Σκέψεις επί της επικαιρότητας. Πρωτεύουσας και δευτερεύουσας

Η Επικαιρότητα τρέχει με τις στροφές στα κόκκινα! Ζούμε στιγμές πρωτόγνωρες για την μεταπολεμική εποχή μας.

Πολλά και διάφορα τρέχουν ολόγυρά μας αυτές τις μέρες και απασχόλησαν ή απασχολούν την ειδησεογραφία και καθημερινότητά μας.
Φυσικά το μέγα θέμα δεν μπορεί να είναι άλλο από την πανδημία του κορονοϊού, που δοκιμάζει την ανθρωπότητα παγκόσμια.
Όμως, στα "ψιλά" της ειδησεογραφίας έχουμε εξελίξεις που κάθε άλλο παρά άσημαντες είναι. Απλά περνάνε χωρίς την προσοχή μας άσχετα αν θα επηρεάσουν άμεσα ή έμμεσα τη ζωή μας.

Πανδημία. Το Ελληνικό Μοντέλο:

Εκφράζω μια ταπεινή σκέψη και συνάμα ανησυχία για το θέμα της διαχείρισης της πανδημίας στη χώρα μας. Οι μετρήσεις είναι πολύ λίγες καθημερινά στη λογική να "στριμώξουμε" τα υφιστάμενα ανεγνωρισμένα κρούσματα και να μπορέσουμε να τα εντάξουμε σε μια υποβαθμισμένη δημόσια υγεία.
Έτσι παραμένουμε ακόμα, σε μεγάλο βαθμό, στην άγνοια του τι ακριβώς συμβαίνει στον πληθυσμό μας. 
Πιστεύω αυτή η απόκλιση θα πάει την όλη εικόνα πολύ πίσω όσον αφορά την κρίση των μέτρων και όλων των επακόλουθων. 
Συμφωνώ ότι δεν μπορούμε να χωρέσουμε όλα τα κρούσματα μαζί αλλά όχι να πάμε και στο άλλο άκρο.
Τέλος η εικόνα στα Νοσοκομεία, σύμφωνα με τις απαγορευμένες από την Κυβερνητική λογοκρισία, (κατά τα άλλα η ...Βόρειος Κορέα είναι μυστικοπαθής, αλλά ας μην το κάνουμε θέμα), δηλώσεις των νοσοκομειακών γιατρών, χειροτερεύει μέρα τη μέρα.
Βοήθεια δεν φτάνει, οι προσλήψεις δεν έχουν ακόμα μπει στο σύστημα και μένουν μόνο οι κραυγές των ΜΜΕ και των κυβερνητικών στελεχών περί επίκλησης της ....ατομικής ευθύνης που την κάναμε χιλιοτρύπητη παντιέρα αυτόν τον καιρό.

Η Πανδημία τελικά έχει ταξικό πρόσημο:

Συνεχώς αυτές τις μέρες ακούμε την κυβερνητική έκφραση "ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" απέναντι στην κρίση. Είναι έτσι όμως; Πως το βλέπετε; Έχει ταξικό πρόσημο η διαχείριση της κρίσης; 
Η απάντηση είναι ΝΑΙ!
Η Κυβέρνηση, χωρίς αναστολές, χρηματοδότησε με:  
  • 3,5 εκατομμύρια τα ...Κανάλια
  • 11 εκατομμύρια τους ...Εργολάβους των μεγάλων οδικών αξόνων γιατί πέσανε τα ...διόδια
  • 30 εκατομμύρια τους ιδιώτες της υγείας, που έτσι κι αλλιώς είναι απόντες από την πανδημία
Και ο κατάλογος δεν σταματά εδώ. Τι λέτε λοιπόν; Έχει ή όχι ταξικό πρόσημο η κρίση;

Οι ΗΠΑ ανησυχούν...

Το είδαμε και αυτό! Μια παγκόσμια υπερδύναμη, που στρώνει νοσοκομεία σε ...τέντες, που δεν έχει σύστημα υγείας παρά μονάχα ....ασφαλιστικές εταιρείες, ενοχλείται σφόδρα από τις ιατρικές αποστολές αλληλεγγύης μιας μικρής χώρας, που τελεί εν αποκλεισμώ και προάγει τόσο την ανθρωπιά του σοσιαλισμού όσο και την προηγμένη ιατρική της. 
Και επίσης ανησυχούν και για τις Ρωσικές αποστολές βοήθειας, ναι αυτές που αρνήθηκαν οι Δυτικοί "σύμμαχοι" στην Ιταλία, γιατί λέει "είναι προπαγάνδα"

Τα συμπεράσματα δικά σας!

Η Βόρεια Μακεδονία επίσημα στο ΝΑΤΟ

Άντε με το ...καλό ο νέος σύμμαχος! Αυτός που μέχρι τώρα βαφτίζονταν εχθρός και δαίμονας από την κυβέρνηση της ΝΔ, σήμερα καλωσορίστηκε με ένα θερμό χαιρετισμό από το επίσημο Υπουργείο Εξωτερικών μας. 
Συνεπώς οι "Μακεδονομάχοι" της ΝΔ κάνουν είτε πως δεν βλέπουν είτε πως δεν ακούν. Καταλάβατε;
Επίσης, το ΚΚΕ έλεγε και φώναζε, ότι η πραγματική σημασία της συμφωνίας των ΠΡΕΣΠΩΝ είναι η ένταξη της Β.Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ! Αυτό ήταν το διακύβευμα. Και αυτό υπηρετήθηκε πιστά από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και τώρα από αυτήν της ΝΔ.
Ακόμα κάποιες μάσκες καταρρέουν.

Η Αστική δημοκρατία στο απόσπασμα;

Είπαμε η πανδημία δημιουργεί "ευκαιρίες". Που ορισμένοι τις περίμεναν καιρό για να δικαιολογήσουν την τυπική κατάργηση της αστικής δημοκρατίας και εισαγωγή μιας άτυπης δικτατορίας στις χώρες τους. Μα φυσικά μιλάω για την ΟΥΓΓΑΡΙΑ, της οποίας η κυβέρνηση ...κατάργησε το κοινοβούλιο λόγω ....πανδημίας!
Μα και εδώ δεν έχουμε Π.Ν.Π. από την κυβέρνηση χωρίς καν διαβούλευση; 
Αντιλαμβάνεστε ότι έχουν ανοίξει οι ασκοί του Αιόλου για την αστική τάξη να κάνει πράξη τις ονειρώξεις της για κατάργηση κάθε εναπομείναντος ίχνος δημοκρατίας.

Ευαισθησιόμετρο με τις ...στήλες:

Το άφησα στο τέλος, δεικτικά γιατί έχει γίνει λύσσα τις τελευταίες μέρες.
Ο θάνατος του τελευταίου παρτιζάνου της Ευρώπης, του μεγάλου ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ έδωσε αφορμή σε λίγους ευτυχώς, "ευαίσθητα αριστερούς", να στήσουν το ....ΚΚΕ στον τοίχο καθώς ...μέτρησαν το μέγεθος των στηλών του "Ριζοσπάστη" στην πρωτοσέλιδη είδηση για τον εκλιπόντα και την στόλισαν με χίλια δυό επίθετα, κάποια από τα οποία εμετικά.
Στους εύκολα τσιμπίσαντες να θυμίσω ότι δεν υπήρξε όργανο, στέλεχος, εφημερίδα, ιστοσελίδα του ΚΚΕ που να μην ανέδειξε το θέμα και το κατευόδιο του μεγάλου αγωνιστή. Κεντρική ανακοίνωση, Έντυπα, βουλευτές, στελέχη, δημοσιογράφοι, ιστοσελίδες. Τα πάντα!
Δεν είναι της παρούσης να σταθώ στην πολιτική δράση του Μανώλη Γλέζου. Γιατί η δράση του θα μπορούσε να σηκώσει μεγάλη κουβέντα όπως είναι φυσικό. Σταματώ εδώ απλά γιατί ορισμένοι "είδαν φως και μπήκαν".

Καλή δύναμη σε όλους.
ΜΕΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΤΟΙ με τη ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΦΩΝΗ.








Σχόλια

  1. Γιάννη μου καλημέρα. Με εξέφρασες απόλυτα. Πολλά πράγματα δεν στέκουν, πολλά δεν απατώνται, πολλά ακόμη θα ακολουθήσουν. Ο χρόνος θα δείξει, πιστεύω πως όλα ειναι προμελετημένα και κάπου οδηγούν. Θέλω να πιστεύω πως ο κόσμος θα ξυπνήσει, το τι θα αλλαξει δεν το ξερω παντως, αν μπορει να αλλαξει. Ειδωμεν. Γραφεται νεα ιστορια πια....

    Να εισαι καλα και να προσεχεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σίγουρα Κική μου κάποιοι θα επιχειρήσουν να γράψουν ιστορία όπως τους βολεύει. Δυστυχώς έχουμε και έναν αισχρό μηχανισμό προπαγάνδας που καλλιεργεί το φόβο και το παραμύθι. Έχουμε δύσκολη δουλειά μπροστά μας. Καλή σου συνέχεια και σε ευχαριστώ που συμμετέχεις με τις σκέψεις σου.

      Διαγραφή
  2. Μένουμε Δυνατοί και οπωσδήποτε όχι Σιωπηλοί!
    Χαιρετώ σε φίλε Γιάννη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς όπως το περιγράφεις Ευρυτάνα μου! Χρόνια πολλά αγαπητέ φίλε. Να είσαι καλά.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...