ΟΙ ΕΜΜΟΝΕΣ και οι ΥΣΤΕΡΙΕΣ της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ: Από την "ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΑ" του 1920 στο "ΕΥΡΩ με κάθε κόστος" του Σήμερα




Η Δεκαετία του 1920 βρίσκει την Ελληνική Αστική Τάξη της εποχής να διαπερνάται κάθετα από την ΥΣΤΕΡΙΑ της "ΜΕΓΑΛΗΣ ΙΔΕΑΣ", της "Ελλάδας των δύο Ηπείρων και Πέντε θαλασσών".

Η Ελληνική Αστική Τάξη, είτε με Βενιζέλο και τη "δημοκρατική" του μορφή είτε με το Παλάτι και τους εκφραστές του, συνέκλιναν τότε στο δόγμα του ΜΕΓΑΛΟΙΔΕΑΤΙΣΜΟΥ.

Ένα δόγμα που δεν σταμάτησε στην Συνθήκη των Σεβρών στα 1920, που καθόρισε και παγίωσε τα σύνορα τότε του Ελληνικού κράτους συμπεριλαμβανομένης και της Ιωνίας στην Μ. Ασία αλλά, με την παρότρυνση και την καθοδήγηση των Ευρωπαίων Ιμπεριαλιστων της εποχής ώθησαν την Ελλάδα να απλωθεί στα πέραν της Ιωνίας σύνορα στην εγκληματική "ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ".


Έτσι ένας ολάκερος Λαός, ποδηγετημένος κάτω από τον επεκτατικό οίστρο μιας ανιστόρητης εκστρατείας και των ονείρων μιας Αστικής τάξης που λειτουργούσε ως προμετωπίδα των Δυτικών στην Μικρά Ασία έσυρε την Ελλάδα στη "ΚΟΚΚΙΝΗ ΜΗΛΙΑ".

Και τα "όνειρα" της Αστικής Τάξης, τα πλήρωσε ο ΛΑΟΣ μας με την ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ, που ήταν και η μεγαλύτερη του 20ου αιώνα που γνώρισε η πατρίδα μας.

Μια ΕΜΜΟΝΗ, μια ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ κατάπτυστη, που ντύθηκε στον μανδύα των αλύτρωτων πατρίδων, της Μεγάλης ιδέας, που την πλήρωσε ο λαός μας με ΑΙΜΑ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ δεκαετιών.


ΣΗΜΕΡΑ η νέα ΕΜΜΟΝΗ της ΑΣΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ στην πατρίδα μας δεν είναι άλλη από αυτήν της "ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ", του ΕΥΡΩ, της Ε.Ε. και των θεσμών που την συνοδεύουν.

Μια ακόμα ΕΜΜΟΝΗ που φυσικά και εξυπηρετεί απόλυτα τα συμφέροντα μιας Αστικής Τάξης, εξαρτημένης από τον ξένο παράγοντα, δουλοπρεπούς, με έντονα τα κλασικά της χαρακτηριστικά του ΡΑΓΙΑΔΙΣΜΟΥ και της ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ.


Η Παραμονή της χώρας μας στο ΕΥΡΩ μετατρέπεται σε ...ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΙΜΗΣ, σε ΑΝΑΓΚΗ ΖΩΗΣ, σε ΥΣΤΕΡΙΑ ΥΠΑΡΞΗΣ σε έναν κόσμο που εδώ και χρόνια, κύρια μετά το 2010, μονάχα ΔΕΙΝΑ, ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ, ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ φέρνει στην Ελληνική κοινωνία.

Παρά τα έκδηλα ΑΔΙΕΞΟΔΑ σε αυτήν την ένταξη, παρά πλέον το μη διαχειρίσιμο του χρέους, παρά τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ, παρά την ανθρωπιστική κρίση, ΕΝΑ εξακολουθεί να είναι το σύνθημα των ΑΣΤΩΝ και των μέσων τους:

"ΝΑ ΜΗΝ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ  η ΕΝΤΑΞΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ στο ...ΕΥΡΩ"

Με κάθε κόστος λοιπόν η υπεράσπιση μιας ΕΜΜΟΝΗΣ που μετά το 1922 έρχεται να φέρνει ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.

Και δυστυχώς, παρά το κραυγαλέο της πραγματικότητας, έρχεται και η "ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", ο ΣΥΡΙΖΑ, να κάνει σημαία του, αυτό το πάγιο διακύβευμα της Αστικής τάξης στην Ελλάδα χωρίς καμία κριτική, χωρίς καν τον ΣΚΕΠΤΙΚΙΣΜΟ που υφίσταται έντονος ακόμα και σε συντηρητικές τάξεις στην Ευρώπη.

Οδεύουμε λοιπόν σε ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ; 
Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ διολισθαίνει στην εξαθλίωση, σε ένα αύριο χωρίς μέλλον, σε έναν "ΠΟΛΕΜΟ" και ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ που δεν γίνεται με τα μέσα του 1922, τον πόλεμο και τα κανόνια αλλά γίνεται με ένα άλλο ΟΠΛΟ, το ΧΡΕΟΣ και την μετατροπή του λαού μας σε ΔΟΥΛΟ εξυπηρέτησής του.

Είναι ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΠΡΟΣΒΟΛΗ στην ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΜΝΗΜΗ η υπεράσπιση αυτής της ΕΜΜΟΝΗΣ του ΕΥΡΩ από ένα Κόμμα και κυβέρνηση που θέλει να λέγεται και να αποκαλείται ΑΡΙΣΤΕΡΗ.

Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ οφείλει να χαράξει τα βήματα της ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗΣ του πριν είναι εφιαλτικά αργά.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...