"Εμπρηστικοί" Δασοκτόνοι Νόμοι στο πέρασμα ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ



Πόσο εύκολο άραγε είναι να δαιμονοποιούμε αποκλειστικά δευτερεύοντες παράγοντες για μια καταστροφική πυρκαγιά. Κάποτε ο ...."στρατηγός άνεμος", άλλες φορές οι ..."ακραίες καιρικές συνθήκες" και παλιότερα τα ..."ιπτάμενα κουκουνάρια".

Σίγουρα ο ανθρώπινος παράγοντας και η ατομική ευθύνη είναι παρούσα και ενεργή αιτία σε τέτοια φαινόμενα. Η προσωπική μας παιδεία δεν είναι καθόλου σε αποδεκτά μέτρα για να περιορίσει τον κίνδυνο.

Από εκεί όμως και πέρα οφείλουμε να αποκαλύψουμε τους παράγοντες εκείνους και τις κρατικές επιλογές που ανοίγουν διάπλατα τις προθέσεις των σκοτεινών εκείνων κύκλων για να φτάσουν στον εμπρησμό των δασών. Και αν δεν φτάσουν εκεί, να τον εκμεταλλευτούν άμεσα αμέσως μετά.

Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ που ΑΒΑΝΤΑΡΕΙ την ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ και την ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗ ΔΑΣΩΝ

Οι προηγούμενες αστικές κυβερνήσεις: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ έχουν τη δική τους συνεισφορά στο κομμάτι αυτό. Ψήφισαν μια σειρά νόμους και ρυθμίσεις που οδήγησαν σε ανοιχτές και απροκάλυπτες δασικές καταπατήσεις και αυθαιρεσίες.

Ν. 4280/2014 Συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ

Ανοίγει περαιτέρω ο δρόμος της εμπορευματοποίησης των δασικών εκτάσεων. Με διαδικασίες fast track αλλάζουν οι ΧΡΗΣΕΙΣ ΓΗΣ σε βάρος του δημόσιου χαρακτήρα του δασικού πλούτου προς όφελος ιδιωτικών επιχειρήσεων με το άλλοθι της "ιδιωτικής πολεοδόμησης"

Ν. 4351/2015 Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Ψηφίζεται το νομοσχέδιο για τις "Βοσκήσιμες γαίες". Με αυτόν ΑΠΟΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ εκατομμύρια στρέμματα δασικών εκτάσεων.

Ν. 4389/2016 Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Περί "Επιτάχυνσης κατάρτισης δασικών χαρτών". ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ έμμεσα αυθαίρετοι οικισμοί που βαφτίζονται "ΟΙΚΙΣΤΙΚΕΣ ΠΥΚΝΩΣΕΙΣ". Οι Οικισμοί αυτοί σε ποσοστό 95% βρίσκονται σε ΚΑΤΑΠΑΤΗΜΕΝΕΣ ΔΑΣΙΚΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ, δάση και αιγιαλό (!)

Ν. 4467/2017 Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Καταργείται η προστασία χορτολιβαδικών εκτάσεων στα νησιά από την δασική νομοθεσία. ΠΑΓΙΟ ΑΙΤΗΜΑ αυτό των μεγάλων εργολάβων τουριστικών συγκροτημάτων που χρόνια ζητούσαν αυτές τις εκτάσεις.

Ν. 4495/2017 Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

Τα άρθρα ψηφίστηκαν πανηγυρικά από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ. Από τις όποιες απαγορεύσεις που διέπουν τα ΑΥΘΑΙΡΕΤΑ, ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ΟΛΟΙ οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι στον κλάδο του ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. Ενώ ο απλός λαός μπαίνει σε οικονομική υποχρέωση τακτοποίησης και πληρωμής αυθαιρέτων καθώς χωρίς αυτήν δεν γίνεται δεκτή οποιαδήποτε δικαιοπραξία, ΕΞΑΙΡΟΥΝΤΑΙ ως δια μαγείας τα τουριστικά ακίνητα και τα ξενοδοχεία επιχειρήσεων. Έτσι de facto νομιμοποιήθηκαν όλα τα αυθαίρετα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:

Δεν είναι λοιπόν μόνο η έλλειψη παιδείας, η εγκληματική αφέλεια, που βάζει φωτιά στα δάση για να αμφισβητήσει εκ των υστέρων τη ζωή τους. Είναι η  ΙΔΙΑ η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ των συγκεκριμένων κυβερνήσεων, που διευρύνουν συνεχώς τις "ΤΡΥΠΕΣ" απέναντι στην αυθαιρεσία και στην καταστροφή των δασών.

Τα γεγονότα με την απίστευτη τραγωδία στο ΜΑΤΙ, κραυγάζει την ΚΡΑΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ που όχι απλά ανέχτηκε αλλά συγκάλυψε τα οικιστικά εγκλήματα στην περιοχή εδώ και δεκαετίες. Μια πολιτική που κάλυπτε τις επιλογές των χαϊδεμένων παραγόντων της ΝΔ στην περιοχή που κάλυπταν τα δοβλέτια τους και τις ανομίες τους στο περιβάλλον.
Ένα χρόνο μετά την τραγωδία, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο γκρέμισε τους φράχτες και έδωσε σε ελεύθερη χρήση την ακτή αλλά μήτε καν τα χρήματα της αλληλεγγύης προς τους πληγέντες δεν μπόρεσε να διαχειριστεί.

Οφείλουμε λοιπόν να καταδικάσουμε την πολιτική που κατ' ουσίαν εποφθαλμιεί και τελικά καταστρέφει τα δάση και το περιβάλλον ολόγυρά μας.





Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...