Χωράνε στην "Επίσημη" Ιστορία του Λαού μας οι αγωνιστές ;


Κυκλοφορείς ολόγυρα. Σε μεγάλες λεωφόρους, σε μεγάλους δρόμους, σε οδούς και στενά. Σε πλατείες και λιμάνια. Εκεί δίπλα σε κάθε σου βήμα σε καρτερά και ένα οδόσημο, ένα όνομα, μια τοποθεσία. Είναι το μέρος που η Ιστορία ενός Λαού, οι Αγώνες του, η παράδοσή του, οι τοποθεσίες του, συναντιώνται με την απλή του καθημερινότητα. Με ένα όνομα σε ένα μεγάλο δρόμο. Με μια επωνυμία σε μια πλατεία.
Είναι ο τρόπος με τον οποίο ένα πρόσωπο ή ένα γεγονός έρχεται να καταξιωθεί μέσα στην συνείδηση του κάθε διαβάτη, του κάθε πολίτη, του κάθε ανθρώπου.


Ολόγυρά μας δίπλα μας υπάρχουν Λεωφόροι με τα ονόματα ξενόδουλων τέως Βασιλέων, Πριγκήπων, Βασιλισσών και Βασιλομητόρων, που έδεσαν την παρουσία τους με ότι πιο σκοτεινό, πιο μισερό στην Ελληνική Ιστορία.

Συναντάς τα πάντα: Λεωφόρος Βασιλέως Κωνταντίνου Α', Βασιλίσσης Σοφίας, Βασιλέως Γεωργίου.
Συναντάς ιστορικά πρόσωπα που έδεσαν την προσωπική τους ιστορία με μεγάλες προδοσίες του λαού μας και καταστροφές: Οδός Γούναρη, Πρωτοπαπαδάκη, Θεοτόκη, ανθρώπους που η ίδια η ιστορία ξέρασε για το ρόλο τους αλλά η Πολιτεία τους τιμά...!

Συναντάς ονόματα ελεεινών δικτατόρων, όπως Ι. Μεταξά, Θ. Πάγκαλου, που βύθισαν τον Ελληνικό λαό στην τυραννία και στην τρομοκρατία.
Συναντάς αμφιλεγόμενες προσωπικότητες για το ρόλο τους: Οδός Γρίβα (...)

Συναντάς τον Τρούμαν, το άγαλμά του, αν είναι δυνατόν, βλέπεις δίπλα σου τον Συγγρό, που κατέστρεψε οικονομικά με το χρηματιστήριο και τα σκάνδαλά του χιλιάδες Έλληνες αλλά ...καθαγιάστηκε.

Και ψάχνεις να δεις τους αγωνιστές ενός μεγάλου κομματιού της ιστορίας σου, να δεις που είναι πεταμένοι ; που είναι εξοβελισμένοι από την επίσημη ιστορία του τόπου μας.

Που είναι ο ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ, ο ΝΙΚΟΣ ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ, ο Στρατηγός ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ, που είναι ο ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΣΟΥΚΑΤΖΙΔΗΣ, ο ΣΩΤΗΡΗΣ ΠΕΤΡΟΥΛΑΣ, οι 200 εκτελεσμένοι Κομμουνιστές της Καισαριανής, η ΗΛΕΚΤΡΑ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, η ΛΕΛΑ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ, η ΗΡΩ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ.


















Ποιον κατάλογο να συνεχίσουμε ; ποια ονόματα λαϊκών μαρτύρων να αριθμήσουμε ;

Για αυτούς άραγες δεν υπάρχει ένα σοκάκι, ένας δρόμος, ένα στενό, μια πλατεία ΜΕΓΑΛΗ και ΚΕΝΤΡΙΚΗ στην ΑΘΗΝΑ ή σε  άλλη Πόλη για να τιμηθούν ;

Οι αγωνιστές αυτοί δεν χωράνε στις παρελάσεις ; δεν χωράνε στις γιορτές ;

Έχετε διαβάσει την ιστορία του Γ.Ε.Σ. ;
Πως και με τι όρους αναφέρεται στον Πόλεμο του 1945-1949 ;
τι λέει για τη Μακρόνησο, για τα ξερονήσια
τι λέει για την Εθνική αντίσταση ;

Η Επίσημη ΠΟΛΙΤΕΙΑ έκανε διαδικασία αποκατάστασης της ΜΝΗΜΗΣ τους ;
Θεώρησε ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ την εκτέλεση των Μπελογιάννη και των λοιπών τριών και να ζητήσει την αναίρεση των αποφάσεων ; ναι η όχι ;

Με ποια εμβατήρια καλούμαστε να παρελάσουμε και να τιμήσουμε την ιστορία του λαού μας;

Για ποια Λήθη και αναμόχλευση παθών μωρέ μου μιλάτε ;

Αν η ΙΣΤΟΡΙΑ μείνει όπως την κατασκεύασαν οι "νικητές" τότε το δίκιο απουσιάζει.
Όποιος λοιπόν μιλάει για την συμφιλίωση τότε θα πρέπει να αντιμετωπίσει τα πράγματα ισότιμα.


Σχόλια

  1. Προβάλλουμε και από την πλευρά μας το αξιόλογο θέμα σου στη στήλη «ΕΜΦΑΣΗ» του blog «Ευρυτάνας ιχνηλάτης». Η συγκεκριμένη στήλη (σ.σ. είναι αυτή με το σκίτσο που αναπαριστά ένα πιτσιρίκο που μοιράζει εφημερίδες!) βρίσκεται στην κάθετη πλαϊνή μπάρα του ιστολογίου μας και η προβολή γίνεται με απευθείας παραπομπή στο δικό σου ιστότοπο. Καλή συνέχεια…

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σας ευχαριστώ πολύ...! Καλό και αγωνιστικό Μήνα να έχουμε. Κρατάω το όμορφο ιστολόγιό σας για παρακολούθηση. Ευχαριστώ πολύ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...