Δημοσιογράφοι με Αρχ... ή Αρχ... δημοσιογράφοι




Αν κάνει κάποιος, φίλες και φίλοι, έναν γύρο στις ραδιοφωνικές πολιτικές εκπομπές θα βρεθεί μπροστά σε ένα φαινόμενο που πραγματικά χρήζει ....ψυχανάλυσης για τους επαγγελματίες εκείνους που θέλουν να καλούνται "δημοσιογράφοι".

Τα ερτζιανά βρίθουν ραδιοφωνικών σταθμών. Όπως επίσης δεκάδες είναι κάθε μέρα και οι εκπομπές πολιτικών αναλύσεων, οι οποίες έχουν την εξής μορφή:

Ξεκινάει η εκπομπή με έναν ή δύο παραγωγούς, δημοσιογράφους. Αντικείμενο του θέματος η τρέχουσα πολιτική κατάσταση και οι εξελίξεις. Αφού λοιπόν ο ή οι δημοσιογράφοι τοποθετούνται με πύρινο λόγο καταγγελτικό και επιθετικό στην συνέχεια δίνεται ο λόγος σε κάποιον καλεσμένο, πολιτικό πρόσωπο και ακολουθεί μια μικρή συζήτηση.

Προσέξτε τώρα τα εξής εκτρωματικά:

  • Οι καλεσμένοι κατά 90% θα προέρχονται είτε από την Κυβέρνηση είτε από την ΝΔ.
  • Το υπόλοιπο 10% αφορά τα λοιπά αστικά κόμματα (ΠΑΣΟΚ-Ποτάμι-Λεβέντης)
  • Απουσιάζουν φυσικά (...) οι εκπρόσωποι από το ΚΚΕ. Αποτελεί πραγματικά ...είδηση αν κάποιος ραδιοσταθμός σε εκπομπή πολιτικού διαλόγου καλέσει εκπρόσωπο από το ΚΚΕ.
Πάμε παρακάτω σε αυτό που συμβαίνει στη συνέχεια το οποίο πραγματικά όχι απλά σε εξοργίζει αλλά σε κάνει να διερωτάσαι τι ακριβώς συμβαίνει:

Στον πρόλογο λοιπόν της εκπομπής, έχεις παρακολουθήσει έναν δημοσιογράφο με ....ανατρεπτική παντιέρα κατά της αντιλαϊκής πολιτικής που μαστίζει την κοινωνία μας. Έχεις "απολαύσει" έναν λόγο πύρινο, οιωνεί επαναστατικό, κατά των μνημονίων και της πολιτικής των δανειστών. Έχεις παρακολουθήσει ένα ...διάγγελμα αγώνων, καταγγελιών κατά της πολιτικής των μέτρων φτωχοποίησης και ξεπουλήματος. 
Και τότε γίνεται το ...θαύμα...! Ξεκινάει ο διάλογος με τον καλεσμένο, Κυβερνητικό στέλεχος, υπουργό ή κομματικό και εκεί αρχίζεις να τσιμπιέσαι αν όλα αυτά που άκουγες πρίν όντως τα άκουσες ή ηχούσαν στην φαντασία σου.

Για να γίνω σαφής, άκουγα προχθές στα "Παραπολιτικά FM" έναν δημοσιογράφο να έχει σηκώσει την παντιέρα της αντικυβερνητικής καταγγελίας. Τι καταδίκες, τι ξεφώνημα, τι "χώσιμο", τι πολιτικό "πέσιμο" δεν λέγεται. Και στη συνέχεια δίνεται ο λόγος στον καλεσμένο, εν προκειμένω σε αυτό το πολιτικό έκτρωμα που λέγεται Κατρούγκαλος.
Και να οι ευγένειες, και να η τιμή, και να η ήπια προσέγγιση, και να οι αναγκαιότητες, και να οι καλές "πάσες" για να ξεπλύνει ο εκλεκτός Κυβερνητικός την αλητεία της πολιτικής του.

Όταν είναι λοιπόν μόνοι τους οι εκλεκτοί αυτοί των ερτζιανών τους ακούς και λες το γνωστό "λαϊκό". 
-Πω πω δημοσιογράφος με αρχ.... πές τα μεγάλε....! πες τα να μας εκφράσεις

Και όταν τους ακούς με τον καλεσμένο τους εκεί καταλήγεις πανηγυρικά στο απογοητευτικό:
-Αρχ.... δημοσιογράφος είσαι πανάθεμά σε......!

Ο Καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.



Σχόλια

  1. Πλέον έχω σταματήσει να τους ακούω και στο ραδιόφωνο, Γιάννη. Δεν αντέχονται. Δεν είναι καν κακή δημοσιογραφία αυτό. Είναι πληρωμένη κακή προπαγάνδα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τους παίρνουν στα σοβαρά... πώς είναι δυνατόν κάποιος να δίνει βάση στα λόγια τους...
    Καλά έκανες και άνοιξες αυτό το θέμα με αυτό τον τρόπο. Να το συζητήσουμε.
    Καλό βράδυ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αλεξάνδρα μου είναι ένα θέμα που καίει και με πολλές παραμέτρους. Όλος ο μηχανισμός αυτός της προπαγάνδας, τα πρόσωπα, οι μέθοδες, οι αντιλήψεις, είναι εξωφρενικά όλα αυτά. Φυσικά και υπάρχουν σωστοί λειτουργοί αλλά μετριούνται στα δάχτυλα.
      Εδώ είμαστε να τα ψηλαφίζουμε Αλεξάνδρα μου.

      Διαγραφή
  2. Το συμπέρασμα συνοψίζεται στην τελευταία φράση (με τα κίτρινα).
    Πως λέμε "κίτρινος τύπος"...!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θεωρώ ότι έδωσες τον ....τίτλο Ευρυτάνα φίλε μου. Ακριβώς....! καλή συνέχεια να έχεις.

      Διαγραφή
  3. ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...
    http://eyrytixn.blogspot.gr/2012/05/blog-post_30.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ευρυτάνα, θεωρώ ότι το μπλογο σου είναι ιστορικός θησαυρός και ντοκουμέντο γεγονότων με μεγάλο υπόβαθρο. Τι να πω τώρα σε κάθε τέτοια ιστορία παρά μια μεγάλη υπόκλιση.
    Ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σε ευχαριστώ για τον καλό λόγο.
    Προσπαθούμε στο μέτρο των δυνάμεών μας, ώστε να μην σκεπάσει η λήθη όσα αξίζει και πρέπει να θυμόμαστε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευλογημένη δημιουργία φίλε μου. Να μην σκεπάσει η λήθη τα γεγονότα Ευρυτάνα. Αυτό το χρωστάμε. Καλή σου συνέχεια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...