού και εγκλεισμού στην κοινωνία.
Απώτερος στόχος: Να γίνουν δεκτά όλα εκείνα τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης του εισοδήματος αλλά και των δικαιωμάτων των εργαζομένων σε κλάδους και επιχειρήσεις.

Τι συμβαίνει σήμερα;

Πού πήγαν όλες αυτές οι ημερήσιες ανακοινώσεις πορείας της επιδημίας; Με το ζόρι δίνεται μια έντυπη ανακοίνωση από τον ΕΟΔΥ των ημερήσιων κρουσμάτων, η οποία καταχωνιάζεται κάπου στα αζήτητα των καναλιών και των sites.
Οι εκπομπές καταργήθηκαν. Οι τηλεοπτικοί μαϊντανοί και περσόνες που μας βομβάρδιζαν με ειδήσεις και τρόμο εξαφανίστηκαν. 
Τα σύνορα ανοίγουν χύδην.

Μήπως η επιδημία περιορίστηκε; Φυσικά ΟΧΙ! Μια ματιά στα καθημερινά κρούσματα και στις καμπύλες να ρίξει κανείς φτάνει να καταλάβει ότι η επιδημία είναι ΠΑΡΟΥΣΑ και μάλιστα μέσα στο κατακαλόκαιρο! Και έπεται και το κύμα των ...τουριστών!

Τα μόνα που δεν έφυγαν είναι τα μέτρα εξαθλίωσης που ισοπέδωσαν το εισόδημα των μισθωτών, που απογείωσαν την ανεργία, που διέλυσαν κατεκτημένα δικαιώματα και συμβάσεις.

Και, το σπουδαιότερο! ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ! Η Κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει στη βουλή ΧΟΥΝΤΙΚΟ ΝΟΜΟ για φασιστικοποίηση στο θέμα των διαδηλώσεων. Και εξοπλίζει την Αστυνομία με υλικό καταστολής. ΑΡΑΓΕ ΓΙΑΤΙ; ΤΙ ΞΕΡΟΥΝ για το ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ; (Εμείς είμαστε υποψιασμένοι αλλά το λέμε για τους ....περιδιαβαίνοντες την ...νιρβάνα)

Είναι φανερό ότι, η κυβέρνηση της ΝΔ, αποφάσισε να γίνει ....Αγγλία! Αυτά που έκανε ο Τζόνσον και το Τραμπ τα φέρνει τώρα εδώ. 
Έκανε τη "δουλειά" της με την τρομολαγνεία και το φόβο και τώρα, μπροστά στα ΜΕΓΑΛΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ σαλπίζει πανηγυρική υποχώρηση εγκαταλείποντας τα πάντα στη λογική της ΑΣΥΔΟΣΙΑΣ της ΑΓΕΛΗΣ.

Το θέμα είναι σοβαρότατο και θα το συναντήσουμε μπροστά μας στους αμέσως επόμενους μήνες όπου κάθε μέτρο προστασίας σε πτήσεις και κοινωνικούς χώρους θα σταματήσει και από εκεί επαφιόμαστε τη θεά ....τύχη.

Κάθε πολίτης και σκεπτόμενος άνθρωπος οφείλει να βγάλει τα συμπεράσματά του από τον τρόπο που η κυβέρνηση και το πολιτικό σύστημα αντιμετωπίζει την κοινωνία, δίκην πειραματόζωου για εκτρωματικές επιλογές..

Το Φθινόπωρο αναμένεται καυτό στο κοινωνικό πεδίο και δεν βλέπω οι γκαζοντενεκέδες με τις γλάστρες του Μπακογιάννη να προσφέρουν ...δροσιά.


Σχόλια

  1. Γιάννη φίλε μου δυστυχώς,με έναυσμα την τραγική κατάσταση της (τεχνιτής ή μη;) πανδημίας μπήκαμε στο επόμενο στάδιο της παγκόσμιας κατάντιας και εξαθλίωσης.
    Το καπιταλιστικό μοντέλο έπρεπε να εξελιχθεί. Και τι καλύτερο εξελιχτικό ένζυμο από αυτό του φόβου.
    Με την βοήθεια του παίρνανε διατάξεις και κανονισμοί που υπό άλλες συνθήκες θα αντιμετωπίζονταν σθεναρά. Όμως το κακό είχε ήδη ξεκινήσει,με τα δολοφονικά προβοκάτσια της εποχής marfin.
    Και ενώ νόμοι για την εκμετάλλευση του δημοσίου φυσικού χώρου από τεχνικές εταιρείες, για την παρακολούθηση και την καταπάτηση των ατομικών ελευθεριών, για την αποτροπή των μαζικών διαδηλώσεων μπαίνουν σε ισχύ εμείς βρισκόμαστε έρμαια σε κατάσταση λίμπο.
    Όμως όλα αυτά μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα μιας και μια μεγάλη μερίδα του κεφαλαίου (εστατορες, τουριστικά μαγαζάκια, ξενοδοχεία), βρίσκονται σε έκσταση στις τηλεοράσεις για ένα κομμάτι από την πίτα του τουρισμού. Μια ανέλπιστη και αμελής απόφαση να τον ανοίξουν, ειδικά μια χώρα όπως η δική μας που το κρατικό χρήμα και οι επιχορηγήσεις ξοδεύονται για την επιπλέον στήριξη του κεφαλαίου παρά για την στήριξη της ατομικής ασφαλείας.
    Και όλο αυτό το πανηγύρι φόβου την περίοδο της καραντίνας ξαφνικά καταρρίπτεται και σε βάζει σε δυσοίωνες σκέψεις για τους επόμενους μήνες. Ξαφνικά τα πάντα ανοίγουν χωρίς προφυλάξεις, το σύστημα υγείας παραμένει σάπιο,τα αεροπλάνα και τα υπόλοιπα μέσα δουλεύουν στο μάξιμουμ,με κρατική βοήθεια, χωρίς ελέγχους.
    Για μια ακόμη φορά θύματα θα είναι ο απλός εργαζόμενος που θα πρέπει να βγάλει τα προς το ζην και να ενισχύσει το παρακράτος παραλόγου με αντίτιμο την υγεία του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιώργο, αγαπητέ φίλε,
      καιρό τώρα είχα εμπιστοσύνη και μια θετική διαίσθηση για το πολιτικό σου ένστικτο αλλά σήμερα εδώ πραγματικά εκπλήσσομαι απόλυτα θετικά.
      Η αποκρυσταλλωμένη σου άποψη και προσέγγιση με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο, δίκην διακήρυξης, σε όσα εξέφρασες και διατύπωσες με τόσο μεγάλη συγκρότηση.
      Ακριβώς έτσι φίλε μου. Από την πίσω πόρτα πέρασαν τις επιλογές τους και τις ρυθμίσεις τους "αναίμακτα", (προς ώρας βέβαια....) και από την άλλη είναι έτοιμοι να ανοίξουν την κερκόπορτα που, στην ουσία, ουδέποτε έκλεισαν.
      Ειλικρινά, σε αυτήν την περίπτωση, προτιμώ τον ...Τραμπ! Ήταν πιο ειλικρινής και ωμά κυνικός. Καλησπέρα σου.

      Διαγραφή
  2. Το θέμα είναι σοβαρότατο και θα το συναντήσουμε μπροστά μας στους αμέσως επόμενους μήνες όπου κάθε μέτρο προστασίας σε πτήσεις και κοινωνικούς χώρους θα σταματήσει και από εκεί επαφιόμαστε τη θεά ....τύχη.

    Πλήρης επιβεβαίωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχουμε μπροστά μας Ευρυτάνα έναν πολύ δύσκολο χειμώνα με πολλά μέτωπα ανοιχτά. Με όχημα την πανδημία επιχειρείται γενική επίθεση στις ζωές μας. Για να δούμε.
      Ευχαριστώ φίλε για το σχόλιο και την παρουσία. Καλησπέρα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Ο μύθος του σκοπούμενου ψεύδους ότι "Δεν υπάρχει αντιπολίτευση"