Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ των ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ....


Να εξηγηθώ ότι τούτο το άρθρο, ουδεμία πρόθεση έχει να θίξει το μόχθο και τη αγχώδη καθημερινότητα των Εμπόρων συλλήβδην.
Έχω όμως απόλυτα την πρόθεση να σταθώ πάνω στις συμπεριφορές τους ως πολιτικά δρώντα άτομα, στις ιδεοληψίες τους και στις στάσεις τους.
Και φυσικά αναφέρομαι περισσότερο σε μεσοαστικά στρώματα, καθαρά με τον Μαρξιστικό όρο της Οικονομίας.


Έχει τεράστια ιστορική σημασία να πάμε αρκετά χρόνια πίσω, στα χρόνια της ΠΑΡΙΣΙΝΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΑΣ, στην μεγάλη επανάσταση των Γάλλων Εργατών, που το Κίνημά τους τότε, στέκεται από τα μοναδικά στην ιστορία των Επαναστατικών προλεταριακών Κινημάτων.
Τότε λοιπόν, στο μεσουράνημα της Κομμούνας, την εποχή που το Παρίσι λειτουργούσε σε μια "άλλη" Κοινωνία, ανταλλακτική απαλλαγμένη από χρηματική εξάρτηση, οι Μικροαστοί και μεσοαστοί Έμποροι, δυσφορούσαν έντονα γιατί τα ...οδοφράγματα εμπόδιζαν την πελατεία να φτάσει στο μαγαζί τους. Και έτσι, μαζικά, στήριξαν την Αντεπίθεση του κράτους, την επέλαση του στρατού και συνάμα της Αστικής Τάξης, η οποία έλουσε στο αίμα τους εξεγερμένους εργάτες, μετά βέβαια από λυσσώδεις μάχες στο Παρίσι, στις οποίες παρακαλώ επιστρατεύτηκε μέχρι και ο ....δολερός εχθρός, οι Γερμανοί, που μέχρι πρότινος ήταν εχθροί (λέμε τώρα.....)
Οι μαγαζάτορες αναφώνησαν ανακουφισμένοι  "Επί τέλους, τα μαγαζιά μας ελεύθερα, φύγανε τα οδοφράγματα, επανήλθε η τάξις και η ασφάλεια στην Πόλη"

Ως εκεί "καλά". Οι μικροαστοί και μεσοαστοί έμποροι βέβαια μετά από Μία βδομάδα είδαν τους ..... ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ του Παρισιού να έχουν κάνει ...ΚΑΤΑΛΗΨΗ στα μαγαζιά τους απαιτώντας εδώ και τώρα την εξόφληση των χρεών και την ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ.


Η Μοίρα της ταξικής συνείδησης λοιπόν των μεγαλεμπόρων είναι να ακροβατούν ανάμεσα στο Μεγάλο Κεφάλαιο, το οποίο γλυκοκοιτάνε .....ελπίζοντας κάποτε να το φτάσουν, και το Λαό...
Στα δύσκολα η παλάτζα γέρνει προς το Κεφάλαιο μεριά υπογράφοντας φυσικά, ακούσια, ΚΑΙ τη δική τους ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ.

ΦΤΑΝΟΥΜΕ τώρα στα .....ΣΗΜΕΡΙΝΑ.....!

Το να ακούω πριν τις 25 Γενάρη 2015, τότε που δεν εξελέγη ο Δήμας Π.Τ.Δ. και πήγαμε σε εκλογές, από Βιοτέχνες ότι "η αγορά θα κάτσει"........."δεν θα κινείται τίποτα μέχρι το Μάρτη".....
ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω......! Με ποια λογική δηλαδή, ο γιος μας και η κόρη μας δεν θα ψωνίσουν στον .....HONDO ή στην GALLERIE DE BEAUTE σαμπουάν και ...καλλυντικά επειδή ......προκηρύχτηκαν εκλογές....ε είναι ένα θέμα που χρήζει ανάγκης να ...εξηγηθεί...

Σήμερα πάλι ένας αρκετά σοβαρός και μεγάλος έμπορος μου εξηγούσε πολύ σοβαρά ότι είχε καθίζηση τζίρου στα ....ΠΟΔΗΛΑΤΑ από την περίοδο που είχαμε την .....εκλογή του Παυλόπουλου ως νέου Π.Τ.Δ.  (...)

Τι να του σχολιάσω εγώ τώρα ; ότι .....δεν σκοπεύω να ανανεώσω το ποδήλατό μου ή να αγοράσω μια σκάρα χωρίς να ξέρω ποιος θα είναι ο ....επόμενος Π.Τ.Δ. ;;

Επίσης "έχει νεκρώσει η αγορά" γιατί δεν ξέρουμε τι θα γίνει με την ΤΡΟΪΚΑ......σόρρυ....τους ΘΕΣΜΟΥΣ ήθελα να πω, για να είμαι και εγώ sic στο νέο κλίμα.
Δηλαδή αγαπητοί μου μεγαλομαγαζάτορες να υποθέσω ότι αύριο δεν θα ψωνίσω μακαρόνια μήτε θα πάρω ...απορρυπαντικά, καθώς επίσης θα ματαιώσω τη μεγάλη αγορά των 3 κιλών κιμά που θα έκανα στο τέλος του μήνα έτσι ;; επειδή η κλίκα της Ε.Ε. μας έχει βάλει τη θηλιά στο λαιμό ;

Να μου έλεγε κάποιος για μια εν δυνάμει μεγάλη επένδυση: την αγορά ενός ακινήτου, την ίδρυση ενός μαγαζιού, την αγορά μιας αλυσίδας super market, άντε να την καταλάβω αυτήν την ασάφεια και την επιφύλαξη που συνοδεύουν τις τρέχουσες εξελίξεις...

Η ΑΒΑΣΤΑΧΤΗ λοιπόν ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ των ΜΙΚΡΟΑΣΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ....

Αγαπητοί μου έμποροι:  Αν ο κοσμάκης δεν βάλει στη τσέπη ΧΡΗΜΑΤΑ, δουλείες δεν θα κάνετε μήτε τη ....Δευτέρα Παρουσία....! 
Η Αγορά για να κινηθεί θέλει μαζικότητα καταναλωτών, και για να γίνει αυτό πρέπει ο κοσμάκης να έχει ΧΡΗΜΑΤΑ.....! Και για γίνει αυτό πρέπει ο λαός να έχει εργασία......χρόνο....δικαιώματα.....! εν ολίγοις ΣΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ.....!
Με ταπεινωμένους και κατεστραμμένους πελάτες αγορά δεν στήνεται αγαπητοί μου....!

Στοιχηθείτε λοιπόν πίσω από τα αιτήματα του ΛΑΟΥ, των εργατών, των μικροαγροτών, των μισθωτών και συνταξιούχων και αφείστε το φλέρτ με το ΚΕΦΑΛΑΙΟ και την ΕΞΟΥΣΙΑ.

Δεν το βλέπετε ότι αυτή σας η πολιτική σας έκανε ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΟΥΣ ;


Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρουσα απόδοση του αυτονόητου! Όντως με τα υπάρχοντα δεδομένα, αγορα σημαίνει χρήμα, έστω και πλαστικό...
    Υπάρχει όμως κι ένας άλλος τρόπος να κινηθεί η αγορά. Σίγουρα δεν είναι ο πλέον καπιταλιστικός και σίγουρα δε θα γεννήσει χρήμα. Δεν το χρειάζεται άλλωστε, παρά μονο σαν μετρικό σύστημα. Η ανταλλαγή! Σου δίνω ψωμί, μου δινείς ρύζι. Σου δίνω μαθήματα αγγλικών, μου δίνεις ελιές και πάει λέγοντας. Το μόνο που χρειάζεται είναι εκμετάλλευση της "περιουσίας" που όλοι έχουμε σε απόθεμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλησπέρα Οβελίξ φίλε και σε ευχαριστώ για την παρουσία και το σχόλιο. Παραπέμπεις στην μορφή της Ανταλλακτικής κοινωνίας όπου δεν υπήρχε χρήμα. Πριν πολλά χρόνια αυτό το λέγαμε clearing και γίνονταν ως μορφή συναλλαγών με τις τ. Σοσιαλιστικές χώρες.
    Η Σημερινή μορφή μιας ανοιχτής οικονομίας δυστυχώς σε παγκόσμιο επίπεδο δεν μπορεί να εξυπηρετήσει, δεν το θέλει άλλωστε, τέτοια μορφή συναλλαγής. Μπορεί όμως να αποτελέσει μορφή συναλλαγής στην εσωτερική αγορά σε μορφή συνεταιρισμών.
    Καλή συνέχεια φίλε και θα ξαναμιλήσουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...