ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ: Το "πλυντήριο" μιας άθλιας Πόλης


Δυτική Αθήνα: Μια τεράστια γεωγραφική περιοχή που κλείνει τα ΒΔ όρια μιας άθλιας πόλης, όπως αυτή της Αθήνας. Από το αχανές Μενίδι, το Ζεφύρι, τα Άνω Λιόσια, το Καματερό, την Αγία Βαρβάρα. Από τους πρόποδες της Πάρνηθας ως τις παρυφές του όρους Αιγάλεω.
Μια τεράστια μάζα πληθυσμού βουτηγμένη μέσα στην πιο έντονη κοινωνική ανισότητα. 

Όποιος έχει περάσει τις συνοικίες στο Ζεφύρι, στην Αυλίζα θα δει έκπληκτος να συνυπάρχουν δίπλα-δίπλα, τοίχο-τοίχο από ξύλινες και μεταλλικές παράγκες μέχρι υπερ-πολυτελείς βίλες και μαιζονέττες. Ένας πληθυσμός στον οποίο προσπαθούν να ενταχθούν και να αφομοιωθούν εκρηκτικές μειονότητες, οι οποίες έμεινα χρόνια στο περιθώριο (Ρομά) ή μπήκαν στην περιοχή μετά το 1989-90 (Ρωσοπόντιοι-Γεωργιανοί κλπ). Μια συνύπαρξη εκρηκτική σε ένα περιβάλλον που όζει στην κυριολεξία όχι μόνο περιβαλλοντολογικά αλλά και κοινωνικά, πολιτισμικά.


Όποιος έχει περπατήσει στα αχανή χωράφια της περιοχής θα αναμετρά ανάμεσά τους καμμένα αυτοκίνητα. Τα οποία έχουν κλαπεί, έχουν χρησιμοποιηθεί για εγκληματικές πράξεις και στη συνέχεια έχουν πυρποληθεί για να εξαφανιστούν τα ίχνη.


Όποιος έχει διαβεί στα πληγωμένα ρέματα της περιοχής πραγματικά θα φρίξει από την βρώμα, τη μόλυνση και την πλήρη εγκατάλειψη. Κοινωνικές ομάδες, εθισμένες και παραδομένες στην υποβάθμιση, οι ίδιες συνυπάρχουν με αυτό που καταστρέφουν με ένα κράτος απέναντί τους να αδιαφορεί παντελώς.

Η Δυτική Αθήνα είναι η ταξική εκείνη περιοχή στην οποία ο Υπόκοσμος, στην πλέον σκληρή του οργάνωση, στρατολογεί μέλη και "στρατό". Και το κάνει έχοντας λαδώσει το σύμπαν. Μια μικρή "ΚΟΛΟΜΒΙΑ" ζει και βασιλεύει εν γνώσει των αρχών και των υπηρεσιών του τόπου. Διαφθορά παντού, σε δικαστικά κυκλώματα, σε νομική κάλυψη, στην αστυνομία, στις πολεοδομίες, στην τοπική αυτοδιοίκηση.


Η Έμμεση δολοφονία του αθώου νεαρού παιδιού απασφάλισε το καζάνι που βράζει. Και έτσι, για λίγες μέρες, η περιοχή θα γίνει πάλι "γνωστή" στα ειδησεογραφικά πλατό, στα ΜΜΕ, στους διάφορους αναλυτές. Το κράτος θα προσπαθήσει να ενισχύσει την εντυπωσιακή του παρουσία και θα προσδοκά να περάσει ο πανδαμάτωρ χρόνος και η αναισθησία που σκεπάζει τα πάντα στην Ελληνική Κοινωνία για να ξεχαστούν πάλι όλα, όπως έλεγε και κάποτε ο κυνικός μα αληθινός Κ. Μητσοτάκης.
Τώρα, η Δυτική Αθήνα και τα γκέτο παίζουν στα κανάλια και στις ειδήσεις γιατί πουλάνε...! Μετά από λίγες μέρες όλοι θα βουλιάξουν στον τρόμο, στην εξαθλίωση, στην παρανομία.

Υπάρχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ που κάνουν business με τα γκέτο της Δυτικής Αθήνας.
Υπάρχει τεράστια πολιτική ευθύνη σε ένα κράτος και πολιτεία που αδιαφορεί. Βάλτε τώρα κατά νου, μετά τον "Καποδίστρια" και την συνένωση Δήμων, ότι το ΜΕΝΙΔΙ ξεκινά γεωγραφικά από την Πάρνηθα και καταλήγει στην Ν. Φιλαδέλφεια. Είναι δυνατόν ένας Δήμος να διαχειριστεί αυτήν την εκρηκτική έκταση ;

Υπάρχουν ευθύνες στους ίδιους τους Ρομά, που αρνούνται κατ' εξακολούθηση να ενταχθούν στα κοινωνικά δρώμενα, στα σχολεία. Που δεν θέλουν να ρίξουν πόρτα στην στρατολόγηση ανθρώπων τους από το έγκλημα και το εύκολο ματωμένο κέρδος.
Υπάρχουν ευθύνες σε άλλες νεόφερτες κοινωνικές ομάδες που είναι σφιχταγκαλιασμένες με το λαθρεμπόριο όπλων και λειτουργούν ανταγωνιστικά με τους προηγούμενους.


Άραγε για την Δυτική Αθήνα, υπήρξε ποτέ σκέψη για τραμ ; για μετρό ; για πάρκα ; για σχολεία ; για μετεστέγαση κοινωνικών υπηρεσιών, για πολεοδομικό έλεγχο ; για ενίσχυση της αστυνόμευσης ; για επιχειρήσεις καθαριότητας ; για φυσικές παρεμβάσεις ; 
Φυσικά όχι...! Φτιάξαμε όμως τραμ για τις πλούσιες Νότιες περιοχές και μετρό και συγκοινωνία και αναπτύξαμε το δίκτυο των πάρκων.

Μπορεί να γίνει κάτι άραγε στην Δυτική Αθήνα ;
Με δοσμένη την πολιτική βούληση  αυτής της πολιτείας εδώ και δεκαετίες, την οικονομική κρίση και τις κοινωνικές αγκυλώσεις, ΟΧΙ...! Δεν υπάρχει ουδεμία προοπτική. Έτσι οι εκατοντάδες χιλιάδες κάτοικοι των περιοχών αυτών θα συνυπάρχουν εκρηκτικά, θα τρώνε η μία τις σάρκες της άλλης, προσπαθώντας να επιβιώσουν σε ένα άθλιο περιβάλλον.

Σχόλια

  1. Η αθλιότητα ενός άθλιου συστήματος...

    ΥΓ. Παρεμπιπτόντως...

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2017/06/blog-post_15.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευχαριστώ πολύ Ευρυτάνα για την παραπομπή. Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Για τον ηρωικό Ευρυτάνα δάσκαλο...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2014/02/blog-post.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κρατώ σημείωση Ευρυτάνα και σε ευχαριστώ. Καλά να περνάς.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...