Από το "Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη" στους ηλεκτρον. πλειστηριασμούς express







Βρε τι πάω και θυμάμαι τώρα ο ελεεινός ....προβοκάτορας....! Τα θυμάστε έτσι ; με τι πάθος και τι μαχητικότητα τότε, εκείνη την εποχή της αγωνιστικής ταυτότητας, ο ΣΥΡΙΖΑ και οι γύρω από αυτόν δρώσες οργανώσεις του "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" πρωτοστατούσαν στις θέσεις αυτές. Έχω λάθος ; αν έχω λάθος, ευχαρίστως δημόσια να το διορθώσω.

Ζούσαμε λοιπόν εκείνες τις πάλαι ποτέ εποχές του "αγωνιστικού" ΣΥΡΙΖΑ που διακήρυττε με πάθος και πίστη τη θέση του για προστασία της πρώτης κατοικίας, για χτύπημα των τοκογλύφων και των τραπεζών.

Τα κόκκινα δάνεια είναι σε όλους γνωστά για την έκτασή τους. Τόσο στον τομέα της πρώτης κατοικίας όσο και στον τομέα της επιχείρησης αποτελούν ένα τεράστιο ΑΓΟΣ για την Ελληνική Κοινωνία.

Το τι έχει ΣΗΜΕΡΑ υπογράψει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ φαντάζομαι το ξέρετε έτσι ; Αν όχι να σας το θυμίσω καθώς από αυτόν τον Μήνα θα αρχίσετε να συνηθίζετε την ιδέα των ΜΑΖΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ και ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ.

Και επείδη υπάρχουν, ευτυχώς, ακόμα αγωνιστικά αντανακλαστικά στο Λαϊκό Κίνημα που έβαζαν φραγμό στους πλειστηριασμούς στα κατά τόπους δικαστήρια, η "αριστερή" Κυβέρνηση, καθ' υπόδειξη των δανειστών αφεντικών της, προχώρησε σε ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ για να απαλλαγεί από τους ενοχλητικούς διαδηλωτές που κατέκλυζαν τις αίθουσες δικαστηρίων.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΑΥΤΗ Η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ;

Από 1/1/2018 περνάμε στον καινούργιο Νόμο πλήρους "απελευθέρωσης της δευτερογενούς αγοράς των προβληματικών δανείων". Συνεπώς τα γνωστά "ΚΟΡΑΚΙΑ" της αγοράς τρίβουν τα χέρια τους μαζί με τα ξένα FUNDS που είναι έτοιμα και οργανωμένα που θα "χτυπήσουν".

Ο Ν. Κατσέλη, καλύπτει πλέον ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ περιπτώσεις δανείων οικογενειών στα έσχατα της εξαθλίωσης. Το μεγάλο μέρος του έχει αρθεί ενώ παίζεται σοβαρά να εξαφανιστούν και τα υπολείμματα από 31/12/2017.

Τα τρέχοντα όρια "προστασίας" έχουν πέσει εξεφτελιστικά χαμηλά, π.χ. για ένα ζευγάρι παντρεμένο στα 23.659 € με προσαύξηση 5.713 € για κάθε παιδί. Με λίγα λόγια να το πούμε χοντρά για οικογένεια με 2 παιδιά πάμε στα 35/085 € ΑΛΛΑ με μια σειρά ΟΡΟΥΣ για να ισχύσει η προστασία αυτή και ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΠΩΣ: Από 1/1/2018

  • Μπαίνει σε εφαρμογή η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΛΤΦΟΡΑ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ τρεις φορές τη βδομάδα, ΤΕΤΑΡΤΗ-ΠΕΜΠΤΗ-ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (Αντί για μία που ίσχυε).
  • Το σύνολο των δανείων πρώτης κατοικίας ΔΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΒΟΡΑ σε ΠΩΛΗΣΗ στην Ελληνική και ΞΕΝΗ ΑΓΟΡΑ (!!!)
  • Τιμή εκκίνησης θεωρείται η ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΑΞΙΑ (Σήμερα έχει εξεφτελιστεί κατά βάση), σε αντίθεση με το ύψος των προσημειώσεων του δανείου που υπολογίστηκαν με την ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΗ ΑΞΙΑ του ακινήτου η οποία είναι απείρως μεγαλύτερη. Με λίγα λόγια για ένα κομμάτι ψωμί στο σφυρί.
  • Οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ έχουν ήδη σχεδιάσει ΠΛΑΝΑ και BUSINESS PLANS για τα κόκκινα δάνεια που πρέπει να πουλήσουν. ΧΤΥΠΆΝΕ το ποσό των 40 δις € για την διετία 2018-19.
ΑΡΑ:

Ετοιμαστείτε για ΕΙΚΟΝΕΣ ...ΙΣΠΑΝΙΑΣ με τα ΜΑΤ να εφορμούν σε σπίτια για να πετάξουν έξω τις οικογένειες.







ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ:

ΟΡΓΑΝΩΣΗ του λαϊκού Κινήματος σε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ με συνδικάτα και φορείς. Μαζική αντίσταση, δημοσιοποίηση του αγώνα, προετοιμασία της αντίστασης σε όλα τα στάδια και σε γενικό πολιτικό επίπεδο.


Σχόλια

  1. Πόσο σημαντικό το θέμα που θίγεις, Γιάννη! Και από την πλευρά της στέγης και από την πλευρά του αγώνα. Στην Ελλάδα δεν έχουμε παράδοση σε τέτοια κινήματα... Και χρειάζονται αυτά ακριβώς που γράφεις.
    Τα βλέπαμε να έρχονται και δεν οργανωθήκαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχει βάση να συγκροτηθεί κίνημα και έχουν ξεκινήσει οι διεργασίες Αλεξάνδρα μου σε πολλά επίπεδα. Μακάρι να μην φτάσουμε σε τέτοιες καταστάσεις. Ευχαριστώ για τις σκέψεις σου που με βρίσκουν σύμφωνο.

      Διαγραφή
  2. Αν τολμήσουν να έλθουν τα "κοράκια" ο Λαός θα πρέπει να "τα ξεπουπουλιάσει".
    Με μαχητική αντίσταση, αλληλεγγύη και αγώνα, δίπλα στο γείτονα και το συμπολίτη εργαζόμενο, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας και των κόπων μιας ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συνυπογράφω τη θέση σου Ευρυτάνα. Ήδη από τώρα πρέπει να μπολιάζεται η ιδέα στο λαό και να περπατάει οργανωτικά σε επιτροπές και οργανώσεις γειτονιάς. Σε αυτό το κομμάτι πρέπει να γίνει κανονικός πόλεμος. Και, για να μην παρεξηγηθώ, το κίνημα δεν θα καλύψει μπαταχτσήδες μεγαλο-οφειλέτες, αλλά αντικειμενικά οφειλέτες της λαϊκής οικογένειας.
      Ευχαριστώ για το σχόλιο.

      Διαγραφή
  3. Το λιγότερο που μπορούμε να πράξουμε είναι η αναδημοσίευση του αξιοπρόσεκτου άρθρου σου στη γνωστή στήλη "ΕΜΦΑΣΗ" του blog μας. Η στήλη βρίσκεται στην κάθετη δεξιά μπάρα του blog μας (με το χαρακτηριστικό σκίτσο με τον πιτσιρικά που μοιράζει εφημερίδες). Εκεί με ένα "κλικ" ο αναγνώστης μεταφέρεται απευθείας στη δική σου ιστοσελίδα.
    Καλή συνέχεια...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ένα ακόμα ευχαριστώ Ευρυτάνα για την δυνατότητα αυτή που μου δίνεις. Ειλικρινά σε ευχαριστώ για το ήθος και την προσφορά σου.
      Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...