Αριστερή Κυβέρνηση και ...Εμμονή στην Ευρωζώνη και στις Δανειακές Συμβάσεις είναι ΑΠΑΤΗ


Τη στιγμή που η Κυβερνητική μαριονέττα εκτελεί ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ, παρά τις δημαγωγικές αθλιότητες περί "αντιστάσεων" και ...."διαπραγματεύσεων", τις ΕΝΤΟΛΕΣ του ΔΝΤ, της Ε.Ε. και των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ της χώρας, έχουμε από το "αντίπαλο" μέρος, από την εν δυνάμει ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ του ΣΥΡΙΖΑ, μια ΣΥΝΕΧΗ και ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ να ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΘΕΙ με κάθε τρόπο, δήλωση, μέσο και καθησυχασμό, την ΕΝΤΑΞΗ της ΕΛΛΑΔΑΣ στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ.


«Σήμερα, η Ευρωζώνη υπάρχει. Έχουμε μια οικονομική ένωση και ένα κοινό νόμισμα. Και οι άμεσες εναλλακτικές είναι χειρότερες. Μια έξοδος δεν θα ωφελήσει κανέναν. Αντίθετα, θα πυροδοτήσει σοβαρά νέα προβλήματα – διαχείριση ενός ασταθούς νέου νομίσματος, φαινόμενα bank run, πληθωρισμός, φυγή κεφαλαίων και ανθρώπων. Για το λόγο αυτό και μόνο, η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει, δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη»

Αυτά, και Άλλα πολλά (!!!), ειπώθηκαν και λέγονται, με ιδιαίτερο ΣΤΟΜΦΟ και ΕΜΦΑΣΗ, από τον ηγέτη της μελλοντικής .....ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ στην ΕΛΛΑΔΑ.

Δεν νομίζω να υπάρχει άνθρωπος, που να αμισβητεί την ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΕΤΕΛΕΞΕΛΙΞΗ ΘΕΣΕΩΝ του ΣΥΡΙΖΑ από την πριν των τελευταίων εκλογών εποχή στη σημερινή.

Το Κόμμα υπερασπίζεται με ΠΑΘΟΣ την ΕΜΜΟΝΗ στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ και φυσικά έχει ΑΛΛΑΞΕΙ άρδην την τοποθέτησή του απέναντι στις ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ που πνίγουν και ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ στην απελπισία τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ.


Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνουν κάθε μέρα ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗΣ ΘΕΣΕΩΝ και τακτικών απέναντι στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και το ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.

Είναι δυνατόν κανείς, έστω κάποιος, να πιστεύει σοβαρά ότι μπορεί να ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ μέσα στην ΚΟΙΝΩΝΙΑ με δοσμένη την ΕΥΡΩΖΩΝΗ, την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ και τις ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ;

Εκτός φυσικά αν με τον όρο "ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ" ενοούν στον ΣΥΡΙΖΑ την κλασική "αριστερά" της διαπλοκής, του συμβιβασμού, της συναλλαγής με το ΚΑΘΕΣΤΩΣ του σάπιου καπιταλισμού. Την πολιτική δηλαδή που ακολούθησαν ΟΛΑ τα Μετα-Κομμουνιστικά Κόμματα στη ΔΥΣΗ μαζί με τους Σοσιαλδημοκράτες. ΙΤΑΛΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ με τελικό αποτέλεσμα το εφιαλτικό ΠΑΡΟΝ των ΛΑΩΝ.

Μια ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ απαιτεί ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΑΣΚΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ που μήτε κατ' όνομα αποδέχεται η ένταξη στην Ε.Ε.

  • Ύπαρξη Κεντρικής Τράπεζας αυτόνομης με Κεντρικό ρόλο στην ΕΚΔΟΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΣ και ελέγχου ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ και ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
  • Εθνικοποίηση και ελεγχος του ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ για τον έλεγχο της χρηματοδότησης στην Οικονομία.
  • ΕΘΝΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ στις ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ της οικονομίας.
  • ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΟΝΤΟΤΗΤΑΣ και ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΥ της Ελληνικής παραγωγής
  • ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ που θα γίνει εργαλείο ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.
Κατά πόσο όλα αυτά δεν προκαλούν "ΑΝΑΤΡΙΧΙΛΑ" στους Τραπεζίτες και τους πολιτικούς γραφειοκράτες των Βρυξελλών ;


  • ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ του συνολικού επαχθούς ΧΡΕΟΥΣ που εικονικά φόρτωσαν στον Ελληνικό λαό.
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ των ΔΑΝΕΙΑΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ και ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΧΡΕΟΥΣ
Κατά πόσο όλα τούτα, εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, που κάποτε αποτελούσαν μέρος των θέσεών του, θεωρούνται εφικτά σε μια ΥΣΤΕΡΙΚΗ ΠΡΟΣΗΛΩΣΗ στην ΕΥΡΩΖΩΝΗ ;



 Αφήνουμε στο τέλος και δεν αγγίζουμε κάν το ΘΕΜΑ ένταξης της χώρας σε ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ, δηλαδή ΝΑΤΟ, Ευρωστρατός και εξωτερικές αποστολές, θέματα που για τον ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν ΤΑΜΠΟΥ, τα οποία καν δεν ψηλαφίζονται.


Ακούγεται όμορφο, ελκυστικό και "πιασάρικο" να μιλάς ως "ΣΟΒΑΡΗ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ" με όλα αυτά τα καλούδια ωραίων λόγων που αναφέρεις ρητορικά.
Άλλωστε τα ίδια και μάλιστα ΠΙΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΑ ακούγαμε και το ....1975 από το ΠΑΣΟΚ και τον ΑΝΔΡΕΑ και είδαμε που φτάσαμε και με τι τρόπο.

Αλλά όταν μιλάς για ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και πετάς στην Κοινωνία κατάμουτρα το ΜΕΓΑΛΟ πράγματι σύνθημα "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ", οφείλεις να έχεις τον ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΣΕΒΑΣΜΟ απέναντι στην ΙΣΤΟΡΙΑ για το τι πραγματικά υποστηρίζεις, για το ποιες είναι οι θέσεις σου και οι γραμμές σου.

Σχόλια

  1. Συμφωνώ με όλα όσα γράφεις. Είναι κρίμα... γιατί, στις αρχές, μπόρεσε ο Τσίπρας να "μιλήσει" σε νέα παιδιά που δεν ήταν πολιτικοποιημένα... Ίσως όμως και γι΄αυτό ακριβώς να μπόρεσε να το κάνει, επειδή στην πραγματικότητα δεν είχε καθαρές αριστερές θέσεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Κριτική μου απέναντι στο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι και δεν θέλει να είναι κακόβουλη και ισοπεδωτική. Αλλά ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ δυστυχώς απέχει παρασάγγες από τον ΣΥΡΙΖΑ των τελευταίων εκλογών. Και αντί να κάνει αγώνα να ανεβάσει την κοινωνική συνείδηση στην πατρίδα μας, η μόνη του τακτική είναι ο ...διεμβολισμός του περιβόητου πλέον ....κεντρώου μεσαίου χώρου. Οψόμεθα λοιπόν.
      Ευχαριστώ πολύ για την παρέμβαση,

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...