Ενεργοποίηση του blog: Οι εξελίξεις δυναμιτίζουν τις ζωές μας.

 Φίλες και φίλοι, 

καθώς βλέπετε τα γεγονότα τρέχουν τους τελευταίους καιρούς με καταιγιστική ταχύτητα. Από το 2010 και μετά, η πατρίδα μας και μαζί οι ζωές των απλών ανθρώπων του μόχθου, βιώνουν απανωτές κρίσεις. Μνημόνια, πανδημία και τώρα πόλεμος. Όλα αυτά οδηγούν σε βαθύτατη οικονομική κρίση, φτώχια και αυταρχισμό από την κεντρική εξουσία. 



Απέναντι σε όλο αυτό, δεν μπορούμε να μείνουμε απαθείς. Ούτε φυσικά άβουλοι θεατές κατασκευασμένης και πληρωμένης προπαγάνδας από τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο. Πλέον ο πόλεμος προπαγάνδας έχει ανέβει επίπεδα και είναι ισχυρότερος από αυτόν των όπλων. 

Αποφάσισα να ενεργοποιήσω πάλι ετούτη τη μικρή γωνιά καθώς πιστεύω ότι, κάποια ζητήματα πρέπει να συζητηθούν, να ανοίξει διάλογος, να κατατεθούν σκέψεις, γνώμες. Οι καιροί είναι κρίσιμοι. Η εξουσία μάς θέλει φοβισμένους "λαγούς", χειραγωγημένους, τρομαγμένους, αποκομμένους. Μόνιμα με την αίσθηση του αδύναμου και του μοιραίου.

Η ιστορία όμως δεν γράφτηκε ποτέ έτσι. 

Πάμε λοιπόν να οριοθετήσουμε κάποια πράγματα γιατί η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει αδέλφια και δεν ξέρω τι ακριβώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε.

Όσοι θέλετε λοιπόν, μπορείτε να προσθέσετε το "Κόκκινο δίκτυο" στο blog roll σας για να ενημερώνεστε για τις αναρτήσεις του και ακόμα καλύτερα να συμμετάσχετε σε αυτές. 

Καλή βδομάδα.



Σχόλια

  1. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε Γιάννη μου.
    Να ευχόμαστε όμως να βγουν από την κουβέντα τα πυρηνικά.
    Γιατί εκεί δεν έχει νόημα να συζητήσουμε κάτι. Εϊναι game over!
    Καλή μας δύναμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις Μαρίνα μου αλλιώς δεν έχει νόημα όπως αναφέρεις. Καλή δύναμη να έχουμε ειλικρινά.

      Διαγραφή
  2. Να συζητήσουμε Γιάννη μου ό,τι θες αλλά μέσα στα πράγματα δεν είμαστε. Προσωπικές απόψεις θα γράψουμε και μοιραία ενημερωνόμαστε από αυτήν την προπαγάνδα που γράφεις. Εξάλλου όλοι πιστεύω ότι προπαγανδίζουν. Αχ και να ήμουν πανταχού παρούσα και να ήξερα την αλήθεια...
    Καλησπέρα Γιάννη μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο πόλεμος της πληροφορίας είναι ένας από τους πολλούς. Δεν θέλουμε να κάνουμε ρεπορτάζ πολεμικού ανταποκριτή Άννα μου, δεν έχει νόημα. Να σκεφτούμε αιτίες, διαδρομές, να εξηγήσουμε προσπαθούμε. Καλή βδομάδα κορίτσι μου.

      Διαγραφή
    2. Μα δεν ήθελα να ήμουν πανταχού παρούσα στον πόλεμο. Και το ρεπορτάζ του πολεμικού ανταποκριτή στηρίζεται σε όσα βλέπει αλλά κυρίως σε όσα του λένε.Εγώ ήθελα να ήμουν παρούσα στα κέντρα που παίρνονται οι αποφάσεις. Κάτι σαν αόρατος άνθρωπος ναι;

      Διαγραφή
    3. Ω κάτι σαν την ίδια την ιστορία Άννα μου! Πολύ όμορφη σκέψη, μεταφυσική μεν αλλά όμορφη. Παρούσα στο σφυγμό των γεγονότων. Θα ήταν τόσο μα τόσο ενδιαφέρον.

      Διαγραφή
  3. Θεωρώ το blog "Κόκκινο Δίκτυο" ΚΑΙ εξαιρετικά χρήσιμο.
    Μην το εγκαταλείπεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι Ευρυτάνα μου. Σε ευχαριστώ πολύ για τη στήριξη και τη σκέψη. Προσπαθώ όσο μπορώ. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...