Νέος Πτωχευτικός κώδικας: Διαβατήριο στην εξόντωση

 Η Κυβέρνηση ψήφισε ένα ακόμα νομοθετικό έκτρωμα. Τον νέο Πτωχευτικό κώδικα που, πραγματικά αποτελεί διαβατήριο στην οικονομική εξόντωση των οικονομικά ασθενών τάξεων και ομάδων.

"Ρυθμίσεις οφειλών και παροχή δεύτερης ευκαιρίας"



Αυτός είναι ο τίτλος του νομοσχεδίου. Ένα μνημείο υποκρισίας κρύβεται στον τίτλο του καθώς, όχι μόνο δεν δίνει "δεύτερη ευκαιρία" στους ανθρώπους που οφείλουν αλλά φροντίζει για την άμεση υπονόμευσή τους.

Συνολικό ληξιπρόθεσμο ιδιωτικό χρέος των νοικοκυριών:  233 δις €. Το χρέος αυτό σπάει σε:

  • Οφειλές προς το δημόσιο (Εφορία):  106 δις €
  • Οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία:  37 δις €
  • Κόκκινα δάνεια προς τράπεζες:  90,5 δις €
Τα Δέκα επαίσχυντα σημεία του νομοθετικού εκτρώματος:

ΣΗΜΕΙΟ 1:
Καθιερώνεται η ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Ένα φυσικό πρόσωπο μπορεί να πτωχεύσει νομοθετικά.

ΣΗΜΕΙΟ 2:
Επιταχύνεται η διαδικασία της πτώχευσης με ηλεκτρονικά μέσα, χωρίς δικαστική μεσολάβηση (αίρεται εδώ η όποια προστασία). Ο Πιστωτής επιλέγει μάλιστα και τον σύνδικο. Με λίγα λόγια τον "Οικονομικό νταβατζή" που θα προωθήσει τις αξιώσεις.

ΣΗΜΕΙΟ 3:
Η Πτώχευση οδηγεί σε ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ κάθε περιουσιακό στοιχείο του ιδιώτη με ...εξαίρεση ένα ΑΘΛΙΟ ελάχιστο ποσό διαβίωσης. Εν ολίγοις προχωράμε σε άμεση ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΗ.

ΣΗΜΕΙΟ 4:
Δημιουργούνται ....κέντρα εξυπηρέτησης οφειλετών για παροχή νομικής ενημέρωσης. Το αφήνω ασχολίαστο για την ουσία της χρησιμότητάς του σε ένα χρεωμένο νοικοκυριό.

ΣΗΜΕΙΟ 5: 
Στήνεται ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΡΥΘΜΙΣΗΣ που θα μας οδηγεί στο ξεπούλημα της περιουσίας μας, αίρεται κάθε τραπεζικό απόρρητο. Απροστάτευτοι απέναντι σε κάθε εκβιασμό.

ΣΗΜΕΙΟ 6:
Καθιερώνεται ΤΕΚΜΗΡΙΟ ΠΛΗΡΩΜΩΝ. Που σημαίνει: Για οφειλές >30.000 € αν δεν έχεις πληρώσει το 40% των οφειλών σου, σε 6 μήνες, τότε οδηγείσαι σε ΠΤΩΧΕΥΣΗ. Για τους πιο φτωχούς οφειλέτες το ποσοστό γίνεται πιο βαρύ και πάει στα 60%

ΣΗΜΕΙΟ 7:
Για πιο φτωχούς οφειλέτες απλοποιείται περαιτέρω η διαδικασία της πτώχευσης. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΣΗΜΕΙΟ 8:
ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΥΡΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ! Το σπίτι περνάει στην ιδιοκτησία του ΦΟΡΕΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ και ΕΠΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗΣ. Χάνεις το σπίτι σου και αναγκάζεσαι να το νοικιάσεις για 12 χρόνια! Μετά τα 12 χρόνια, αν μπορείς, μπορεί να αγοράσεις ξανά το σπίτι στην εμπορική του αξία, ΧΩΡΙΣ ΝΑ λαμβάνονται υπ' όψη όσα "ενοίκια" έχεις πληρώσει πιο πριν αλλά και το ποσό του δανείου που είχες προλάβει να πληρώσεις. Με λίγα λόγια τα χρήματα αυτά πάνε χαμένα υπέρ του δανειστή σου. Μιλάμε για ΡΥΘΜΙΣΗ ΕΚΤΡΩΜΑ ΤΟΚΟΓΛΥΦΙΑΣ!

ΣΗΜΕΙΟ 9:
Ο νέος ΦΟΡΕΑΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ και ΕΠΑΝΑΜΙΣΘΩΣΗΣ δημιουργείται από ιδιώτες (βλέπε "κοράκια" funds, τράπεζες και άλλους ...επενδυτές), με δημόσιο διαγωνισμό.

ΣΗΜΕΙΟ 10:
ΑΝΑΒΑΘΜΙΖΕΤΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ο ρόλος των γνωστών ΕΙΣΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ, που θα μπορούν πλέον να διορίζονται ΣΥΝΔΙΚΟΙ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ. Ο λόγος στα "κοράκια" λοιπόν χωρίς προστασία.

ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΨΕΜΜΑ της "ΙΣΟΤΗΤΑΣ"
Η προπαγάνδα της Κυβέρνησης μιλάει ότι ο νέος νόμος αντιμετωπίζει με "ισότητα" μεγάλους και μικρούς οφειλέτες. Άρα η "αυστηρότητα" είναι ίδια απέναντι στο νόμο.
Εδώ όμως και πάλι έχουμε σύγκριση ΑΝΟΜΟΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ. Δεν μπορεί να είναι ισοβαρές το χρέος μιας μεγάλης εταιρείας με το χρέος ενός νοικοκυριού για την ΠΡΩΤΗ του κατοικία. 

Επίσης η αστική προσέγγιση μας μιλάει για "Ομοιογένεια" του δανεισμού. Η Ερώτηση είναι απλή. Έχει το ίδιο κίνητρο, την ίδια ανάγκη, ένα μεγάλο δάνειο μιας επιχείρησης για επέκταση δραστηριότητας με την ανάγκη ενός νοικοκυριού για ένα μικρό δάνειο; 

Η παγίδα του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος

Ακόμα μια λογική αυταπάτης καλλιεργεί η κυβέρνηση και το σύστημα με τον όρο του "ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος". Ενός εισοδήματος που κρατάει σε μεγάλα βάθη τις προσδοκίες και τις ανάγκες ενός νοικοκυριού. Ούτε καν καλύπτει στοιχειώδεις ανάγκες μιας οικογένειας και λειτουργεί και σαν μηχανισμός να πιεσθεί μέσος μισθός ακόμα προς τα κάτω.




Αυτές είναι οι πτυχές, φίλες και φίλοι, του νέου νομοθετικού εκτρώματος της κυβέρνησης της Ν.Δ. που θα οδηγήσει σε ασφυξία χιλιάδες χρεωμένα νοικοκυριά χτυπημένα από την μνημονιακή κρίση και όχι με δική τους επιλογή όπως προκλητικά αναπαράγεται.
Η Κατοικία μπαίνει στο μάτι του κυκλώνα και έρχονται σκηνές εξαιρετικά άγριες μπροστά μας αν όλα αυτά εφαρμοστούν στην πράξη.


Σχόλια

  1. ποσο δικιο εχεις Γιαννη μου
    και με τον κορονοιο ολα αυτα πλεον περνανε στα ψιλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανοίγεις μεγάλο θέμα Κική μου. Η Κυβέρνηση ακροβατεί στην πολιτική πρακτική ανεντιμότητας. Με τον κόσμο κλεισμένο στα σπίτια και με έκρηξη της αυταρχικότητας, περνάει νομοσχέδια τεράστιας σημασίας ποντάροντας στη σιωπή. Νομίζει ότι όλα αυτά θα περάσουν στα ψιλά. Έτσι θέλει. Το θέμα είναι αν την αφήσουμε. Καλησπέρα καλή μου φίλη, ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή
  2. Ανεργία στα ύψη και έπεται συνέχεια έντονη...
    Μισθοί πείνας και
    χρεωμένα νοικοκυριά είναι η κατάσταση που ζούμε σήμερα. Ελπίδα; Ναι να απεξαρτηθούμε από το μισθό καθώς και απο περιουσιακά στοιχεία, σωστά;
    Θυμάμαι τη Μέρκελ την εποχή των Μνημονίων που είχε πει ότι η ιδιοκτησία κατοικίας στην Ελλάδα είναι σε υψηλό ποσοστό. Και πουθενά στην Ευρώπη δεν υπάρχουν τόσα ιδιόκτητα σπίτια ως πρώτη κατοικία. Να λοιπόν που το κατόρθωσαν. Να χάνει την πρώτη του κατοικία -κυρίως-ο νεοέλληνας. Και κοπίασε πολύ η κυβέρνηση, έμαθα, να έλθει σε συννενόηση με τους θεσμούς για το νόμο αυτό. Μπράβο της!
    Έχουμε και το θέμα της υγείας που έχει απλωθεί ως μπαμπούλας πάνω από τα κεφάλια μας και όπως βλέπω πάμε κατηφόρα με ταχύτητα.
    Να τους εμποδίσουμε Γιάννη μου; Πότε εμπόδισε ο λαός την εξουσία; Θα ήθελα να μου πεις ενα δυο φορές που αλλάξανε όλα εξαιτίας της αντίδρασης του λαού
    Καλό μας κουράγιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μια ματιά στην ιστορία θα δεις Άννα μου ότι η κοινωνία κινήθηκε με τη δράση των λαών. Από την εποχή που οι είλωτες Μεσσήνιοι ξεσηκώθηκαν στην Λακωνία, την εποχή του Σπαρτακου. Χιλιάδες χρόνια τώρα η ανθρωπότητα προόδευσε μονάχα με την δράση των λαών. Μήτε με τις θρησκείες, μήτε με την επιστήμη, μήτε με τα ευχολόγια. Κάθε τι που γίνεται στη γη φέρει την υπογραφή της κίνησης των λαών και των ταξικών συγκρούσεων. Αν αυτή πάψει τότε η γη θα μεταβληθεί σε νεκροταφείο.
      Όσο για τις παρατηρήσεις σου στην αρχή, φυσικά και είναι απόλυτα σωστές και τεκμηριωμένες.
      Φιλιά Άννα μου, να είσαι καλά. Προχωράμε περιφρουρώντας την υγεία μας πάνω απ όλα.

      Διαγραφή
    2. ''Των λαών''Γιάννη μου, συμφωνώ. Όχι μιας μικρής μερίδας. Και φυσικά μόνο ο λαός μπορεί να αλλάξει τα πράγματα αλλά ο ΛΑΟΣ σύσσωμος ή οι περισσότεροι. Αυτό θέλω να πω γιατί δεν το βλέπω το ''σύσσωμο''...

      Διαγραφή
    3. Α ναι! Σωστή η επισήμανση. Η μαζικότητα κρίνει και το αποτέλεσμα. Η αρχή βέβαια γίνεται από ένα μικρό αριθμό πρωτοπορίας αλλά ναι, η μαζική συμμετοχή είναι κριτήριο Άννα μου. Καλησπέρα καλή μου φίλη.

      Διαγραφή
  3. Κωνσταντίνα Κατακουζηνού Μαρκορά

    Τέτοιοι παρόμοιοι νόμοι έπρεπε να εφαρμοστούν για τους διάσημους και δημοφιλείς ηθοποιούς όπως είναι η Ελένη Ράντου που δεν ξέρει τι έχει και μετά παραπονιέσαι πως δεν πληρώνεται καλά...
    Για τις τηλεοπτικές τις δουλειές....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Οι δρόμοι του Αγώνα εμπεριέχουν την Ελπίδα.
    Ειδάλλως ας σηκώσουμε τα χέρια ψηλά και ας παραδοθούμε στους εκτελεστές μας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σωστή επισήμανση Ευρυτάνα φίλε μου. Χωρίς αγώνα, ελπίδα δεν υπάρχει, μήτε προοπτική. Να είσαι καλά. Σε ευχαριστώ πολύ και εύχομαι όμορφες γιορτινές μέρες.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...