Από τον Κωστόπουλο της Ξεβλαχιάς στον Δάντη της Καριόλας....

Ο γνωστός και μη εξαιρετός "ανθός" του πάλαι ποτέ life style και νυν ....νεόπτωχος ΠΕΤΡΟΣ ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ, κατά την δήλωσή του, πριν λίγες μέρες, δήλωσε πανευτυχής ότι :
"Ξεβλάχεψε τη μισή Ελλάδα" όταν φυσικά ήταν στην εποχή της ακμής του, το ένδοξο τέκνο του Λαλιώτη και των λοιπών συγγενών.

Σήμερα έρχεται ένας άλλος "ανθός", ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ, ο γνωστός και μη εξαιρετέος ποπ τραγουδιστής και γράφει το "ΚΑΡΙΟΛΑ ΣΕ ΜΙΣΩ" προπηλακίζοντας την σύντροφό του γιατί του τα ....φόρεσε.

Μάλιστα η τελευταία αυτή "επιτυχία" στην ΧΩΜΑΤΕΡΗ του σύγχρονου trend pop συνοδεύεται από χαρακτηριστικό σεξιστικό στυλ καθώς ο "αυστηρός" άντρακλας, λούζει μια μισόγυμνη σέξυ γυναίκα με ευγενείς διαλόγους.

Να θυμίσω στους νεώτερους ότι κάποτε, στην δεκαετία του 1980, ναι τότε στην "συντηρητική" βλαχο-Ελλάδα (κατά Κωστόπουλο), στην εφημερίδα "Ελευθεροτυπία" είχε μια στήλη ένα άλλο μπουμπούκι της "δημοσιογραφικής αλητείας", ο γνωστός ΦΑΣΙΣΤΑΣ  ΘΕΜΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ με το όνομα "ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ".

Σε αυτήν την στήλη τότε δεινοπαθούσαν κάθε λογής κοινωνικές ιδιαίτερες ομάδες: ΚΝΕ, Ομοφυλόφιλοι, Γυναίκες, Ξανθές κλπ κλπ.

Ένα ωραίο όμως μεσημέρι ο Θέμος δέχτηκε την "επίσκεψη" μιας ομάδας ΓΥΝΑΙΚΩΝ που το έλεγε η καρδούλα τους και κουβαλούσαν κάμποσα από αυτά που έλεγε ότι είχε ο Θέμος στο παντελόνι του.

Το αποτέλεσμα ήταν να του ψιθυρίσουν κάποια "ΓΛΥΚΑ ΕΡΩΤΟΛΟΓΑ" στα αυτιά, τα οποία δεν ξέχασε ποτέ, και έγιναν αφορμή να πάρει τα μπογαλάκια του για άλλες παραλίες.

Τι θέλω να πω ;

Κάποτε, υπήρχαν αντανακλαστικά στην κοινωνία και στο Κίνημα. Και δεν μιλώ για πεσίματα και επιθέσεις αλλά μιλώ για δημόσια διαπόμπευση με χιούμορ την οποία δεν την αντέχουν κάτι τέτοιοι "άντρακλες" με βαριές τεστοστερόνες.

Όμως, είμαστε στο 2018. Γυναικείο Κίνημα δεν υπάρχει για να ευαισθητοποιηθεί με το τραγούδι κάλεσμα του Δάντη να δέρνουν και να βρίζουν τις "άπιστες" .

Συνεπώς κάθε σιωπή μας, τι κάνει ; 

ΕΣΕΙΣ ΤΙ ΛΕΤΕ ;

Σας ακούω




Σχόλια

  1. Καλα ενταξει εως και τραγικό το τραγουδι!! Και ειναι κριμα γιατι ο Χρήστος εχει πει φοβερά κομμάτια!
    Αυτο δεν καταλαβαινω τι νοημα εχει και τι μήνυμα περνάει!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι είχε πει ένα-δυο τραγούδια Μαρία που μας είχαν σημαδέψει.
      Τι μηνύματα περνάει αυτό το έκτρωμα ; απλούστατο....! έναν άκρατο μισογυνισμό εντελώς άρρωστο και μια αντίληψη για τον άντρα που την συναντάς σε μυαλά που μόνο κακό μπορεί να κάνουν.
      Με λίγα λόγια μηνύματα επικίνδυνα.
      Καλό βράδυ καλή μου φίλη και σε ευχαριστώ για την κατάθεση της γνώμης σου.

      Διαγραφή
  2. Δεν ξέρω τι είπε ο Δάντης, όμως πιστεύω ότι δεν του αξίζει ούτε καν αναφορά. Όπως και του Κωστόπουλου. Τους δίνουμε αξία, τους προσφέρουμε αυτό που ζητούν: να μείνουν στην επικαιρότητα.
    Γι' αυτό και δεν θα κρίνω τη δράση του φεμινιστικού κινήματος, που δεν ξέρω καν αν αντέδρασε, από την αντίδρασή του σε κάτι τέτοιες δηλώσεις. Δεν υποτιμώ την καθοριστική συμβολή της... σόου μπιζ στη δημιουργία και διατήρηση μιας απάνθρωπης εικόνας για τη γυναίκα, όμως υπάρχουν πολλοί τρόποι να τη στηλιτεύσεις από τα να χορεύεις στο ρυθμό που βαράει ο (κάθε) Δάντης.
    Αλλά, αφού δεν έχω από αυτά που έχει ή λέει πως έχει ο (κάθε) Θέμος στο παντελόνι του, μάλλον δεν μετράει και τόσο η γνώμη μου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Γνώμη σου Αλεξάνδρα μου όχι απλά μετράει αλλά είναι καθοριστική. Και η οπτική που βάζεις ιδιαίτερα πολύτιμη και ρεαλιστική.
      Απλά νιώθεις μερικές φορές ότι κάπως θέλεις να αντιδράσεις σε όλη αυτήν την ασχήμια γιατί μερικές φορές η σιωπή μπορεί να εκληφθεί από το συνάφι τους ως παραίτηση.
      Αυτό φοβάμαι.
      Καλό βράδυ Αλεξάνδρα μου.

      Διαγραφή
  3. 1982
    ΑΘΗΝΑ δυτικά προάστια ΒΑΣΙΛΟΦΡΩΝ συντηρητικος

    καριολα σε μισώ
    χαχαχαχαχαχαχα
    Δάντης
    . . . . . . . . . . . . .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...