Ο μύθος του σκοπούμενου ψεύδους ότι "Δεν υπάρχει αντιπολίτευση"

 Τον τελευταίο καιρό ακούμε όλο και συχνότερα το "μότο" ότι "Δεν υπάρχει αντιπολίτευση" στον τόπο. Ένα μότο, που αναπαράγεται τόσο από τα ΜΜΕ, τα κέντρα χειραγώγησης του λαού μας αλλά και από κομματικούς σχηματισμούς, που θέλουν να αυτοαποκαλούνται "αριστεροί".


Φτάνουμε μάλιστα να ακούμε από κάποιους χρεοκοπημένους αστούς πολιτικούς με γκρίζο παρελθόν, βλ. Λοβέρδος, ότι έρχονται να ...καλύψουν το ...κενό της αντιπολίτευσης στην πολιτική σκηνή. 

Εν όψει Ευρωεκλογών, η "κασέττα" αυτή θα παίζεται όλο και πιο συχνά γιατί έχει συγκεκριμένη αποστολή και στόχο.

Ποιος είναι αυτός;

Να αποπροσανατολίσει το λαό και τα κοινωνικά στρώματα, που βράζουν από την επίθεση του κεφαλαίου και να τα οδηγήσουν είτε σε απογοήτευση, είτε σε παθητικότητα, είτε σε εγκατάλειψη είτε σε περαιτέρω χειραγώγηση σε πολιτικούς σχηματισμούς χρεοκοπημένους και συγκεκριμένους.

Με δεδομένη την καθίζηση της επιρροής της ΝΔ και του Μητσοτάκη, με δεδομένη την απίστευτη παρακμή, την οποία και εκφράζουν. Με δεδομένη την ακραία επικίνδυνη πολιτική τους για την ειρήνη της πατρίδας μας, πόσο θα βόλευε άραγε την άρχουσα τάξη και τους σχηματισμούς της, το ρεύμα αμφισβήτησης να στραφεί στο ΠΑΣΟΚ και στην Ελληνική Λύση; Η καλύτερή τους!

Πότε ξεκίνησε να αναπαράγεται αυτό το μότο;

Όταν στους δρόμους κάθε πόλης, ξεχείλισαν οι χιλιάδες των διαδηλωτών, οργανωμένων και συγκροτημένων, που έρχονται να αντισταθούν απέναντι σε όλη αυτήν την επίθεση:

Οι χιλιάδες των φοιτητών και των μαθητών, που κατακλύζουν τους δρόμους υπερασπιζόμενοι το Δημόσιο δικαίωμα της Παιδείας.

Οι χιλιάδες των αγροτών, που έφτασαν μέχρι το κέντρο της Αθήνας.

Οι χιλιάδες των απεργών-διαδηλωτών, που διαδήλωσαν για τα Τέμπη και το επιχειρούμενο κουκούλωμα.

Οι μαζικές διαδηλώσεις γειτονιάς, για την υπεράσπιση των λαϊκών οικογενειών, απέναντι στα κοράκια των κατασχέσεων.

Οι μαζικές διαδηλώσεις γειτονιάς, για να υπερασπιστούν τη ζωή και την αξιοπρέπεια των δολοφονημένων γυναικών.

Οι μαζικές διαδηλώσεις χιλιάδων λαού για να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, για να υπερασπιστούν εργατικά δικαιώματα και συλλογικές συμβάσεις.

Οι μαζικές διαδηλώσεις χιλιάδων λαού σε κάθε πόλη ενάντια στα πολεμοκάπηλα σχέδια της κυβέρνησης για την εμπλοκή της πατρίδας μας σε ΠΟΛΕΜΟ.

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ

Και ΑΥΤΗ η αντιπολίτευση, τους πονάει πολύ! Γιατί έχει ταξικό περιεχόμενο. Γιατί δεν εντάσσεται σε πολιτικά παιχνίδια εναλλαγής και συμβιβασμένης κυβερνησιμότητας. 

Γιατί ΑΥΤΗ η ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ έχει και ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ.

Και αυτό, στον κύριο βαθμό έκφρασης, είναι το ΚΚΕ.

Όσο λοιπόν, τα αστικά κέντρα εξουσίας, βλέπουν την επιρροή του ΚΚΕ να παγιώνεται, να μεγαλώνει, να απλώνεται, τόσο η κασέτα της "απουσίας αντιπολίτευσης" θα παίζει πιο συχνά. Γιατί, αυτά τα κέντρα, ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΥΤΗ την ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. 

Απομένει λοιπόν και σε κάθε πολίτη λαϊκής οικογένειας να αναζητήσει τις αιτίες αυτής της σιωπής, να πάρει θέση μέσα σε αυτό το μαζικό κίνημα, να γίνει ενεργότερο κομμάτι αυτής της μαζικής αντιπολίτευσης. Για να έχουν ένα σοβαρό "αγκάθι" στα πλευρά τους, που αφενός θα τους πονάει αφόρητα αλλά αφετέρου θα τους περιορίσει την ασυδοσία να κάνουν ότι θέλουν.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας