ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ της ΟΤΟΕ: ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ σε «άλλους» κόσμους και χρόνους…!!!



Στο κάτω μέρος του παρόντος υπάρχει αναρτημένη η Ανακοίνωση της Ο.Τ.Ο.Ε. (Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλλήλων) της 11/4/2013 σχετικά την ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ των ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ που θα τρέξει αυτήν την περίοδο.

Έχουμε επισημάνει στην Ανακοίνωση της ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ της ΟΤΟΕ (ΠΑΣΚΕ+ΔΑΚΕ) κάποιες παραγράφους, που πραγματικά κανείς μένει με «ΑΝΟΙΧΤΟ το ΣΤΟΜΑ» πάνω στην ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΙΚΗ, ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΗ ΑΝΤΙΛΗΨΗ που τρέχει στις θέσεις και τις απόψεις των χώρων αυτών.

Η ΗΓΕΣΙΑ λοιπόν της ΟΤΟΕ ανάγει σε …ΜΕΓΙΣΤΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ του ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ (!!!) και της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, στην οποία γίνονται όλοι ένα ΑΤΑΞΙΚΟ ΚΟΙΝΟ «ΟΥΔΕΤΕΡΟ» ΣΥΝΟΘΥΛΕΥΜΑ:
  • Εργατικό Κίνημα, το οποίο οι ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΜΕΓΑΛΟΑΣΤΟΙ επιθυμούν το ΙΣΟΠΕΔΩΜΑ και το ΤΣΑΚΙΣΜΑ του, οικονομικά, κοινωνικά, ανθρώπινα, εργασιακά, και στο οποίο ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΩΣ
  • Οικονομικοί παράγοντες του τόπου (SIC…): Αυτοί ξέρετε που έβγαλαν κατά δισεκατομμύρια τα € τους στις ΕΛΒΕΤΙΕΣ, ΑΓΓΛΙΕΣ, OFF SHORE σε περιόδους κρίσης, επιδεικνύοντας το …ταξικό τους «πατριωτικό» καθήκον.
  • ΕΚΚΛΗΣΙΑ: Ναι, την χρυσοποίκιλτη ΙΕΡΑΡΧΙΑ που δεν έχει κάνει νύξη για το άνοιγμα των προνομίων της πάνω στην τεράστια περιουσία της.

Την …ΣΩΤΗΡΙΑ της «ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ» ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ των ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ μην πέσουν αυτές στα …..γαμψά νύχια του Τ.Χ.Σ. και του ….Ξένου κεφαλαίου.

ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ…..!!!!   Κυριολεκτικά ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ Συνδικαλιστική οργάνωση να διακατέχεται από τέτοιες απόψεις που πραγματικά μας πάνε σε εποχές της …Βιομηχανικής Επανάστασης.

ΕΞΗΓΟΥΜΑΙ:

Σίγουρα στην Ελληνική Οικονομία ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ των ΚΑΠΙΤΑ-ΛΗΣΤΩΝ να ελέγξουν το ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ και ΟΧΙ ΜΟΝΟ είναι ΤΠΑΡΚΤΟΣ, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΣ και εξηγείται πρόδηλα από τη σημερινή φύση των καπιταλιστικών αντιθέσεων.

Τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ στην ΗΓΕΣΙΑ της ΟΤΟΕ είναι ΣΑΦΗ και φυσικά ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΘΟΥΝ:

  • Οι Ελληνικές ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ είναι εισηγμένες στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ, γεγονός που σημαίνει ότι υπάρχουν ΞΕΝΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ, ΝΑΙ ή ΟΧΙ ;
  • Μέχρι πρότινος υπήρχαν ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ, οι οποίες ΑΝΗΚΑΝ σχεδόν ολοκληρωτικά σε ΞΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ (EMPORIKH BANK, ΓΕΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, MILLENIUM BANK). ΝΟΙΑΣΤΗΚΑΤΕ τότε κύριοι της ΟΤΟΕ για τον …ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΟ των τραπεζών και γιατί όχι ;
  • Από ΠΟΤΕ κύριοι της ΟΤΟΕ, το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ θα θεωρήσει ΣΥΜΜΑΧΟ και ΠΑΤΡΙΩΤΗ τον ΕΛΛΗΝΑ ΜΕΓΑΛΟΜΕΤΟΧΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΗ ιδιοκτήτη της Τράπεζας και τι ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ έχει με αυτούς ;
  • ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ το ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ να πάρει θέση κύριοι της ΟΤΟΕ και να διαλέξει ΤΑΜΠΟΥΡΙ στον ΟΞΥΤΑΤΟ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ των ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ή ΞΕΝΩΝ, τη στιγμή που και οι ΔΥΟ, παλεύουν πάνω στο ΣΚΥΛΕΜΕΝΟ ΠΤΩΜΑ των εργαζομένων ; η δεν είναι έτσι ;
  • Κύριοι της ΟΤΟΕ, όταν οι ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, για των οποίων τα ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ βγαίνετε ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΙ στον ..αγώνα, ΡΗΜΑΞΟΥΝ τα σπίτια και τα εισοδήματα των ΛΑΪΚΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ, τότε τι θα κληθείτε να πείτε ;

ΑΜΕΙΛΙΚΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ σε ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ που πραγματικά ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ…..!!!

Η ΘΕΣΗ του ΤΑΞΙΚΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ   στο σημερινό περιβάλλον οφείλουν να είναι κρυστάλλινες και σαφείς:

  • ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ των ΤΡΑΠΕΖΩΝ
  • ΑΜΕΣΑ ΜΕΤΡΑ ΚΟΥΡΕΜΑΤΟΣ των ΧΡΕΩΝ των ΛΑΪΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ που τα ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΛΗΣΤΡΙΚΑ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ έχουν οδηγήσει στην απόγνωση.
  • ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ των ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ με όρους σαφείς και συγκεκριμένους, με ΣΤΑΘΕΡΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ, με συνθήκες εργασίας ανθρώπινες.
  • ΕΝΤΑΞΗ του ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ σε διάταξη πολιτικής και εργαλείο αντιμετώπισης της κρίσης, εξόδου από την Ε.Ε. και ΛΑΪΚΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ.

Για αυτούς τους στόχους έπρεπε να σηκώσετε «σημαία» κύριοι της ΟΤΟΕ και όχι να υπερασπιστείτε με σθένος και γραφικές κραυγές την φυλετική και εθνική ιδιότητα των όποιων ΑΦΕΝΤΙΚΩΝ και ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ.



ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της ΟΤΟΕ

ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΗΣΟΥΝ,
ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΑΥΞΗΣΕΩΝ
ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

            Είναι υπόθεση εθνικής σημασίας η επιτυχία των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου των Τραπεζών Εθνικής και Eurobank, προκειμένου να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο ποσοστό του 10% για να διατηρηθεί το Management των δύο Τραπεζών σε ελληνικά χέρια.
            Την ίδια εθνική σημασία και για τον ίδιο λόγο, έχει και η επιτυχία των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και για τις άλλες Τράπεζες που βρίσκονται σε ανάλογη διαδικασία.
            Το Τραπεζικό Σύστημα πρέπει να διασώσει το χαρακτήρα του για να μπορέσει να αποτελέσει πραγματικό εργαλείο ανάπτυξης και παραγωγικής ανασυγκρότησης και να επαναλειτουργήσει με διαφάνεια και κανόνες σε όφελος της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας.
            Για το λόγο αυτό, το μήνυμα της ΟΤΟΕ σε όσους σχεδίασαν την συγχώνευση Εθνικής – Eurobank και στη συνέχεια ανακάλυψαν δήθεν αδυναμίες ολοκλήρωσης του εγχειρήματος και προσπαθούν να βρουν «Ιφιγένειες» για να φορτώσουν το πολιτικό και οικονομικό κόστος αυτών των επιλογών τους, πρέπει να το ξανασκεφθούν όσο υπάρχει χρόνος.
            Κυβέρνηση, Τρόικα και Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, έχουν τις βασικές ευθύνες αυτού του σχεδιασμού και καλά θα κάνουν να μην τολμήσουν να υπονομεύσουν την αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εθνικής Τράπεζας και της Eurobank.
            Αντίθετα, πρέπει να συνδράμουν στην προσπάθεια των δύο Τραπεζών διαλύοντας τις υποψίες για την πορεία της υπόθεσης αυτής από την έναρξή της μέχρι σήμερα, γιατί οι σκοτεινές διαδρομές των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν υπάρχουν και απαιτούν άπλετο φως.
            Ειδικά η Κυβέρνηση, ο Υπουργός Οικονομικών αλλά και ο Διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος, οφείλουν να στηρίξουν έμπρακτα με πολιτικές και θεσμικές παρεμβάσεις την υπόθεση των αυξήσεων του Μετοχικού Κεφαλαίου και της Ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών.
            Αν αδρανήσουν ή πράξουν τα αντίθετα, θα είναι υπόλογοι απέναντι στη χώρα και την ελληνική κοινωνία για την δρομολόγηση του αφελληνισμού ενός μεγάλου μέρους του Τραπεζικού Συστήματος, με κορυφαία πράξη τον αφελληνισμό της Εθνικής Τράπεζας, μετά το προσωρινό πέρασμά της από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
            Η ΟΤΟΕ, καλεί τους πάντες, την Ελληνική κοινωνία, το συνδικαλιστικό κίνημα, τους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες του τόπου, τους επιχειρηματίες που επιχειρούν, επιμένουν και πιστεύουν στην ανάκαμψη της χώρας, την εκκλησία, τους μαζικούς φορείς και όλους όσους θέλουν και μπορούν, σε μια Εθνική πατριωτική εκστρατεία υπεράσπισης της Ελληνικότητας του τραπεζικού συστήματος.
          Όσους έχουν άλλα σχέδια και υπολογισμούς, τους προειδοποιούμε να την τολμήσουν.


Το Γραφείο Τύπου της ΟΤΟΕ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...