Από το "Δεν Πληρώνω" στο Μπαράζ Κατασχέσεων


Πόσοι άραγε τον θυμάστε ; πόσοι άραγε θυμάστε τον ίδιο τον σημερινό Πρωθυπουργό αλλά και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα ΔΙΟΔΙΑ δίπλα στις Κινητοποιήσεις για το "Δεν πληρώνω" ;


Ήταν η μεγάλη εκείνη περίοδος που το σημερινό Κυβερνητικό Κόμμα ήταν στα "κάγκελα" σε κινητοποιήσεις απέναντι στα ΔΙΟΔΙΑ. Τότε που μαζικά καλούσε τον κόσμο να διαδηλώσει και να αποκλείσει τους ληστρικούς σταθμούς διοδίων και το χαράτσι που οι εργολάβοι επιβάλουν.

Αλλά δεν ήταν μονάχα τα ΔΙΟΔΙΑ στο Κίνημα "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ".


Όταν οι πρώτες Μνημονιακές κυβερνήσεις νομοθέτησαν το γνωστό ΧΑΡΑΤΣΙ στην ακίνητη περιουσία, που σήμερα έχει μετονομαστεί σε ΕΝΦΙΑ, μήπως θυμάστε την στάση του ΣΥΡΙΖΑ και του ίδιου του πρωθυπουργού ;
Είναι ακόμα στη μνήμη σας τα επίσημα καλέσματα των σημερινών κυβερνητικών στελεχών που είχαν διοργανώσει επιτροπές στις οποίες οι πολίτες πλήρωναν μόνο το αντίτιμο της ΔΕΗ και των άλλων τελών πλην του γνωστού φόρου ; μήπως θυμάστε ότι ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλούσε τους πολίτες να πληρώσουν μονάχα τη ΔΕΗ στα ΑΤΜ και στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων;


Μήπως μπορεί σήμερα να τοποθετηθεί κανείς για το που πήγε όλη αυτή η κίνηση σήμερα ; μήπως τα σημερινά Κυβερνητικά στελέχη με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα μπορούν να μας πουν γιατί άλλαξε η στάση τους ;

Για πάμε λοιπόν στην ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Ένα πρωτοφανές όργιο ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΩΝ σε ΜΙΣΘΟΥΣ, ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ, ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ και ΑΚΙΝΗΤΑ έχει εξαπολήσει η σημερινή Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ κατά των οφειλετών, τους οποίους πριν το 2015 καλούσε οργανωμένα και επίσημα να ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ.
Πέραν τούτων, τα ΔΙΟΔΙΑ όχι απλά έχουν καταργηθεί όπως τότε μας έλεγαν αλλά έχουν εξαπλωθεί σαν φίδι σε όλη την επικράτεια και καλείται ο απλός χρήστης, ο πολίτης, να πληρώνει δυσβάχτατα ποσά για κάθε του μετακίνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΑΡΧΗΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ) το πρώτο 2μηνο του 2017 έχουν γίνει 33.933 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ σε φορολογούμενους με οφειλές από ...500 € και πάνω (!!!). Αν προχωρήσουμε με αυτό το ρυθμό, οι ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙΣ θα είναι ψηλότερες το 2017 από το 2016 κατά 45% (!!!)

Με λίγα λόγια σε μέσες τιμές, ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ του Φλεβάρη 2017 επιβάλλονταν 1011 κατασχέσεις.

Για όλη αυτή τη φορολογική υστερία και καταλήστευση στην κυριολεξία "δεν ανοίγει μύτη" και το μόνο θετικό είναι οι συνεχείς κινητοποιήσεις στα δικαστήρια ενάντια στις κατασχέσεις σπιτιών. 

Πως αλλάζουν οι απόψεις έτσι ; πως αλλάζουν οι στάσεις ; πως οι υποσχέσεις και τα οράματα ξεπουλιούνται εν μια νυχτί ; 

Υλικό για σκέψη, για προβληματισμό αλλά και εξαγωγή πολιτικών συμπερασμάτων για τις πραγματικές προθέσεις του πολιτικού χώρου που καλύπτει ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του.


Σχόλια

  1. "Βασιλικότεροι του βασιλέως", πλέον, οι νεο-διαχειριστές του συστήματος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φορέσανε Ευρυτάνα την στολή που πάντα επιθυμούσαν και ήξεραν καλά. Την είχανε φορέσει απροκάλυπτα από το 1968 και μετά σε τις όποιες μεταμορφώσεις τους. Για τους ψαγμένους δεν υπάρχει καμία έκπληξη δυστυχώς.
      Ευχαριστώ φίλε και καλή σου συνέχεια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...