Αναζητείται ροζ χαρτί περιτυλίγματος στην νέα συμφωνία περαιτέρω φτώχιας για την Αξιολόγηση

Αντιλαμβάνεστε όλοι ότι η νέα συμφωνία για την προώθηση της "πολυπόθητης" αξιολόγησης είναι προ των πυλών.
Όλο αυτό το διάστημα, οι Δανειστές και τα οικονομικά τους κέντρα, δουλεύουν πάνω σε ΣΧΕΔΙΟ.
Ποιο είναι αυτό ; μα η συνεχής επιδείνωση των όρων του Μνημονίου με περαιτέρω στόχο την ολοκληρωτική σκύλευση στον πλουτοπαραγωγικό ιστό της δύσμοιρης Ελλάδας σε ότι έχει γλυτώσει το μέχρι τώρα πλιάτσικο.
Το σχέδιό τους είναι σαφές και κινείται σε τρία επίπεδα:
  • Οικονομικο: με την κάθε φορά απόσυρση των διαπραγματευτών δήθεν περί δυσαρέσκειάς τους στις επαφές, την δημιουργία δηλαδή κλίματος αδιεξόδου και οικονομικής ασφυξίας
  • Πολιτικό: με την κινητοποίηση των πολιτικών τους ερεισμάτων, τόσο σε επίπεδο κρατικών δομών, που παραμένουν ανενόχλητοι δρώντες στην Ελλάδα. Για παράδειγμα οι κραυγές Στουρνάρα, η κινδυνολογία "παραγόντων της αγοράς".
  • Επικοινωνιακό: τα απόλυτα ελεγχόμενα Μέσα "ενημέρωσης", υστερικά κινδυνολογώντας, πιέζουν την κοινή γνώμη να δεχθεί το οτιδήποτε προκειμένου να υπογραφεί η "σωτήρια" συμφωνία αξιολόγησης που θα ...απογειώσει την οικονομία.
Όλα αυτά φυσικά μέχρι την επόμενη φάση, την οποία θα επιλέξουν οι δανειστές για να κλείσουν ακόμα πιο σφιχτά τη θηλειά στον διαλυμένο πλέον κοινωνικό μας ιστό.


Απέναντι σε όλα αυτά μια Επαίσχυντη Κυβέρνηση, μια πλειοψηφία ντροπής, που στην κυριολεξία βαδίζει έντρομη, χωρίς κανένα σχέδιο, κανέναν προγραμματισμό στην αντιμετώπιση της κρίσης.
Μια Κυβέρνηση, η οποία, το μόνο για το οποίο νοιάζεται είναι η Πολιτική της επιβίωση που το επιδιώκει με το να κερδίζει δήθεν χρόνο στο επόμενο ολισθηρό της βήμα.

Το πολιτικό προσωπικό της χώρας, στα Αστικά Κόμματα, πλην της Κομμουνιστικής αριστεράς και κατά βάση του ΚΚΕ, έχουν μοιρολατρικά και εγκληματικά αποδεχθεί τον μονόδρομο της φτώχιας και της περαιτέρω εξαθλίωσης του Λαού μας.
Κραδαίνοντας πλέον με γραφικό και υστερικό τρόπο τη "σημαία" της Ευρώπης (...), μιας Ευρώπης που πλέον βρωμάει με τέτοια αποφορά γεμάτη από τα αδιέξοδα του καπιταλισμού. Ένα πολιτικό προσωπικό που στην Ελλάδα θα είναι το ...τελευταίο μαζί με τη ΓΕΡΜΑΝΙΑ που θα υπερασπίζεται αρρωστημένα αυτό το μοντέλο.


Η Κυβέρνηση στις αμέσως επόμενες μέρες, θα ψάξει να βρει το ροζ εκείνο χαρτί που θα σκεπάσει την ασχήμια και την αποφορά της νέας συμφωνίας. Δυστυχώς έχουν μάθει στην πολιτική απάτη και ίσως το καταφέρουν. Να πείσουν το λαό ότι αυτό που θα υποστεί είναι "πιο ελαφρυμένο" (sic) από αυτό που ήθελαν οι δανειστές. Έτσι θα έχουν και τη πίτα ακέραιη (να παριστάνουν τους κοινωνικά ευαίσθητους) και το Σκύλο χορτάτο (τις ορέξεις των δανειστών). Των δανειστών που ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ότι όσα δεν πέτυχαν ΚΑΙ αυτή τη φορά στο 100% θα το καταφέρουν την ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ και πάει λέγοντας.

Το ΚΟΣΤΟΣ της νέας συμφωνίας για το Λαό μας θα είναι εκ νέου άκρως επώδυνο. Περαιτέρω φορολόγηση σε σημείο που η Τουρκοκρατία να φαντάζει "Παράδεισος", οριστική διάλυση των εργασιακών σχέσεων, δεν ξέρω που θα καταλήξει και η ιστορία με το δικαίωμα της απεργίας και το lock out και την νέα βολή κατά ριπάς στις ήδη διαμορφούμενες συντάξεις πείνας.

Κλείνοντας να τονίσω ότι έχει και ο ΛΑΟΣ μας τις ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ...!
Από τη μία φωνάζει και οδύρεται ότι οδηγείται στην καταστροφή, από την άλλη δηλώνει αδύναμος, φοβισμένος, παραιτημένος να παλέψει συγκροτημένα και να αντισταθεί κλεισμένος σε άλλοθι που τα μετατρέπει σε θέση για να έχει και την κλονισμένη του συνείδηση ήσυχη..

Έτσι όμως δεν πάμε πουθενά. Θα παραμένουμε θλιβεροί θεατές στην καταστροφή της ζωής των παιδιών μας γιατί η δική μας ήδη τελείωσε και θα ψελλίζουμε τις γνωστές ξύλινες δικαιολογίες που πλέον λειτουργούν δίκην κασέτας σε πεπαλαιωμένο κασετόφωνο.


Σχόλια

  1. Ήταν τέτοιες μέρες 68 χρόνια πριν...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/04/blog-post_16.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ευρυτάνα συγκλονίστηκα....! πραγματικά συγκλονίστηκα φίλε....! διάβασα την ιστορία και θα ανεβάσω τον σύνδεσμο στη σελίδα μου στο face book. Καλό βράδυ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...