Από τον "Δημοκράτη" Ομπάμα στον "Αντισυστημικό" Τραμπ: Οι Αυταπάτες θα συνεχιστούν ;


Ο DONALD TRUMP, ανέλαβε ήδη τα καθήκοντα του και επίσημα ως νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ. Η θητεία Ομπάμα μπαίνει πλέον στην ιστορία. Επειδή τελευταία βλέπω συχνές δημοσιεύσεις με τις οποίες πολύς κόσμος ΧΑΙΡΕΤΙΖΕΙ την ανάληψη της προεδρικής θητείας από τον "ΑΝΤΙΣΥΣΤΗΜΙΚΟ" Trump και μάλιστα αυτά τα σχόλια προχωρούν σε πολύ ΤΟΛΜΗΡΕΣ προγνώσεις ότι ο νέος πρόεδρος θα έρθει σε ΡΗΞΗ με το διεθνές ...κατεστημένο και δη αυτό της Ε.Ε. οφείλω να ξεκαθαρίσω και να καταθέσω τις απόψεις μου:

Δεν ξέρω αν οι ίδιοι άνθρωποι που σήμερα χαιρετίζουν πανηγυρικά την εκλογή TRUMP θυμούνται τους αντίστοιχους πανηγυρισμούς και χαιρετισμούς πριν οκτώ χρόνια για την "Νίκη των Δημοκρατικών Δυνάμεων" στις ΗΠΑ με την εκλογή ΟΜΠΑΜΑ. Το θυμάστε ; ή το ξεχάσαμε ;

Αφού λοιπόν διαπιστώσαμε την Αμερικάνικη εξωτερική πολιτική επί Ομπάμα ερχόμαστε σήμερα να κάνουμε όνειρα για την πολιτική Trump.


ΠΡΩΤΟΝ:  Σήμερα η κρίση του Καπιταλισμού έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που οι παλιές "συμμαχίες" και τα δοσμένα στηρίγματα αναθεωρούνται ξανά. Κάποτε, δεν διανοείτο κανείς να υποθέσει ότι οι Αμερικάνοι θα έρθουν σε κάποιας μορφής τριβή με την Γερμανία ή την Ε.Ε.
Σήμερα όμως τα πράγματα είναι αλλιώς. Η Πτώση του ποσοστού κέρδους, το θανάσιμο κυνήγι των αγορών, ο ανταγωνισμός των "θηρίων" είναι ζωτικής σημασίας και έτσι τα καπιταλιστικά κέντρα άρχισαν να δείχνουν τα δόντια τους.
ΗΠΑ, Ε.Ε., ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΡΩΣΙΑ, ΚΙΝΑ, ΙΝΔΙΑ Όλοι συγκρούονται με όλους με στόχο την αναδιανομή των αγορών και των κερδών τους.
ΟΜΗΡΟΙ αυτής της σύγκρουσης, οι ΛΑΟΙ της ΓΗΣ. Όπως και στο λυκαυγές του 20ου αιώνα λίγο πρίν τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Αυτή η ΕΞΕΛΙΞΗ δεν πρέπει να τρέφει ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ σε κανέναν.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ:  Όποιος νομίζει ότι η ουσία της Αμερικάνικης πολιτικής, ως Ιμπεριαλιστικής δύναμης, χαράζεται και ασκείται στο Οβάλ γραφείο απ τον Πρόεδρο, μάλλον βλέπει πολλές ταινίες του Hollywood και οφείλει να αναθεωρήσει. Σίγουρα κάθε Πρόεδρος έχει τη δική του σφραγίδα πολιτικής αλλά αυτή αφορά την ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ και όχι την ΟΥΣΙΑ.
Είδαμε λοιπόν αμέσως ότι τα πρώτα διατάγματα που υπέγραψε ο Trump ως Πρόεδρος είναι:
1) Η Κατάργηση του προγράμματος Ομπάμα Care, κίνηση απαίτηση των ακραίων συντηρητικών κύκλων στις ΗΠΑ και
2) Την αναθεώρηση συμμόρφωσης της Αμερικάνικης Βιομηχανίας με τις περιβαλλοντολογικές ρυθμίσεις και περιορισμούς, κίνηση απαίτησης των Πετρελαιάδων και των Βιομηχάνων στις ΗΠΑ.

ΤΡΙΤΟΝ: Το "όνειρο" για σύγκρουση και ρήξη των ΗΠΑ με την Ε.Ε. και τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ μάλλον ως ευσεβής πόθος φαντάζει παρά ουσία. Σίγουρα τριβές θα υπάρξουν. Σίγουρα θα αναθεωρηθούν πράγματα, σίγουρα θα μπουν νέοι κανόνες στο παιχνίδι. Όμως οι ΗΠΑ έχουν θεμελιακά στρατηγικά συμφέροντα στην Ευρώπη και δεν θα τα αφήσουν ποτέ....! 

Έτσι λοιπόν οφείλουμε να είμαστε ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΥΣΠΙΣΤΟΙ, ΕΠΙΦΥΛΑΚΤΙΚΟΙ, ΥΠΟΨΙΑΣΜΕΝΟΙ για την νέα στροφή της Αμερικάνικης πολιτικής. Αυτό δα δεν σημαίνει ότι ....αναπολούμε την εποχή Ομπάμα, κάθε άλλο....!

Απλά καλούμαστε να μην καλλιεργήσουμε για μια ακόμα φορά ΑΠΑΤΗΛΕΣ και ΕΠΩΔΥΝΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ για τα λαϊκά συμφέροντα και να κοντεύουμε να "βαφτίσουμε" τον ΤΡΑΜΠ ως έναν τύπου "Τσε Γκεβάρα" αντάρτη της πολιτικής (Θου Κύριε....)


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...