Το "ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ" των ...ΑΣΤΩΝ για το ΣΥΝΕΔΡΙΟ του ΚΚΕ


Βλέπετε τελευταία τι "ενδιαφέρον" υπάρχει εκ μέρους των Αστικών μέσων ενημέρωσης, του πολιτικού τους προσωπικού αλλά και ορισμένων "άλλων" προσώπων, που ασκούν μόνιμα, δια επαγγέλματος, το ρόλο του "ΚΡΙΤΗ των ΠΑΝΤΩΝ" μέσα από τη ...Σάτυρα, για τον ....προσυνεδριακό διάλογο στο ΚΚΕ.

Αναλύσεις επί αναλύσεων, ενδιαφέρον για τις εξελίξεις, προσδοκίες για ρήξεις, διαγραφές, γενικά καλλιεργείται τελευταία μια "ΜΑΚΕΛΕΙΟλογία" άνευ προηγουμένου, που πλέον έχει πάρει ΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ.

Μέχρι και ο μέχρι πρότινος "φίλα προσκείμενος" στο ΚΚΕ, ο εξαίρετος κ. ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΜΟΝΙΜΑ και ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΑ ΑΠΩΝ από τους ΛΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ (Δεν τον έχουμε δει ΠΟΥΘΕΝΑ στο δρόμο....!), έχει ξιφουλκήσει ασυγκράτητος κατά του ΚΚΕ και των όσων τεκταίνονται στον ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΔΙΑΛΟΓΟ.


ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΚΑΤΙ:

Μήτε το ΚΚΕ εκπροσωπώ, μήτε Απολογητής του είμαι. Και είμαι από εκείνους που ασκώ ΕΝΤΟΝΗ ΚΡΙΤΙΚΗ σε ζητήματα ΤΑΚΤΙΚΗΣ του και γενικά ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ του.

Όμως, οφείλουμε να ΠΑΡΑΔΕΧΤΟΥΜΕ, ότι το ΚΚΕ είναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ στην Ελλάδα, που ο ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ έχει:  ΝΟΗΜΑ, ΟΥΣΙΑ, ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ, ΟΝΤΟΤΗΤΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗΣ και ΛΟΓΙΚΗ

Μονάχα σε χώρους Κομμάτων-σχηματισμών όπως το ΚΚΕ(μ-λ), ΑΝΤΑΡΣΥΑ, Μ-Λ ΚΚΕ, μπορείς να δείς κάτι ανάλογο.

Σε κανένα άλλο χώρο, δεν έχουμε αυτό που βλέπουμε τώρα στο ΚΚΕ, δηλαδή εδώ και ΜΗΝΕΣ, να κατατίθενται ΑΝΟΙΧΤΑ, ΕΠΩΝΥΜΑ, ελεύθερα στον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" θέσεις-τοποθετήσεις απέναντι στην επίσημη γραμμή της Κ.Ε.

Αντίθετα στα "ΣΥΝΕΔΡΙΑ" φιάσκα των Αστικών Κομμάτων, πέρα το ότι ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ απόλυτα οποιαδήποτε αναφορά σε ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ, εκείνο που βλέπουμε είναι μια ΑΗΘΗΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ-ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΩΝ για τον έλεγχο της Νομής της Κομματικής εξουσίας.  (Τζοχατζοπουλικοί κατά Σημιτικών, Βενιζελικοί κατά Παπανδρεϊκών, Μητσοτακικοί κατά Καραμανλικών και δεν συμμαζεύεται το συνοθύλευμα).

Φυσικά και στο ΚΚΕ υπάρχει μηχανισμός, σκληρός, απόλυτος, αλλά υπάρχει ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ πάνω σε ΘΕΣΕΙΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ και ΟΧΙ πάνω σε ΠΡΟΣΩΠΑ....!


Αυτό ακριβώς ΕΝΟΧΛΕΙ στον ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ, καθώς ξέρει ΚΑΛΑ, ότι τα όσα θα διακυβευθούν στο 19ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ του Κόμματος, θα έχουν ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΣΥΜΒΟΛΗ στις ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ που έρχονται στον τόπο μας. Αυτό ακριβώς τους καίει.....!

Και ενώ από τη μία παριστάνουν τους αδιάφορους και ....σνομπ στη λογική "Ε τώρα γιατί να ασχοληθούμε με το ΚΚΕ του 5%..." ξέρουν ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ότι οι ΕΠΙΡΡΟΕΣ του Κόμματος στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ είναι ΑΠΕΙΡΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ και ΑΥΤΕΣ ΑΚΡΙΒΩΣ προσπαθούν να ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΟΥΝ, γιατί μόνιμος στόχος τους είναι να ΑΠΑΛΛΑΧΘΟΥΝ από την παρουσία ενός ΤΑΞΙΚΟΥ, ΜΑΖΙΚΟΥ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ στην Κοινωνία.

Τα παραδείγματα στη ΓΑΛΛΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ αλλά και πρόσφατα στην ΚΥΠΡΟ με το ΑΚΕΛ φωνάζουν για το σχέδιο αυτό.

ΠΡΟΣΟΧΗ λοιπόν στους ΟΨΙΜΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟΥΣ:

Είναι εντελώς ΑΛΛΟ πράγμα η ΟΞΥΤΑΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ σε ΘΕΣΕΙΣ και ΤΑΚΤΙΚΕΣ του ΚΚΕ, που επιβάλλεται να υφίσταται, και ΑΛΛΟ πράγμα η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΟΛΟΓΙΑ, η ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ, η ΔΙΑΛΥΣΗ.


Σχόλια

  1. Μια παρατήρηση μόνο Γιάννη. Το Λαζόπουλο πολιτικά δεν τον συμπαθούσα ποτέ. Αισθητικά κάποιες δουλειές του μου άρεσαν κάποιες άλλες όχι, το Αλ Τσαντίρι, αν και είχε από την αρχή τέτοια στοιχεία, κατάντησε μια εκπομπή "της κλανιάς, της γριάς ή και της γριάς που κλάνει" με ολίγον Μιμή Ντενίση. Που και που πετάει και καμιά πολιτική ατάκα που συνήθως την αφήνει μισή. Άσε τα σεξουαλικά υπονοούμενα που κατάντησαν ελλείψει άλλων πιο ουσιαστικών λόγων.
    Πάει πολύ όμως το ΚΚΕ και οι οπαδοί του να του σούρνουν τα μύρια όσα. Και το λέω γιατί να κάνεις ένα ψάξιμο στο Ριζοσπάστη ο Λαζόπουλος ήταν τρομερός και φοβερός καλλιτέχνης με πολιτική άποψη τουλάχιστον προοδευτική, και τότε έλεγε διάφορα κριτικά για το ΚΚΕ, και στη καλύτερη περίπτωση θα βρεις άρθρο του Σοφιανού, αν δεν κάνω λάθος, που ναι μεν του κάνει κριτική αλλά εξ απαλων ονύχων. Μέχρι ενός σημείου. Τις εκλογές. Δεν πρέπει να ήταν του 2009 αλλά οι προηγούμενες. Τότε κυκλοφόρησε στα ΜΜΕ ότι τον ψήνουν ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ για υποψήφιο. Τελικά δεν πήγε με κανέναν λέγοντας, κατά τις εφημερίδες πάντα, ότι θα το σκεφτόταν αν ήταν ενωμένοι. Ε λοιπόν από τότε ο Λαζόπουλος έγινε ο μισθωμένος εχθρός του ΚΚΕ, παρόμοια, αν και με πιο ήπιο τρόπο, άρχισε να κριτικάρεται και από τα ΜΜΕ του ΣΥΝ όπως το "Κόκκινο".
    Αυτόν και πολλούς άλλους καλλιτέχνες και διανοούμενους, να μην λέω ονόματα πιο τρανταχτά τώρα, το ίδιο το ΚΚΕ τους έδινε άσυλο και άλλοθι να το παίζουν αριστεροί και να πουλάνε. Και δεν είναι άσχετο με την όλη του στάση, ιδεολογική και πολιτική. Δεν έχει να κάνει με κανένα ανοιχτό πνεύμα αλλά με το καιροσκοπισμό που το διακρίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο στα όσα λες Δημήτρη....! πράγματι εκείνη την εποχή ο Λάκης ήταν σε "στενό μαρκάρισμα" από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ. Και μιας και μιλάμε για το ΚΚΕ, ναι το ξέρω ότι τον είχαν σε διακριτικά θετική στάση.
      Καταλαβαίνω τι λές πράγματι, ισχύει και αυτό. Αυτές οι αλλαγές είναι ενδεικτικές.
      Ευχαριστώ για την παρέμβαση.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...