Η Χώρα της ....Ελευθερίας και άλλα Παραμύθια

Μερικές φορές οι αυταπάτες, τα ψέμματα τυλίγονται εύκολα μέσα στη φωτιά και στις στάχτες. Μαζί με αυτές καίγονται μαζί τους και κάποια "όμορφα" και "λαμπερά" παραμύθια περί της περιβόητης "Χώρας της Ελευθερίας, των ευκαιριών και της ευημερίας". Δεν είναι η πρώτη φορά και φυσικά δεν θα είναι και η τελευταία που τα ασημόχαρτα του ψεύδους και της προπαγάνδας θα σκεπάσουν έναν δολοφονημένο μαύρο στους δρόμους των ΗΠΑ. Και δεν θα είναι η τελευταία που φωτιές και καταστροφές θα ξεπηδήσουν άναρχα και τυφλά μέσα από την κοινωνική λαϊκή οργή.



Ένα κράτος και μια κοινωνία που γεννήθηκε πάνω στην γενοκτονία ενός ολάκερου λαού, (Ινδιάνοι). Μια κοινωνία που η παράδοσή της ήταν οι "πιστολάδες", οι τυχοδιώκτες και οι χαρτοπαίκτες του Far West. Μια κοινωνία που περισσότερο νοιάζεται για την συλλογή των όπλων που έχει κάθε σπίτι παρά για το επίπεδο της δημόσιας υγείας της. Ένα κράτος που ουδέποτε ξεπέρασε τον φυλετισμό, τη δουλεία, τη φεουδαρχία και το κυνήγι των μαύρων. 
Όσο και αν αυτό το κράτος πορεύεται μέσα από τα επίπεδα του πιο εξελιγμένου καπιταλισμού και ακραίου φιλελευθερισμού, δεν παύει να ενστερνίζεται στο ακέραιο τις σκοτεινές αυτές αλυσίδες-βαρίδια που, κουβαλά στα πόδια και στην ιστορία της.


Η Θέα των τεθωρακισμένων του στρατού, πάνοπλων στρατιωτών στους δρόμους φανερώνει αποκρουστικά τα όρια της "δημοκρατίας" στην μητρόπολη του καπιταλισμού. Όσο και αν αυτό το κράτος βαυκαλίζεται ως το πιο ισχυρότερο στη Γη, όσο και αν θεωρεί ότι μπορεί να καταστρέψει τον πλανήτη σε χρόνο λίγων ωρών, τόσο πιο γελοία ευάλωτο είναι στα ψεύτικα και σάπια στηρίγματα στα οποία πατά. Δεν χρειάζεται κάποιος δυνατός εχθρός από το εξωτερικό να διαλύσει την Αμερική! Μήτε οι Σοβιετικοί παλιά, μήτε οι Ρώσοι τώρα, μήτε οι Κινέζοι αύριο, μήτε οι ...τρομοκράτες, μήτε οι ...Εξωγήινοι!

Το κράτος της Αμερικής μπορεί να πυρποληθεί σε μια νύχτα από το ψέμμα πάνω στο οποίο πατάει και βασίζεται. Τόσο ψεύτικο, τόσο κίβδηλο, τόσο έωλο είναι. 


Ένα κράτος που έχει εξαχρειώσει κάθε ίχνος πολιτικής σκέψης, με ένα πολιτικό σύστημα γελοίο, φθαρμένο, εξαγορασμένο ως το μεδούλι, έχει οδηγήσει τους πολίτες του σε ένα τρομακτικό αδιέξοδο. 
Έχοντας φροντίσει με επιμέλεια, εκ γενετής του, να αποκλείσει κάθε ίχνος πολιτικής ριζοσπαστικής πολιτικής δύναμης που θα αμφισβητήσει οργανωμένα και ταξικά το σύστημα, έχει οδηγήσει το λαό στην απάθεια, στην απογοήτευση και στην αποχή. Και όταν το κράτος δείξει τα αιμοβόρα του δολοφονικά ένστικτα, τότε ο μόνος δρόμος που απομένει στο λαό είναι αυτός της απελπισμένης, άναρχης, αρνητικής οργής και επιθετικότητας.



Οι φωτιές θα σβήσουν αφού κάψουν ότι προλάβουν. Η αγανάκτηση θα εκτονωθεί ως ένα βαθμό. Το κράτος θα χτυπήσει αλύπητα, θα σκοτώσει, θα κυνηγήσει. Και όλα, μετά από καιρό, θα βρουν ξανά την ηρεμία του τάφου και της σιωπής. Μέχρι την επόμενη έκρηξη!

Να γιατί ο καπιταλισμός απεχθάνεται και χτυπά με μίσος κάθε σκέψη για την ύπαρξη επαναστατικών, μαζικών, κομμουνιστικών κομμάτων ή κινημάτων αντίστασης! Γιατί ξέρει πολύ καλά ότι εκεί η αντίσταση δεν θα είναι άναρχη και χωρίς πολιτικά αιτήματα. Γιατί ξέρει ότι εκεί το σύστημά της θα κινδυνέψει πολιτικά και άμεσα.

Τα όσα συμβαίνουν στις ΗΠΑ σήμερα, μία ακόμα φορά, μαρτυρούν τα "όρια" της "δημοκρατίας" στον καπιταλιστικό κόσμο. Ξεμπροστιάζουν το σύστημα και τις φανφάρες περί "πλουραλισμού" και "πολυκομματισμού". Γελοιοποιούν τα "παπαγαλάκια" που το υπερασπίζονται.


Σχόλια

  1. Γιαννη μου καλησπερα και καλο μηνα
    Περιμενα πως και πως την αναρτηση σου επι του θεματος
    Με εξεφρασες απολυτα για αυτο το απανθρωπο γεγονος
    Για εμενα οι θυτες ειναι πολυ περισσοτεροι απο εναν
    Και οι συναδελφοι αστυνομικοι και οσοι τραβουσαν με το κινητο και δεν εκαναν τιποτα!
    Ολοι αξιζουν την ιδια τιμωρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική Κωνσταντίνου

      Διαγραφή
    2. Καλησπέρα Κική μου και καλό σου μήνα καλή μου. Αρρωστημένες καταστάσεις στην πιο ...."πλούσια" χώρα του πλανήτη. Υποτίθεται! Μια άρρωστη φούσκα λοιπόν. Πραγματικά κάνουμε άλματα πίσω στη βαρβαρότητα.
      Ευχαριστώ καλή μου φίλη να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Έτσι είναι Γιάννη μου όπως τα λες. Αλλά δεν νομίζω ότι δεν υπάρχει ΚΚ και φταίει η εξουσία που δεν το επιτρέπει και το κυνηγά. Υπάρχει αλλά αμελητέο. Αν ήθελε ο λαός να μην ξεσπά άναρχα και απλώς να εκτονώνεται θα ήταν οργανωμένος και ας ήταν εκτός νόμου η όποια οργάνωση. Δεν θέλουν. Πάντα πίστευα και πιστεύω ότι έχουμε στην κεφαλή στα κράτη αυτούς που μας αξίζουν.
    Δεν ξέρω αν είναι η πιο πλούσια χώρα.Σίγουρα έχουμε την πιο πλούσια επιχειρηματική κοινότητα αλλά το κράτος είναι απών από ό,τι απασχολεί το λαό. Και είναι απών γιατί χρήματα δεν έχει για τους ανθρώπους του
    Δική τους επιλογή και δικές τους οι πράξεις
    Ακόμη και η αποχή στις εκλογές δεν είναι αντίδραση , είναι παθητική αποδοχή
    (Άποψη μου έτσι;)
    Καλή σου μέρα και καλό μήνα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συντάσσομαι με την άποψή σου Άννα μου. Η ευθύνη των πολιτών σε ότι υφίστανται είναι τεράστια και απόλυτη. Δεν ζούμε στην εποχή του μεσαίωνα που η γνώση ήταν απούσα και η πληροφόρηση ανύπαρκτη. Αν σκεφτείς ότι στον 16ο αιώνα, στην Αγγλία, έγιναν επαναστάσεις για τα δικαιώματα του λαού και κάνεις τη σύγκριση με το 2020 τότε είναι να πάμε να αυτοκτονήσουμε.
      Στις ΗΠΑ δεν υπάρχει πολιτική κουλτούρα πολιτικών κομμάτων. Δεν υπάρχουν καν αστικά συστημικά κόμματα. Οι δύο "μπερτέδες" του δικκοματισμού δεν είναι τίποτα άλλο παρά παραρτήματα χορηγών και εταιρειών με ελεγχόμενους ηγετίσκους.
      Ο λαός έχει εξωθηθεί στην αποχή και στην άρνηση. Το έχουν καταφέρει με έξοχο τρόπο.
      Καλησπέρα καλή μου φίλη. Να είσαι καλά και χαίρομαι τις κουβέντες μας.

      Διαγραφή
    2. Δεν ζούμε στην εποχή του μεσαίωνα αλλά έχουμε υιοθετήσει τον τρόπο σκέψης του κι ας είναι 2020!! Τελικά η ιστορία κάνει κύκλους πιστεύω...

      Διαγραφή
    3. Δυστυχώς ισχύει Άννα μου. Η συνείδηση κάνει βουτιές στο παρελθόν και στο σκοτάδι. Καλό βράδυ καλή μου.

      Διαγραφή
  3. Γιάννη μου, δεν μπαίνω σε πολιτικές συζητήσεις. Θα πω μόνο το εξής: Η μαύρη ταυτότητα είναι πολύ ισχυρή. Μέχρι πριν από λίγο καιρό, οι παπούδες τους, ήταν σκλάβοι σε φυτείες μεγαλοτσιφλικάδων και δούλοι σε σπίτια λευκών. Τώρα ζητούν ισότητα. Και πρέπει να την έχουν. Δεν συμφωνώ ωστόσο και με το "πόλεμος στους λευκούς". Είναι λεπτές οι ισορροπίες. Χρειάζεται αμφότερος σεβασμός. Σε φιλώ, καλέ μου φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μία μου δεν διαφωνώ μαζί σου. Όλες αυτές τις δεκαετίες στις ΗΠΑ ζήτημα είναι να έχω ακούσει 4-5 φυλετικά εγκλήματα κατά των λευκών. Σε αντίθεση με την γενοκτονία από εποχής Κου Κλουξ Κλαν. Δυστυχώς οι Αμερικάνοι δεν έχουν ξεπεράσει ποτέ τον πόλεμο Βορείων και Νοτίων. Ακόμα σε εκείνη την εποχή των δούλων και των τσιφλικάδων. Αυτά ονειρεύονται εκεί κάτω.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο καλή μου φίλη, πολλά φιλιά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...