Να χαίρεστε την Ευρώπη της ..."δημοκρατίας"


Τι θέλετε ακόμα να δείτε στο πρόσωπο αυτής της "Ευρωπαϊκής Ένωσης", στο όνομα της οποίας ορκίζεστε ορισμένοι και είστε έτοιμοι να δεχτείτε την οποιαδήποτε προσβολή, υποταγή και αναξιοπρέπεια ;
Τι άλλο ακόμα να βιώσετε έτσι ώστε να καταλάβετε επιτέλους ότι η πορεία ΕΚΦΑΣΙΣΜΟΥ της έχει ήδη δρομοληγηθεί και δεν έχει πάτο ;
Πόσο ακόμα αφελείς άραγε θα είστε, είτε ατομικά είτε κάποια κόμματα που ευαγγελίζονται την "αριστερά" (Θεέ μου φύλαγε για την απάτη....), για να δείτε ότι ΑΥΤΗ η Ευρωπαϊκή ένωση δεν αλλάζει. Και όχι μόνο δεν αλλάζει προς το καλύτερο, όπως βαυκαλίζεστε, αλλά ένα προς ένα τα "δημοκρατικά" της ρούχα γίνονται κουρέλι.


Πάμε λοιπόν να θυμηθούμε μερικά κρίσιμα σταυροδρόμια:

  • Όταν η ΕΣΣΔ έμπαινε σε φάση διάλυσης, οι ΛΑΟΙ της ψήφισαν πανηγυρικά ΟΧΙ στον διαμελισμό της χώρας. Ο ...δημοκράτης Γιέλτσιν όμως με τις πανηγυρικές αβάντες της Ευρώπης και των ΗΠΑ έγραψε τη θέληση του λαού του στα @@ του και διέλυσε την Σοβιετική Ένωση.
  • Η Ενιαία ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ, την οποία επί ημερών Τίτο, όλος ο Δυτικός κόσμος  στήριζε καθώς ήταν απέναντι στην ΕΣΣΔ αποφασίστηκε από την Ε.Ε. να διαλυθεί εις τα εξ ων συνετέθη και έτσι "δημοκρατικά" ξεφύτρωσαν μια σειρά από Κρατίδια-προτεκτοράτα, τα οποία έγιναν οι νέες αποικίες των Γερμανών στην Ευρώπη.
  • Πάντα δημοκρατικά η ισχυρότατη ΤΣΕΧΟΣΛΟΒΑΚΙΑ αποφασίστηκε με την ...δημοκρατική θέληση του λαού της να χωριστεί σε ΤΣΕΧΙΑ και ΣΛΟΒΑΚΙΑ όπως αποφάσισαν με ...δημοψήφισμα. Ετσι μπόρεσε ο Γερμανικός καπιταλισμός να βρεί μια φτηνή αγορά εργασίας με άριστο εργατικό δυναμικό για να μεταφέρει τις επιχειρήσεις του.
  • Από την άλλη όταν τα ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΑ είναι ενάντια στα συμφέροντα της Ε.Ε. κρίνονται ...ΠΑΡΑΝΟΜΑ. Να θυμίσουμε τι έγινε στην ΚΡΙΜΑΙΑ, στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ. Να θυμίσουμε τι έγινε στην ΔΑΝΙΑ για το ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ όπου θα επαναλάμβαναν το δημοψήφισμα μέχρι να βγεί η απόφαση που ...ήθελαν.
  • Να θυμίσουμε το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ το οποίο ο δόλιος Τσίπρας περίμενε να βγει "ΝΑΙ" για να αποκτήσει το ιστορικό άλλοθι που ήθελε για την υποταγή αλλά τους προέκυψε ένα ηχηρότατο "ΟΧΙ", το οποίο φυσικά και ...δημοκρατικότατα έγραψαν εκεί που δεν πιάνει μελάνι.



Τώρα ήρθε η ώρα της ΚΑΤΑΛΩΝΙΑΣ να δοκιμάσει, να τεστάρει τα περιθώρια "δημοκρατίας" της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οποία αυταπάτη δυστυχώς. Τα αποτελέσματα τα είδατε. Η Χούντα του ΦΡΑΝΚΟ, που ουδέποτε ξεπλύθηκε στην Ισπανία, βγήκε αποκρουστική στο προσκήνιο για να θυμίσει στους παραμένοντες αφελείς τα όρια της αστικής δημοκρατίας.

 Όσοι λοιπόν ακόμα πιστεύετε στην αστική "δημοκρατία" και στον ...κοινοβουλευτισμό της. Όσοι θεωρείτε ακόμα ότι είστε ελεύθεροι να επιλέξετε αυτό που βγάζει οργανωμένα και δημοκρατικά η θέλησή σας, τότε τα γεγονότα στην ΚΑΤΑΛΩΝΙΑ έρχονται ακόμα μια φορά να ταράξουν τον μακάριο ύπνο σας. 

Δεν υπάρχει πολιτική υγεία στον Καπιταλισμό....! 
δεν υπάρχει δημοκρατία στον Καπιταλισμό...!

Τα όριά της εξαντλούνται εκεί που διακυβεύονται τα συμφέροντα της τάξης του κεφαλαίου και μέχρι εκεί μας επιτρέπει να αναπνέουμε.

Το καταλάβαμε ;


Σχόλια

  1. Όχι, Γιάννη μου, δεν το καταλάβαμε. Ακόμα... Πάλι τον καπιταλισμό θα θεωρούμε ως το μόνο.. βιώσιμο σύστημα...
    Ωστόσο, οι κοινωνίες βράζουν και τέτοια γεγονότα βοηθούν να μπει η σκέψη σε άλλη τροχιά. Πιστεύω στους νέους! Μικρές εστίες αμφισβήτησης παντού υπάρχουν!
    Οι εικόνες της Καταλονίας ήταν εξοργιστικές.
    και θα σου πω μπράβο για τις ιστορικές αναφορές, γιατί μας βοηθούν να δούμε την πλήρη εικόνα.
    Καλημέρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα Αλεξάνδρα μου. Ευχαριστώ για την πολύτιμη παρέμβασή σου.
      Ο Σοσιαλισμός έχει στοχοποιηθεί και το βλέπουμε. Αν θεωρούσε το σύστημα ότι είχε ξεμπερδέψει μαζί του δεν θα είχαμε όλη αυτήν την υστερική και συστηματική προσπάθεια να ισοσκελιστεί με τον Φασισμό. Βλέπουν τις ρίζες του σοσιαλισμού στις λαϊκές μάζες, κύρια της Ανατολικής Ευρώπης και τρέμουν στην ιδέα.
      Πιστεύω και εγώ στην νέα γενιά. Θα δημιουργήσει τις δικές της αντιστάσεις και προοπτικές.
      Να είσαι καλά.

      Διαγραφή
  2. Απαντήσεις
    1. Και όσοι επιχείρησαν να το διαχειριστούν τα αποτελέσματα ήταν τραγικά για τους λαούς και την τύχη τους, έστω και αν είχαν καθαρές προθέσεις.
      Καλησπέρα Ευρυτάνα.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...