Ξεχάστε τις παραλίες που ξέρατε.




Δεν ξέρω πόσοι από εσάς αρέσκεστε στις λεγόμενες "οργανωμένες" παραλίες. Σε αυτές δηλαδή που μετατρέπουν τον αιγιαλό σε ένα απέραντο "πεζοδρόμιο" με ξαπλώστες, ομπρέλες και τα συναφή.
Δεν ξέρω πόσοι από εσάς είστε διατεθειμένοι να πληρώνετε να "μαλλιά της κεφαλής" σας για να κάνετε ένα μπάνιο.
Αυτό είναι επιλογή σας. Όμως γνωρίζετε καλά ότι οι περαιτέρω εμπορευματοποίηση της παραλίας, τις καθιστά αυτόματα απρόσιτες για το κοινό, ένα είδος ακριβής πολυτέλειας, κάτι που θα το συναντήσετε μπροστά στη ζωή σας.



Σε προηγούμενο θέμα είχα μιλήσει για τον απαράδεκτο Ν. 4607/2019, που έφερε στη Βουλή ο ...ΣΥΡΙΖΑ και τον ψήφισαν πανηγυρικά ΝΔ και ΚΙΝΑΛ (Γιατί άραγε;). Ένας νόμος που συνάντησε σφοδρές αντιρρήσεις τόσο από το ΚΚΕ όσο όμως και από την WWF και περιβαλλοντολογικές οργανώσεις.
Ήταν ένας δρόμος που διεύρυνε περαιτέρω την ιδιωτική επιχειρηματική δραστηριότητα σε βάρος της κοινοχρησίας σε ότι αφορά την εκμετάλλευση της παραλίας . Ένας νόμος περιβαλλοντολογικά για τα σκουπίδια.

Σειρά της ΝΔ τώρα, ως Κυβέρνηση, να ψηφίσει ΕΠΑΙΣΧΥΝΤΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ για την ΠΑΡΑΛΙΑ, πατώντας τον προηγούμενο νόμο, διευρύνοντας στα άκρα το χέρι των ιδιωτικών "επιχειρήσεων" στον αιγιαλό και νομιμοποιώντας αποκλεισμούς στις παραλίες.

Για να δούμε λοιπόν τι θα έχουμε να βλέπουμε πλέον στις παραλίες, οι οποίες θα μετατραπούν σε ένα είδος ΑΠΡΟΣΙΤΟΥ ΟΝΕΙΡΟΥ για τον απλό πολίτη που θέλει να κάνει ένα απλό ελεύθερο μπάνιο.

ΝΕΕΣ ΕΚΤΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ:

  • ΚΑΤΑΡΓΕΙ το υποχρεωτικό πλάτος παραλίας των 30 μέτρων. Αντιλαμβάνεστε τι αυτό σημαίνει στην πράξη. Ελεύθερος αιγιαλός ΤΕΛΟΣ! 
  • ΚΑΤΑΡΓΕΙ την ρύθμιση για τον χώρο μιας παραλίας που μπορούσαν να μπουν ξαπλώστες και ομπρέλες, που ήταν στο 60% μιας παραλίας. Αντιλαμβάνεστε ότι ο κάθε Δήμος μπορεί να νοικιάσει πλέον όλες του τις παραλίες σε ιδιώτες με ξαπλώστες στο 100% της έκτασής της (!!!). Για γέλια είναι η ρύθμιση που υποχρεώνει απόσταση 100 μέτρων από κάθε παραχώρηση στην παραλία.
  • Ο Παλιός αιγιαλός, (οι παλιές παραλίες) (με εξαίρεση υφιστάμενα εμπράγματα δικαιώματα), ΠΑΥΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ και συνεπώς ανεπίδεκτος χρήσης ιδιωτικών δικαιωμάτων. Πλέον χαρακτηρίζεται ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ του ...Δημοσίου (sic) η οποία μπορεί να ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΑΙ και να ΟΙΚΟΔΟΜΕΙΤΑΙ παρακαλώ!
  • ΔΙΝΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ της χρήσης της παραλίας σε ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ με μέτωπο τη θάλασσα. Μιλάμε για έκτρωμα!
  • Το "Δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης αιγιαλού και παραλίας" που υπάρχει για "λόγους δημόσιου συμφέροντος, εθνικής άμυνας, ασφάλειας, υγεία" ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ και σε περιπτώσεις "ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΜΟΝΑΧΩΝ ή ΞΕΝΟΧΕΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ"  (Καταλαβαίνετε για τι εγκλήματα μιλάμε).

Αυτές είναι λοιπόν οι ρυθμίσεις της Κυβέρνησης της ΝΔ, και μάλιστα από τις πρώτες που έσπευσε μέσα στο καλοκαίρι.
Αντιλαμβάνεστε ότι οι προηγούμενες πολιτικές ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ έχουν γραμμική χειροτέρευση συνεχώς με ότι αυτό συνεπάγεται για τη ζωή μας.

ΘΑ ΤΟ ΑΦΗΣΕΤΕ ΑΔΙΑΦΟΡΟ;


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...