Οι διαθέσεις της Κοινής γνώμης για το χτύπημα Παπαδήμου έχουν μηνύματα με πολλούς αποδέκτες




Ο Κουρνιαχτός από το δολοφονικό χτύπημα κατά του γνωστού Τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμου σε πρώτη φάση κατέκατσε πάνω στην επικαιρότητά μας.
Δεν νομίζω να υπάρχει "κενό" στο θέμα της πολιτικής αλλά και της ανθρώπινης καταδίκης αυτής της δολοφονικής ενέργειας. Οι τοποθετήσεις ήταν σαφείς και ξεκάθαρες.

Ζούμε στον κόσμο των γνωστών μέσων Κοινωνικής δικτύωσης έτσι πλέον οι διαθέσεις της κοινής γνώμης απέναντι στα κοινωνικά και πολιτικά δρώμενα είναι εμφανείς και μετρήσιμες.

Τι είδαμε λοιπόν στο αμέσως μετά την επίθεση στον τ. πρωθυπουργό και τραπεζίτη Λουκά Παπαδήμο ; 
Γίναμε μάρτυρες καταγραφής μιας συντριπτικής διάθεσης της κοινής γνώμης που κάποιος θα τολμούσε να πει ότι όχι απλά δεν έδειξε "συμπάθεια" για τον γνωστό Τραπεζίτη αλλά ήταν και καταδικαστική σε βαθμό να σοκάρει τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης.

Είχαμε λοιπόν ένα ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΟΚ για την αντίδραση αυτή που ξεσήκωσε "θύελλα διαμαρτυριών" κατά της υποβόσκουσας βίας και μίσους που εντρυφεί στις λαϊκές συνειδήσεις. 

Προσωπικά θεωρώ ότι οι αποδέκτες αυτής της διάθεσης της Κοινής γνώμης δεν είναι μόνο οι παράγοντες και οι θεσμοί του Αστικού κράτους και του πολιτικού του προσωπικού.

Είδαμε από το χώρο των Αστικών κομμάτων: ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ κλπ κλπ να "διαρρηγνύονται" ιμάτια και να στηλιτεύεται η "αρρωστημένη" αυτή νοοτροπία των αντιδράσεων της κοινής γνώμης που δεν έδειξε δα να "ανησυχεί" για την ...υγεία και το καλώς έχει του κ. Παπαδήμου.
Και τι δεν είδαμε ως αντίδραση: Πρωτοσέλιδα που πέρναγαν γενεές δεκατέσσερις τις λαϊκές διαθέσεις. Άρθρα και βαρύγδουπες αναλύσεις μέσων, δημοσιογράφων και γνωστών καθεστωτικών κύκλων που έκρουαν τον ...κώδωνα του κινδύνου απέναντι στην λανθάνουσα βία που σέρνεται στην κοινωνία μας.

Τις αντιδράσεις του χώρου αυτού τις κατανοούμε απόλυτα. Για πρώτη φορά τα καθεστωτικά κόμματα και οι θεσμικοί τους παράγοντες διαπίστωσαν έντρομοι το πόσο έχει πιεστεί και πόσο εξαγριωθεί όλα αυτά τα χρόνια η κοινή λαϊκή γνώμη απέναντι στους δυνάστες της.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο κ. Παπαδήμος ήταν επί της ουσίας ένας ΔΟΤΟΣ "πρωθυπουργός", που επιβλήθηκε από τα "πάνω" στον Ελληνικό λαό, όταν οι δανειστές αποφάσισαν να πετάξουν ως λεμονόκουπα τον "αυθάδη" υποτακτικό τους τον Γιωργάκη που τόλμησε να ψιθυρίσει κάτι για δημοψήφισμα μπροστά στο επερχόμενο νέο μνημόνιο.
Ο Παπαδήμος λοιπόν ήταν ένας απόλυτα ΠΡΟΘΥΜΟΣ διεκπεραιωτής μιας ακόμα ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ κατά του Ελληνικού λαού. ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ η οποία μάλιστα επεβλήθη με κουρέλιασμα κάθε ίχνους ακόμα και της αστικής κοινοβουλευτικής τάξης. ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ που βαφτίστηκε στην ΑΝΟΙΧΤΗ και ΜΑΖΙΚΗ ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ κατά εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών τον Φλεβάρη του 2012 όταν ο κ. Παπαδήμος ψήφιζε στη βουλή το νέο ΜΝΗΜΟΝΙΟ.
Αυτός ήταν ο κ. Παπαδήμος που πολλοί, ακόμα και εξ αριστερών λησμόνησαν.

Όμως οι διαθέσεις αυτές της λαϊκής κοινής γνώμης έστειλαν ΣΟΒΑΡΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ και στην όχθη των ταξικών συμμάχων του λαϊκού κινήματος.
Εξηγούμαι:
Το ΚΚΕ κατήγγειλε την επίθεση στον Παπαδήμο ως ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ και ΚΑΛΩΣ ΕΚΑΝΕ γιατί και έτσι να μην είναι, δίνει αντικειμενικά πολύτιμη βοήθεια στο αστικό κράτος να ξαμολύσει τα κατασταλτικά του μηνύματα.
Βέβαια το ΚΚΕ, θα μπορούσε και θα έπρεπε να ΘΥΜΙΣΕΙ σε ΟΛΟΥΣ το ποιος είναι ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ. Και τι ακριβώς θηριωδίες έχει διαπράξει σε βάρος του Ελληνικού Λαού. Δεν το έκανε...! αρκέστηκε, λανθασμένα, στο πρώτο σκέλος της καταγγελίας.
Όμως το ΚΚΕ, διαισθανόμενο την έκταση που πήρε ο θόρυβος των λαϊκών αντιδράσεων, ένιωσε την ανάγκη να εκδόσει δεύτερη ανακοίνωση 

"Όσοι προσπαθούν άμεσα ή έμμεσα να συνδέσουν την καταδικαστέα τρομοκρατική επίθεση σε βάρος του Λ. Παπαδήμου, με τη δικαιολογημένη αγανάκτηση, την αντίσταση και τους αγώνες του λαού, το μόνο που κάνουν είναι να επιβεβαιώνουν ποιος είναι ο πραγματικός στόχος αυτών των προβοκατόρικων επιθέσεων."  (28/5/2017)

Το ότι το αστικό κράτος προσπαθεί να διαστρεβλώσει κάθε είδους λαϊκή εκδήλωση προς όφελος των συμφερόντων του δεν θα γίνει αφορμή για μας να "ΑΠΟΛΟΓΟΥΜΑΣΤΕ" διαρκώς για τις διαθέσεις μας. 

Κλείνοντας λοιπόν θέλω να πω το εξής:
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Οι αντιδράσεις της λαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στην επίθεση Παπαδήμου, όπως επίσης και τα σχόλια που ακολούθησαν τον θάνατο του Κώστα Μητσοτάκη, φανερώνουν την βαθιά ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ στην οποία έχει πέσει το λαϊκό αίσθημα μετά την δυναστική τυραννία που υφίσταται από το 2010 και μετά. Μια ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ που δεν ακολουθεί πλέον τις νόρμες του "εθνικού κορμού" ή τις ορθολογικές συντεταγμένες του μαρξισμού-λενινισμού.
Με λίγα λόγια τα Πολιτικά Υποκείμενα, εν προκειμένω το μοναδικό (ΚΚΕ) οφείλει να καταλάβει ότι το λαϊκό αίσθημα βρίσκεται στο ναδίρ της απογοήτευσης, της απελπισίας και τραβά ένα δρόμο που δεν το βγάζει πουθενά. Η Ελπίδα ανάκαμψης και στήριξης που ιστορικά οφείλει να του παρέχει το ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑ είναι ακόμα ΠΡΟΣ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ...! Δεν έχει γίνει διακριτή, δεν έχει γίνει σαφής, δεν έχει κατανοηθεί. Και σε αυτό ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΧΕΙ και το πολιτικό υποκείμενο της Εργατικής τάξης, όχι μονάχα ο λαός που "αδυνατεί" να δεχτεί το "άγιο φως" ή που είναι "ανώριμος" να προχωρήσει σε διεκδικήσεις.
Είναι πλέον ανοιχτό το ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.
Οι  διαθέσεις λοιπόν της λαϊκής κοινής γνώμης έστειλαν τα μηνύματά τους σε ΟΛΕΣ τις ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ.
Το αστικό πολιτικό προσωπικό τις κατανόησε απόλυτα.
Το Πολιτικό υποκείμενο του Ταξικού Κινήματος  όμως ; 

Σχόλια

  1. Γιάννη, θα συμφωνήσω μαζί σου.
    Το θεωρώ έτσι κι αλλιώς υποκριτικό να ενδιαφέρεσαι για την υγεία κάποιου, τη στιγμή που βασανίζεσαι από τα δεινά που σου έχει προκαλέσει.
    Το πρόσωπο δεν είναι το σύστημα, αλλά το εκπροσωπεί. Με βάση αυτό, παίρνεις αποφάσεις. Αλλά όποιες κι αν είναι, πρέπει να μιλήσεις για τη σημαντική βοήθεια αυτού του προσώπου στο σύστημα και να μην ρίξεις αβασάνιστα στην πυρά την οργή που αυτή η βοήθεια προκαλεί.
    Τα χρόνια περνούν και το ΚΚΕ πρέπει άμεσα να χαράξει δρόμο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό ακριβώς είχα και εγώ κατά νου Αλεξάνδρα. Φυσικά και δεν έχουμε αυταπάτες να θεωρήσουμε τις επιθέσεις σε άτομα ως επαναστατική πράξη. Αλλά από την άλλη οφείλουμε να καταλάβουμε τις διαθέσεις του κόσμου και να καλύψουμε τα κενά του.
      Και βέβαια δεν θα πάρει συγχωροχάρτι κάθε λειτουργός του συστήματος.
      Ευχαριστώ για την παρέμβαση Αλεξάνδρα. Καλό βράδυ.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...