Η ΠΟΡΕΙΑ του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ Σήμερα: ΡΕΠΟΡΤΑΖ-ΒΙΩΜΑΤΑ και ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ



"Ο κόσμος εδώ είναι κατά χιλιάδες, δεν φεύγει κανείς, τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά....δεν μπορώ να αναλάβω τέτοια ευθύνη"

Αυτή ήταν γύρω στις 19:34 η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ του ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ επικεφαλής των Αστυνομικών δυνάμεων προς το κέντρος της Αστυνομίας, ακριβώς στη συμβολή των οδών Λεωφ. Αλεξάνδρας και Κηφισίας, όταν με ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΑΠΟΦΑΣΗ η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ επιχείρησε να ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΕΙ την ΣΥΝΕΧΙΣΗ της σημερινής ΜΕΓΑΛΕΙΩΔΟΥΣ ΠΟΡΕΙΑΣ του ΛΑΟΥ της ΑΘΗΝΑΣ προς την ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.

Μια δήλωση ενός σεβάσμιου Αστυνομικού δ/ντή, που την άκουσα με τα ίδια μου τα αυτιά, νιώθοντας ο ίδιος την ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ μιας πιθανής επερχόμενης σύγκρουσης με τους χιλιάδες των διαδηλωτών που παρέμεναν στις θέσεις τους συντεταγμένοι και αποφασισμένοι να πορευτούν ειρηνικά.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ πραγματικά......!!!!!
στιγμές που δεν θα ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ φυσικά σε κανένα ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟ SITE, τα οποία, εκτός ελαχίστων τιμητικών εξαιρέσεων, ΔΙΕΡΡΕΑΝ ΨΕΜΜΑΤΑ στους αναγνώστες τους.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ πραγματικά όταν ο ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΦΙΛΗΣ ανακοινώνει στο ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΠΛΟΚ του ΚΚΕ στην πρεσβεία μπροστά ότι το ΚΚΕ ζητάει να πάει ΟΛΗ Η ΠΟΡΕΙΑ στην πρεσβεία του ΙΣΡΑΗΛ και παραμένει στις θέσεις του.


 

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ όταν ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗΣ από τον ΣΥΡΙΖΑ διαπραγματευόταν επίσης με τον ίδιο Αστυνομικό δ/ντή για την αποχώρηση των ΜΑΤ από το μπλόκο.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ όταν η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ διαισθανόμενη προφανώς την ΑΣΦΥΚΤΙΚΗ ΠΙΕΣΗ ΔΕΚΑΔΩΝ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ με επικεφαλής την ίδια την ηγεσία τους (η ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ ήταν επικεφαλής στο μπλοκ του ΚΚΕ σε όλη τη διάρκεια της πορείας), ΥΠΑΝΑΧΩΡΗΣΕ και ΑΝΑΓΚΑΣΤΗΚΕ να αφήσει λεύτερους τους διαδηλωτές να προχωρήσουν.

ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ όταν χιλιάδες λαού πανυγήριζαν την αποχώρηση των ΜΑΤ από μπροστά τους..

ΜΕΓΑΛΗ ΗΤΤΑ για την ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ που σήμερα ντύθηκε ένα ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΕΙΟ στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά....

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΠΟΡΕΙΑΣ

  • ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΛΑΟΥ διαδήλωσαν με τρόπο μαζικό ίσως στη μεγαλύτερη πορεία των τελευταίων χρόνων.
  • ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ στο κέντρο της ΑΘΗΝΑΣ
  • ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ  ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ των ΠΑΝΟΠΛΩΝ ΜΑΤ, ΑΣΦΑΛΙΤΩΝ, ΔΕΛΤΑδων και κάθε είδους δύναμης καταστολής, η οποία στην κυριολεξία σε κάποια μπλοκ των διαδηλωτών ήταν "πάνω στο σβέρκο τους"
  • ΓΕΛΟΙΟΙ και ΓΡΑΦΙΚΟΙ 250 Νεολαίοι ΠΑΣΟΚοι με την ΚΛΕΜΜΕΝΗ σημαία του ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ, πορεύτηκαν στην αρχή, ΣΥΝΟΔΕΙΑ ΜΑΤ χωρίς καν διακριτικά του χώρου τους.
  • ΤΑ ΜΑΤ ήταν ΠΑΝΤΟΥ....!!! ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΟ, ΤΑ ΣΤΕΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΕΝΑ, ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ, ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΜΕΤΡΟ.



Ακόμα και με το "Π" στην πορεία....!!!






ΤΙ ΜΑΣ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ
  1. Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ των Μπλοκ του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ(μ-λ) 
  2. Το ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΛΟΚ των ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ 
  3. Η Μεγάλη παρουσία των μπλοκ και των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ
  4. Τέλος η ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ ΠΑΝΣΤΑΡΤΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ που πραγματικά εντυπωσίασε για μια  ακόμα φορά
ΤΙ ΜΑΣ ΧΑΛΑΣΕ...

  1. Η ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ των ΑΝΑΡΧΙΚΩΝ ΜΠΛΟΚ από το ΣΗΜΕΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ των ΜΑΤ και δεν συνέχισαν την πορεία στην ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.
  2. Η ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΟΛΩΝ σχεδών των μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ από την πορεία στην ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ.
 Το ΜΠΛΟΚ που συνέχισε με τρόπο ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ και ΠΑΝΔΗΜΟ την πορεία στην ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ήταν:
ΦΟΙΤΗΤΕΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΑΝΕΝΑΧΤΟΣ ΚΟΣΜΟΣ, Οργανώσεις της ΕΞΩΚΟΙΝ. ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και φυσικά το ΚΚΕ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, όχι μόνο στην ΑΘΗΝΑ αλλά και σε δεκάδες μεγάλες Πόλεις, με την μεγάλη του συμμετοχή δείχνει πλέον καθαρά στην ΤΡΟΪΚΑΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΟΧΗΣ ότι ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΣΤΡΟΦΕΣ στην ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΤΑΞΙΚΗ ΠΑΛΗ κατά του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ σήμερα πήρε ένα καλό μήνυμα όπως και ο κόσμος τι μπορεί να γίνει όταν μια διαδήλωση είναι ΜΑΖΙΚΗ, ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ, ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΗ.

Απ την άλλη το ΚΡΑΤΟΣ οδεύει πλέον σε ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΕΚΤΡΟΠΩΝ σε ΜΟΡΦΕΣ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ ΛΑΤΙΝΙΚΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ με ότι ευθύνες αυτό συνεπάγεται για το Κοινωνικό Κλίμα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ.....


Σχόλια

  1. Μια διόρθωση μόνο. Το μπλοκ δεν ήταν του ΚΚΕ(μ-λ) αλλά της Πρωτοβουλίας για Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία στην οποία συμμετέχει το ΚΚΕ(μ-λ).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ συναγωνιστές για τη διόρθωση. Και ο χώρος επίσης είχε μεγάλη συμμετοχή και σε φοιτητές και μαθητές για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και όγκο. Συγγνώμη για την παραδρομή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...