"Αριστερή Κυβέρνηση" με ..Εθνικιστικό Δεξιό άρωμα.


Έχουμε λοιπόν ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.....!

Και αυτή αποτελείται από τον ΣΥΡΙΖΑ, το Κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, έχοντας στις συνιστώσες του, Ανανεωτικούς της Αριστεράς, Μαοϊκούς, Τροτσικιστές, Σοσιαλδημοκράτες, Οικόλογους και τους ΑΝΕΛΛ του κ. Καμμένου.
Ένα πολιτικό σχήμα βουτηγμένο στον Εθνικισμό, στην Οξύτατη Δεξιά αντίληψη και στον κοινωνικό συντηρητισμό.


Να θεωρήσουμε ότι ο συνδετικός κρίκος των δύο αυτών κομμάτων της νέας συγκυβέρνησης είναι το "ΑΝΤΙ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ" θαρρώ ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ απολύτως.....!

Με θέσεις ενάντια στο Μνημόνιο εμφανίζονται και οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ, τι σημαίνει αυτό ; είναι άραγε λόγος κοινής πορείας ;

Άρα τι συμβαίνει ;


Η ΣΠΟΥΔΗ με την οποία συμφωνήθηκε αυτή η συγκυβέρνηση αναγκάζει ή μάλλον σπρώχνει και τον πιο καλοπροαίρετο να θεωρήσει ότι ήταν ΣΤΗΜΕΝΗ και ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΗ.

Δεν τηρήθηκαν καν τα προσχήματα έστω και του θεωρητικού καλέσματος του ΣΥΡΙΖΑ ως πλειοψηφίσαντος κόμματος προς το ΚΚΕ....!

Να θεωρήσω τώρα εγώ, ότι η έντονα ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ και ΜΗ ΔΙΑΨΕΥΣΙΜΗ θέση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει ΠΡΟΕΔΡΟ της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ πρόσωπο από τον καθαρά ΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ θα είναι το επόμενο βήμα ; για που ;

για την ανασύνθεση και καθησύχαση του αστικού χώρου ;

Θα είχε κάθε λόγο ο όποιος από μας να ρωτήσει:

"Μα τι είδους πρόταση να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ προς το ΚΚΕ τη στιγμή που είναι a priori η αρνητική του θέση για μια τέτοια υπόθεση"

Η Απάντηση στην ερώτηση αυτή είναι ΚΑΙ στις ΔΥΟ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΕΙΣ:

1) Τόσο καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ διατυμπανίζει την ΕΝΟΤΗΤΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....! Μάλιστα όχι μόνο σε Κινηματικό αλλά και σε πολιτικό πλαίσιο. Ιδού λοιπόν η ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ να απευθύνει την πρόταση στο ΚΚΕ, με συγκεκριμένη πολιτική δέση και να πετάξει τη "μπάλα" στον Περισσό.

2) Επισης άνετα το ΚΚΕ με μια σωστή και αποκαλυπτική τακτική θα μπορούσε σε μια βραδιά να ξεσκεπάσει αυτή την ψευδεπίγραφη θέληση με μια Κίνηση. Ποια ; ΝΑΙ.....! συνάντηση με τον εντολοδόχο πρωθυπουργό, ιδού οι θέσεις μας για μια ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ και στη συνέχεια το μπαλάκι στον ...ΣΥΡΙΖΑ για την αποκάλυψη.

Γιατί μην μου πείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανελάμβανε συγκρότηση Κυβέρνησης όχι με τυχόν μαξιμαλιστικούς στόχους από μεριάς ΚΚΕ αλλά μήτε σε στοιχειώδεις θέσεις που θα έδιναν στην πατρίδα μας ΑΝΤΙΜΟΝΟΠΩΛΙΑΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ κατεύθυνση.

Γιατί .....καλός είναι ο ....Ευρωκομμουνισμός και η ....ντεμέκ ανανεωτική αριστερά αλλά ο ....ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ πάνω απ το κεφάλι μας.....!


Να λοιπόν το ότι και η ηγεσία του ΚΚΕ, δέσμια μιας θέσης που δεν μοιάζει πολιτική αλλά υστερική, αδυνατεί να αποκαλύψει τον ΣΥΡΙΖΑ στο δικό του ....γήπεδο, αυτό του ζητήματος ΕΞΟΥΣΙΑΣ.

Πάμε τώρα στην ΝΕΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ...!

Και τα πέντε στελέχη των ΑΝΕΛΛ που συμμετέχουν στο Κυβερνητικό σχήμα είναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΟΙ ΔΕΞΙΟΙ, ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ, με δράση πολύ σκληρή στο χώρο της ΔΕΞΙΑΣ και των μηχανισμών της.....!

Πόσο "κουμπώνει" το σχήμα αυτό στα μάτια του κόσμου ; 
ενός κόσμου, που βούλιαξε στην αυταρέσκεια της συντριβής του ΣΑΜΑΡΑ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ μένοντας μέχρι εκεί.

Και για να κλείσουμε και την τελευταία πονηρή ερώτηση:

"Και τι ήθελες να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς δεν υπήρχε συνεργασία ; "

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΕΚΛΟΓΩΝ ΑΜΕΣΑ με θέμα ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτή θα ήταν η καθαρή πρόταση στο Λαό...

Και κλείνω για ένα μήνυμα που διάβασα για την ηγεσία του ΚΚΕ:

"Οταν η υπάρχουσα κατάσταση, προσφέρει τα μέσα για να την καταπολεμήσουμε, τότε η χρήση των μέσων αυτών δεν σημαίνει την αναγνώριση της υπάρχουσας κατάστασης"

ΦΡ. ΕΝΓΚΕΛΣ




Σχόλια

  1. Επειδή η σκέψη σου δεν έχει τις παρωπίδες μιας κομματικής ή μοδάτης γραμμής, Γιάννη, θα συμμεριστώ τους προβληματισμούς σου και θα τονίσω ότι ο καπιταλισμός είναι η πηγή των προβλημάτων κι όχι η αόριστη κρίση.
    Καλή αγωνιστική συνέχεια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και θα συμφωνήσω απόλυτα μαζί σου Αλεξάνδρα μου. Η Κρίση δεν ήρθε μεταφυσικά εξ ουρανού. Είναι προϊόν του καπιταλισμού καθαρά. Να το κάνουμε αυτό καθαρό στον κόσμο. Καλό βράδυ κορίτσι μου.
      Υ.Γ. Είχα ξανααπαντήσει στο σχόλιό σου αλλά δεν βλέπω το σχόλιο....

      Διαγραφή
  2. εγω περιμενω να δω τι θα γινει!
    εν αναμονη λοιπον!

    καλημερα φιλε μου! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σε αναμονή και επαγρύπνηση Κική μου. Καλό βράδυ και ευχαριστώ κορίτσι μου

      Διαγραφή
  3. Μμμ κι εγώ Γιάννη αναμένω. Είμαι πιο αθώα και καλοπροαίρετη μέσα από τη διαισθητική μου ιδιοσυγκρασία. Δε λειτουργώ πάντα βάση της κοινής λογικής και των φαινομένων. Εύχομαι να πάνε όλα καλά γιατί χάσαμε ήδη αρκετό χρόνο. Εδώ θα μαστε να τα λέμε και να παρακολουθούμε. Οψόμεθα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι όμορφο και συναισθηματικό να είσαι καλοπροαίρετος Χριστίνα μου. Εννοείται πως κάθε κριτική μας σκέψη εκπορεύεται από καλή πίστη και όχι κακοβουλία και φυσικά η κριτική μου στην νέα κυβέρνηση δεν θα είναι από το πλαίσιο της συντηρητικής υστερίας αλλά από τα αριστερά της.
      Καλή συνέχεια να έχεις.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...