ΜΑΖΙΚΟ ΟΧΙ στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ του ΜΑΥΡΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

5 ΙΟΥΛΗ 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΟΧΙ στην ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ.
ΟΧΙ στην ΕΥΡΩΛΑΓΝΕΙΑ των ντόπιων υπηρετών και μηχανισμών τους
ΟΧΙ στην ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΕΣΜΗ της ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ


ΖΗΤΗΜΑ 1:

Τον ΔΕΚΕΜΒΡΗ του 1974 έγινε στην Μεταπολίτευση το αμέσως προηγούμενο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Ως θέμα του είχε την ΕΠΙΛΟΓΗ μας απέναντι στο θεσμό της ΒΑΣΙΛΕΙΑΣ στην πατρίδα μας.
Με λίγα λόγια κληθήκαμε να επιλέξουμε ή μια Δημοκρατία με ΒΑΣΙΛΕΙΑ ή μια Δημοκρατία με την κλασική της Προεδρευομένη μορφή.
Φυσικά το είδος αυτό της "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ", ουδείς αμφισβήτησε ότι ήταν η κλασική ΑΣΤΙΚΗ κοινοβουλευτική δημοκρατία.
Παρ' όλα αυτά, σύσσωμη η αριστερά τότε σε ΟΛΕΣ της τις μορφές, χωρίς την παραμικρή εξαίρεση, ΣΤΡΑΤΕΥΤΗΚΕ ενάντια στην ΒΑΣΙΛΕΙΑ ξεκινώντας μάλιστα εκστρατεία.
Συνεπώς η ΑΡΙΣΤΕΡΑ τότε ΕΠΕΛΕΞΕ και ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ να απαλλαγεί από έναν εφιάλτη, που φυσικά δεν άλλαζε το καθεστώς, όμως έδινε καλύτερες θέσεις στο Αριστερό και Λαϊκό Κίνημα να παλέψει. Μήτε "αποχή", μήτε "λευκό", μήτε "άκυρο".

Η Συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από το Κείμενο άποψη της
ΕΝΙΑΙΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ των BLOGGERS πάνω στο ζήτημα, η οποία ήδη κυκλοφορεί



ΖΗΤΗΜΑ 2:

Τι λέει το δημοψήφισμα: Έχουμε μια απόλυτα συγκεκριμένη ΠΡΟΤΑΣΗ της τρόϊκας απέναντι στον Ελληνικό Λαό, με πολύ συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, απόλυτα παραμετροποιημένη, αναλυμένη σε κάθε είδους κόστους αν εφαρμοστεί. Πάνω σε αυτήν καλούμαστε να τοποθετηθούμε με ΝΑΙ ή ΟΧΙ.
Η Πρόταση του ΚΚΕ να μπει στη Βουλή για ψήφιση ήταν πολύ ΣΩΣΤΗ, κάκιστα δεν ετέθη, αλλά αυτό δεν μπορεί να αναιρέσει το ΠΡΩΤΟ αυτό βήμα.

ΖΗΤΗΜΑ 3:

Ποιες ταξικές και πολιτικές δυνάμεις συστρατεύονται πίσω από το "ΝΑΙ"
Αυτή τη στιγμή έχει σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Ε.Ε., σε όλα τα αντιδραστικά όργανα τω Βρυξελλών, σε ολάκερο το ταξικό μπλοκ του ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ σε Ανατολή και Δύση για να στηριχτεί το "ΝΑΙ" προτάσσοντας τον ....Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας.
Όλα τα εργαλεία του σημερινού ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ των ΑΓΟΡΩΝ και των εξαρτημάτων του είναι πίσω από το "ΝΑΙ".
Στην Ελλάδα, όλη η ΜΑΥΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ των Μνημονίων, της εξαθλίωσης του Λαού μας, της καταστολής και διάλυσης της ζωής μας, μαζί με τα ΜΜΕ, φασιστικούς θύλακες της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, στρατευμένους "κονδυλοφόρους" της διαπλοκής, ο ΣΕΒ, τα ανώτερα ΤΑΞΙΚΑ ΑΣΤΙΚΑ ΣΤΡΩΜΑΤΑ είναι ανανφαδόν υπέρ του "ΝΑΙ"
Άρα μιλάμε για ΚΑΘΕΤΗ ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΛΩΣΗ μέσα στην Κοινωνία για το τι εκφράζει το "ΝΑΙ" και τι το "ΟΧΙ"


ΖΗΤΗΜΑ 4:

ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΩ ως ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ το "ΟΧΙ" στον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεν πιστώνω το "ΟΧΙ" στην αδιέξοδη πολιτική της Κυβέρνησης, μια πολιτική γεμάτη αυταπάτες, συμβιβασμούς, υπαναχωρήσεις, ίσως έτοιμη αργότερα να μην θελήσει να σταθεί απέναντι στο αντιδραστικό μπλοκ.
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ στο "ΟΧΙ" δηλώνει "παρών" στις μετέπειτα εξελίξεις, στέλνει μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΕΥΚΗ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ να χειριστεί το τυχόν "ΟΧΙ" κατά το δοκούν.

ΖΗΤΗΜΑ 5:

Τι διακυβεύει η επικράτηση του "ΝΑΙ".
Τυχόν νίκη της τρομοφοβίας, της αντιδραστικής τρομοκρατίας, σημαίνει ΗΤΤΑ του ΛΑΟΥ μας απέναντι σε ένα νηπιακό και έστω άτολμο πρώτο βήμα αμφισβήτησης της ηγεμονίας των Μνημονίων.
Μιλάμε για ΗΤΤΑ που θα επιφέρει ριζικές πολιτικές αλλαγές, σε κυβέρνηση από το παράθυρο αντιδραστικής κατεύθυνσης και δοτών προσώπων.
Σημαίνει ΗΤΤΑ σε όλα τα επίπεδα ψυχολογίας, πάλης, διάθεσης του λαϊκού Κινήματος.



ΖΗΤΗΜΑ 6:

Δημιουργεί το "ΟΧΙ" πρόβλημα στην Ε.Ε. και γενικά στο μέτωπο των δανειστών ;
Τυχούσα επικράτηση του ΟΧΙ, ανεξάρτητα πως αυτό θα το χειριστεί η συγκεκριμένων δυνατοτήτων Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί ένα ΗΧΗΡΟ ΧΑΣΤΟΥΚΙ εντός ΕΥΡΩΖΩΝΗΣ από έναν μικρό λαό, παντελώς συκοφαντημένο και εφτελισμένο από τα Αντιδραστικά κέντρα εξουσίας.
Σημαίνει ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ στους Λαούς της Ευρώπης.
Σημαίνει ΚΟΣΤΟΣ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΟ στα ΔΙΕΘΝΗ ΑΣΤΙΚΑ και ΑΔΗΦΑΓΑ FUNDS και στις Υπόδουλες κυβερνήσεις των χωρών του Νότου καθώς θα έχουμε ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΚΛΥΔΩΝΙΣΜΟΥΣ σε χρηματιστήρια, αγορές αλλά κύρια στα ΟΜΟΛΟΓΑ.
Αυτό το ομολογούν σοβαροί αστικοί οικονομολόγοι που προειδοποιούν την υστερία της ΤΡΟΪΚΑΣ.


ΖΗΤΗΜΑ 7:

Ανοίγει δρόμους στο Λαϊκό Κίνημα η υπερψήφιση του "ΟΧΙ" ;
όποιος απαντήσει αρνητικά προφανώς ΔΕΝ πατάει στην πραγματικότητα.
Το "ΟΧΙ" δίνει, πέραν της ψυχολογίας που έχει άμεση ανάγκη ο ΛΑΟΣ για μια πρώτη Νίκη, που δεν έχει γευτεί εδώ και χρόνια, δίνει τη δυνατότητα στο λαϊκό κίνημα να κάνει ένα βήμα μπροστά, να πιέσει οργανωμένα την κυβέρνηση σε επόμενα μέτωπα, δίνει τη δυνατότητα στο λαό, να τον μπολιάσει με τον μελλοντικό αγώνα που θα είναι για το ΝΑΙ ή το ΟΧΙ στην Ε.Ε. και το ΕΥΡΩ.
Θα είναι η πρώτη φορά που ο λαός θα ξεπεράσει το φοβικό δίλημμα που έχει θέσει η αντίδραση με το μέλλον της πατρίδας μας στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ.


ΖΗΤΗΜΑ 8:

Με το "ΟΧΙ" θα δεχτώ a priori και την πρόταση της Κυβέρνησης που αποτελεί και αυτή, σε ηπιότερη μορφή, ένα μίνι Μνημόνιο ;
Τούτο το ΟΧΙ δεν είναι λευκή επιταγή σε καμία πρόταση που θα βάζει νέα δεινά στον Ελληνικό λαό, και όσο πιο μαζικό είναι αυτό το ΟΧΙ, όσο πιο ΤΑΞΙΚΑ και ΑΡΙΣΤΕΡΑ χαρακτηριστικά έχει, τόσο εμποδίζω "κωλοτούμπα" της Κυβέρνησης που σίγουρα την έχει στο συρτάρι της.



Αυτή τη στιγμή, σε ολάκερη την Ευρώπη, χιλιάδες λαού, ενώνουν τη φωνή τους με τον αγώνα του Ελληνικού λαού απέναντι στην κτηνωδία της Ε.Ε. και των μηχανισμών της.
Δεκάδες κόμματα και οργανώσεις, ενεργοποιούνται προκαλώντας αντανακλαστικά αλληλεγγύης που έλειπαν παντελώς όλα τα προηγούμενα χρόνια.


Για όλα λοιπόν τα παραπάνω ζητήματα 

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ στο ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

ΛΕΜΕ το ΔΙΚΟ ΜΑΣ "ΟΧΙ"

στα σχέδια των καπιτα-ληστών για τη ζωή μας.



Σχόλια

  1. Λευκή εξουσιοδότηση με το Όχι μου, ούτε κι εγώ δίνω Γιάννη μου!
    Δηλώνω απλά την ηχηρή διαμαρτυρία μου για όλα όσα έχουμε υποστεί 5 χρόνια τώρα!
    Από κει και πέρα πέρα πρέπει να συνεχίσουμε τους αγώνες μας!
    Την καλησπέρα μου!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακριβώς συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αριστέα μου......! Προχωράμε στον αγώνα μας γιατί μας περιμένει πολύ δουλειά. Καλή συνέχεια.

      Διαγραφή
  2. 1. Μα το τωρινό δημοψήφισμα δεν έχει καθόλου να κάνει με τη μορφή της αστικής δημοκρατίας, αλλά με την αποδοχή ή όχι μια συγκεκριμένης πρότασης, όπως λες στο 2!
    3. Σε όλα τα χρόνια της μεταπολίτευσης καλούμασταν να ψηφίσουμε όχι αυτό που πιστεύουμε και, κυρίως, όχι αριστερά, αλλά ΠΑΣΟΚ μπροστά στον κίνδυνο επιστροφής της δεξιάς!
    4. Πώς το κάνεις αυτό, Γιάννη;
    5. Ό,τι και στο 3.
    6. Και γιατί δεν μπορείς να το κάνεις αυτό με 3 εκατομμύρια άκυρα;;;
    7. Η αλληλεγγύη και η συνειδητοποίηση ανοίγει δρόμους!
    8. Ό,τι και στο 4.

    Πάντως, συμφωνούμε στο 2!!!!
    Να διευκρινίσω ότι η 2η εικόνα σου είναι από την Ενιαία κίνηση των bloggers και καλό θα είναι να το αναφέρεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Καλησπέρα σου Αλεξάνδρα μου και ευχαριστώ για τη γόνιμη παρέμβασή σου σε ένα ζήτημα που μας καίει και μας ταλανίζει με την διεργασία του.
    Κάνω λοιπόν αντίστοιχα τις εξής παρατηρήσεις όπως τις έβαλες και όντως είναι σοβαρές:
    1. Το 1974, το δημοψήφισμα καλούσε έτσι και αλλιώς σε στήριξη σε μια καθαρή Αστική δημοκρατία. Είτε βασιλευομένη είτε όχι. Η Αριστερά επέλεξε την δεύτερη και ορθά έκανε. Να εικάσω ότι σήμερα θα καλούσε σε "άκυρο" ; από ποια θέση προωθούνται οι θέσεις του λαϊκού κινήματος καλύτερα ; εκεί κρίνεις και τοποθετείσαι.

    3. Θεωρείς σήμερα ότι ανάμεσα στο "ΝΑΙ" και στο "ΟΧΙ" δεν υπάρχει ταξικός διαχωρισμός και μάλιστα κάθετος ; Μιλάμε για δημοψήφισμα, όχι για εκλογές που έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ να ζητήσει ψήφο ενάντια στην ΝΔ. Η Ταξική πόλωση δεν υπάρχει σε αυτό το δημοψήφισμα ; και αν δεν υπάρχει προς τι λοιπόν η λύσσα της πλευράς του ΝΑΙ ; αφού έτσι κι αλλιώς βολεμένη είναι. Ε ;

    4. Πως το κάνω να χαρίζω όλο τον κόσμο του ΟΧΙ στον ΣΥΡΙΖΑ ; με απλό και μην πω και αφελέστατο τρόπο. Πρώτα-πρώτα εκ νέου "κουνώντας του το δάχτυλο" της συνέπειας και της "ορθότητας".
    Δεύτερο, συμμετέχοντας με το δικό μου ΟΧΙ όπως το περιγράφει το ΚΚΕ αλλά όχι άκυρο, βάζω τς βάσεις να επενδύσω πολιτικά στην επόμενη μέρα πηγαίνοντας που ; μα στην ίδια την αμφισβήτηση της Ε.Ε. στη συνείδηση του κόσμου

    5. Δηλαδή να εικάσω ότι μας είναι αδιάφορο αν επικρατήσει το ΝΑΙ έτσι ; τέλεια......! σίγουρα δεν θα έχει ουδεμία συνέπεια όλο αυτό μήτε στην ψυχολογία του κόσμου, μήτε στον συσχετισμό δυνάμεων, μήτε στις εξελίξεις... Οκ.....

    6. ΟΧΙ δεν μπορώ να το κάνω με 3 εκατομ. άκυρα γιατί, έστω και βερμπαλιστικά, δεν μετράει το αποτέλεσμα επί των ακύρων, αλλά επί των εγκύρων.

    7. Φυσικά και συμφωνώ.......! ένα ΟΧΙ αυτή τη στιγμή από το ΛΑΟ με δοσμένες τις συνθήκες του δημοψηφίσματος σημαίνει ότι πετυχαίνεις στη συνείδηση του κόσμου κάτι που δεν το συζήταγε κάποτε. Την αμφισβήτηση της Ε.Ε. de facto. Ότι και να λέει ο Τσίπρας και η παρέα του. Έτσι μπορείς πιο εύκολα να πας στην στρατηγική σου επιλογή.

    Προσέθεσα σχόλιο για την φωτογραφία των bloggers......ευχαριστώ, σωστό.

    Αυτές είναι οι παρατηρήσεις μου και πάμε και .....ο ....Θεός βοηθός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σ' ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να απαντήσεις, όσο συζητάμε, έχουμε ελπίδα!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...