Κλείνουν τα σχολεία λόγω ...Μαθητών τροσφύγων: Κάπου τους έχουμε ξαναδεί όλους αυτούς



Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στο Βαθύ Σάμου, αποφάσισε να κάνει ...Αποχή από το σχολείο των μαθητών καθώς αναμένεται να λειτουργήσει ειδικό εκπαιδευτικό απογευματινό τμήμα εκπαίδευσης σε 14 μικρά παιδιά προσφυγόπουλα.

Το θλιβερό αυτό επεισόδιο αποτελεί συνέχεια ανάλογων τέτοιων επεισοδίων, ευτυχώς μεμονομένων, όπου "γονείς" έκλεισαν σχολεία για να μην μολέψουν προσφυγόπουλα τα δικά τους παιδιά.

Η Αλήθεια είναι ότι η Ιστορία παίζει παράξενα παιχνίδια. Και ανακυκλώνει φαινόμενα και στάσεις ζωής. 

Κάπου τους έχουμε δει αυτούς όλους ! δεν νομίζετε ;

Για σκεφτείτε !

Τους παρακολουθήσαμε εμβρόντητοι να αλαλάζουν "Άρον Άρον Σταύρωσον Αυτόν!" εκεί στην Ιερουσαλήμ μπροστά στο αιματόβρεκτο σώμα του Ιησού.

Τους παρακολουθούσαμε να λιθοβολούν μέχρι θανάτου τον Άγιο Στέφανο.

Τους έχουμε δει στις Ρωμαϊκές αρένες να γλεντοκοπούν την ώρα που τα λιοντάρια κατέτρωγαν τις σάρκες των πρώτων Χριστιανών Μαρτύρων.

Ήταν σίγουρα εκεί που ο όχλος ξήλωνε και κατέστρεφε μαζικά τους Αρχαίους Ελληνικούς Ναούς κάτω από τις επίσημες εντολές τότε του Θεοδόσιου του Βυζαντίου.

Εμφανίζονται πάλι να κομματιάζουν το σώμα της Υπατίας στην Αλεξάνδρεια. Αυτή τη φορά ομνύοντες εις το όνομά Του και πάλι.

Θα τους συναντήσουμε ακόμα σε χιλιάδες περιπτώσεις αλαλαγμών και μίσους που συνδέθηκαν με την διαπόμπευση και τον θάνατο.

Στις χιλιάδες δυστυχισμένες Γυναίκες που κάηκαν ζωντανές στην πυρά της "εξιλέωσης" αφού κάποιοι "Χριστεπώνυμοι" της βάφτισαν "Μάγισσες".

Έτσι και εδώ λοιπόν, κάποιοι, ανά την Ελλάδα, δηλώνοντες "ευπρεπείς" πολίτες και γονείς απομακρύνουν τα παιδιά τους από τα "μιασμένα" προσφυγόπουλα για να διατηρήσουν την καθαρότητα άραγε τίνος ;

Αυτούς τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, θα τους συναντήσουμε στις Εκκλησίες μας να περιφέρονται τη Μεγάλη Σαρακοστή και ακολούθως τη Μεγάλη Βδομάδα. Θα κρατάνε στο χέρι κερί ή την Ιερή Σύνοψη. Θα ψέλνουν με ιερείς τα εκκλησιαστικά απολυτίκια. Θα δηλώνουν καθαροί στην ψυχή και λευκοί στην συνείδηση.

Ίσως θα μεταλάβουν των Αρχάντων Μυστηρίων.

Και θα συνεχίσουν την ίδια τους τακτική, τις ίδιες συμπεριφορές τους. Λησμονώντας ότι έτσι προσβάλλουν έργω και λόγω την ίδια τη διδαχή του Ιησού, εκείνου που υποτίθεται λατρεύουν και επικαλούνται. Εκείνου που αναγκαστικά διώχτηκε από τη Γη Του για να έρθει στο φως πρόσφυγας και ο Ίδιος σε ένα σπήλαιο της Βηθλεέμ.

Δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα σε μίσος και παλιανθρωπιά από τους Γραμματείς και Φαρισαίους υποκριτές, τους οποίους κακήν κακώς εκδίωξε και αναθεμάτισε ο ίδιος ο Ιησούς.

Εκεί θα τους βρίσκουμε λοιπόν, θλιβερές καρικατούρες φθόνου και μισαλλοδοξίας στα έσχατα της περιφρόνησής μας.


Και για να συνέλθει η ψυχή μας ένα βίντεο από τους μαθητές του 1ου ΕΠΑΛ και ΕΚ Άργους για αυτό ακριβώς το θέμα.


Σχόλια

  1. Να, αυτά είναι που με κάνουν να ασφυκτιώ και να λέω "σταματήστε τη γη να κατέβω".
    Αυτές οι υποκριτικές συμπεριφορές των "νοικοκυραίων" και ορθοδόξων χριστιανών.
    Κι όχι μόνο της Σάμου, αλλά όλης της Επικράτειας.
    Αλλά έχει κοντή μνήμη ο λαός και δεν θυμάται ότι πολλών οι παππούδες ήταν κι οι ίδιοι πρόσφυγες.
    Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω τι κρύβεται πίσω από αυτή την προσπάθεια ορισμένων να καλλιεργούν αυτό το κλίμα ρατσισμού και ξενοφοβίας.
    Είναι μικροπολιτικές σκοπιμότητες ή απλώς-ας μου επιτραπεί η έκφραση-σκατοψυχιά;
    Πνίγομαι κύριε Πιτ μου με όσα συμβαίνουν και δεν ξέρω πώς γίνεται να απομονωθούν οι φασίστες και οι ρατσιστές.
    Πώς θα γίνει να κάνει κανείς πέρα όλες αυτές τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις που διαλύουν ζωές και δικαιώματα.
    Επίσης να πω ότι η πόλη που κατοικώ, το Άργος δηλαδή, με κάνει να αγανακτώ πάμπολλες φορές για πάμπολλα θέματα.
    Όμως έρχεται μια τέτοια δουλειά, όπως το βίδεο των παιδιών της και λέω ίσως υπάρχει μια απειροελάχιστη ελπίδα.
    Το δυστύχημα είναι πως αυτά τα παιδιά ανήκουν στις εξαιρέσεις της πόλης και όχι στον κανόνα.
    Αλλά και πάλι, είναι μια ελπίδα!
    Ως κάτοικος του Άργους, ευχαριστώ για την αναφορά στο βίδεο των παιδιών!
    Καλημέρα κύριε Πιτ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αρτίστα μου,
    πόσο με τιμά αυτή σου η παρουσία εδώ και αυτό σου το σχόλιο. Το γιατί είναι απλό. Αποτελούν ανησυχίες ψυχής και προβληματισμούς που τους μοιραζόμαστε αντάμα.
    Ομολογώ ότι είμαι επιφυλακτικός με το Άργος σε γενικό επίπεδο. Ξέρω την μέση πολιτική κατάσταση εκεί και καταλαβαίνω. Μόλις είδα το φιλμ αυτό των παιδιών με τους καθηγητές τους, κάτι έλαμψε μέσα μου !
    Τελικά Αρτίστα μου, υπάρχει φως ! υπάρχει ελπίδα ! ακόμα και σε συντηρητικές κοινωνίες υπάρχει η αναλαμπή. Και είναι τα νέα παιδιά. Και πάνω σε αυτά οφείλουμε να δουλέψουμε.

    Θες να σου πω ευθέως τη γνώμη μου στο ερώτημά σου ; Σκατοψυχιά είναι Αρτίστα! ξεκάθαρη σκατοψυχιά και μίσος! που βγαίνει απέναντι στον αδύναμο. Γιατί στον δυνατό που τους συνθλίβει τις ζωές δεν είχαν ποτέ τα κότσια να τον δουν κατάφατσα και να απαιτήσουν ή να διεκδικήσουν. Είναι γνώρισμα της οπισθοδρόμησης της κοινωνίας αυτό σαν φορτώνει την ήττα της σε αδύναμους. Και ιδεολογικά ο φασισμός εκεί δουλεύει. Να στρέψει τα λαϊκά στρώματα στον ευάλωτο αντίπαλο πασπαλίζοντας διάφορες αρλούμπες.
    Εβραίοι, Μασόνοι, Κομμουνιστές, Ομοφυλόφιλοι, πόρνες, πρεζόνια, κάθε λογής τέτοια.

    Ξεχνάει δε ο λαός μας. Όχι όλοι βέβαια αλλά ξεχνάει. Όμως οι μνήμες θα καλλιεργηθούν, θα ζωντανέψουν.

    Αρτίστα μου εγώ σε ευχαριστώ γιατί βρίσκω έναν κοινό δρόμο κουβέντας με έναν άνθρωπο που μιλάω και ανησυχώ στην ίδια γλώσσα.

    Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όπως τα λες, Γιάννη μου, είναι γνωστοί μας, είναι το δηλητήριο. Αλλά στο χέρι μας να τους απομονώσουμε! Πρέπει όλοι να πάρουμε θέση στις κοινωνίες μας και να μην τους αφήσουμε να μολύνουν καμιά πόλη. Δεν είναι εύκολο, αλλά πρέπει σήμερα να σταματήσουμε να αγανακτούμε μεταξύ μας και να βγούμε στο δρόμο να διεκδικήσουμε την ανθρωπιά.
    Αυτά τα... ολίγα, χι, χι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ σαφής και ρεαλιστική η άποψή σου Αλεξάνδρα μου. Δεν μπορούμε να αφορίζουμε. από τον καναπέ μας. Οφείλουμε ως πράξη ζωής να δηλώσουμε πρακτικά την αντίθεσή μας σε τέτοιες συμπεριφορές και αξίες. Αλλιώς μας περιμένουν οι ....δημοκρατίες της ...Βαϊμάρης.
      Ευχαριστώ Αλεξάνδρα μου, καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  4. Απαντήσεις
    1. Μισανθρωπιά και παλιανθρωπιά Ευρυτάνα μου.Την καλησπέρα μου.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...