Donald Trump for ...President


Donald Trump for President Κυρίες και Κύριοι...!!!  Μάλιστα...!!!

Οι Αμερικάνοι ψηφοφόροι λοιπόν, σε πείσμα των εταιρειών δημοσκόπησης και των μεγάλων ΜΜΕ έκαναν την τελική τους επιλογή ακολουθώντας τον δρόμο της ανάδειξης εκτρωματικών αμφιλεγόμενων προσωπικοτήτων για να τους κυβερνήσουν που ξεκίνησαν εδώ και καιρό οι Ευρωπαίοι.

Το φαινόμενο λοιπόν της στροφής σε Υπερ-συντηρητικούς, εκτρωματικούς, κρυπτοφασίστες πολιτικούς και αρχές παγιώνεται στις Διεθνείς εξελίξεις ακολουθώντας την Πολωνία, την Ουγγαρία, την Αγγλία, την Σκωτία, τις χώρες της Βαλτικής κλπ.



Ο DONALD TRUMP, η υστερική φοβική σεξιστική και κρυπτοφασιστική φιγούρα αναλαμβάνει τα ηνία του Λευκού Οίκου σηματοδοτώντας κάποια σοβαρά πράγματα τουλάχιστον στο επίπεδο που τα αντιλαμβάνονται οι πολίτες.

Η Αμερικανική Πολιτική είναι απόλυτα η ίδια και αυστηρά προκαθορισμένη στα γενικά της επίπεδα είτε με τον Τράμπ είτε με την Κλίντον είτε με τον Ομπάμα είτε με τον ....Κριστιάνο Ρονάλντο. Όσοι έχουν αυταπάτες για στρατηγικές διαφορές καλό θα είναι να ξυπνήσουν γρήγορα.

Από την άλλη, ακόμα και με την αυστηρή Μαρξιστική θεώρηση της πολιτικής και της ιστορίας, ο ρόλος του Προσώπου, του ηγέτη, είναι αδιανόητο να αγνοηθεί στη σημασία των εξελίξεων. Έτσι άλλωστε ιστορικά μας προέκυψαν και αναδείχτηκαν ο Σπάρτακος, η Ρόζα, ο Λένιν, ο Στάλιν, ο Μάο, ο Τσε, ο Κάστρο, ο Ζαχαριάδης.
Το να σνομπάρεις πολιτικά την σημασία που έχει ένα πρόσωπο στα ηνία της εκπροσώπησης των εξελίξεων είναι άποψη μεταφυσική και δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Το ότι η Αμερικάνικη πολιτική θα ήταν επιθετική, ιμπεριαλιστική, επικίνδυνη για την ειρήνη και τους λαούς θα το είχαμε και με Κλίντον και με Τραμπ. Το ΠΩΣ όμως θα χειριστεί προσωπικά μια δεδομένη κρίση και πολιτική ο κάθε ένας ξεχωριστά είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να πάρουμε σοβαρά υπόψη.

Πρόσεξε που εναποθέτεις τις Ελπίδες σου θεωρώντας ότι οι επιλογές σου
είναι ενάντια στο Σύστημα

Ο Καπιταλισμός βρίσκεται σε τρομερά αδιέξοδα, κρίση και αρχίζει να ακροβατεί σε επικίνδυνες ατραπούς. Το ότι οι Λαοί είναι κουρασμένοι, απογοητευμένοι, τρομαγμένοι, χτυπημένοι είναι γεγονός αναμφισβήτητο. Στην πορεία της πολιτικής δράσης εμφανίστηκαν Πρόσωπα, Κόμματα και πολιτικές που ευαγγελίστηκαν την "ΑΛΛΑΓΗ", την "ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ", το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟ".
Οι φορείς όμως αυτοί οδηγήθηκαν ραγδαία και φυσικά ηθελημένα όχι απλά σε τραγικούς για το λαό συμβιβασμούς αλλά και σε γενικότερη Οπισθοδρόμηση. (Τα δικά μας με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ακόμα καυτά).
Έτσι από τα βαθιά σκοτάδια της Ιστορίας εμφανίστηκαν οι "Αντισυστημικοί", οι "ταμπουκάδες", οι "γαμάω και δέρνω άμα λάχει με την πολιτική μου", οι "Όλοι είναι ίδιοι". Με λίγα λόγια οι ΦΑΣΙΣΤΕΣ...!!!

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία ταξικού λαϊκού κινήματος αλλά και όπου υπήρχε αυτό, καλή ώρα στη χώρα μας, τον δισταγμό του, την ατολμία του να πάρει πρωτοβουλίες ρήξης, το φόβο του, βγήκαν μπροστά, καθιερώθηκαν στην συνείδηση συγκεκριμένων λαϊκών στρωμάτων (αυτά που τα χαρακτηρίζει ο μικροαστισμός, η μεγάλη φτώχια αλλά και η τεράστια καθυστερημένη πολιτική συνείδηση) και φιγουράρουν ως "σημαίες" στην σημερινή πολιτική πραγματικότητα.

Έτσι προέκυψε και ο Donald Trump. Όπως, κακή ώρα, μας προέκυψε και η ΛεΠέν στη Γαλλία.

Στην Ιστορία υπάρχει ένα θέσφατο. Δεν υπάρχουν για πολύ καιρό κενά στην πολιτική και κοινωνική εκπροσώπηση. Αν δεν προλάβεις τις εξελίξεις, αν δεν καλύψεις τις αναζητήσεις της Κοινωνίας, σύντομα θα βρεθείς μπροστά σε κάτι ΝΕΟ που δεν εξυπακούεται ότι θα είναι και ριζοσπαστικό ή θετικό.
Το "Ένα βρήμα μπρος, δύο πίσω" του Λένιν πάντα θα καραδοκεί στις γωνίες της ιστορίας.

Και τώρα τι με TRUMP ;

Το ζήτημα της εξουσίας είναι λυμενο στις ΗΠΑ και δεν υπάρχουν ερωτήματα για το ποιος θα έχει την πραγματική εξουσία. Όμως τώρα μια γενικότερη αγωνία για τις Διεθνείς εξελίξεις επιταχύνεται. Υπάρχουν ανοιχτά μέτωπα που καίνε. 
  • Η Σχέση ΗΠΑ-Ε.Ε.
  • Η Αμερικάνικη επιθετικότητα προς τη Ρωσία
  • Το ζήτημα της Ουκρανίας
  • Το θέμα της ΣΥΡΙΑΣ
  • Η εσωτερική πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ, σε μια κοινωνία βαθιά διχασμένη, υστερική, στα πρόθυρα νευρικής κρίσης.
Έχουμε δρόμο μπροστά και δρόμο έτσι κι αλλιώς δύσβατο γεμάτο αγκάθια, που με την εκλογή του TRUMP θα επιταχυνθούν, με το απρόβλεπτο να παραμονεύει και τον ορίζοντα να καθίσταται θυελλώδης.

Σχόλια

  1. Ήθελα να 'ξερα τι να έχει στο νοσηρό του μυαλό ο Τραμπ για την Ελλάδα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πέτρα μου, ουσιαστικά η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ είναι δοσμένη και δεν αλλάζει. Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στο βαθμό που οι εξελίξεις στα Βαλκάνια και την Μ.Ανατολή αναγκάσουν τις ΗΠΑ να μεταβάλλουν απόψεις. Οι προσδοκίες έτσι κι αλλιώς είναι μηδενικές. Καλή συνέχεια να έχεις και ευχαριστώ για τη σκέψη σου.

      Διαγραφή
  2. Οι επιλογές των προσώπων σε συτές τις θέσεις δείχνουν τις προθέσεις του καπιταλισμού.
    Κι όσο εμείς θα χρεώνουμε τις αποφάσεις σε ένα πρόσωπο και θα εκτονωνόμαστε στην προσωπικότητά του, ο καπιταλισμός θα ξεπλένεται και θα παίρνει παράταση με ένα καινούριο που θα μας προσφέρει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ μεγάλη κουβέντα Αλεξάνδρα μου....! συνυπογράφω τη σκέψη σου...!
      Μακάρι να μπορέσουμε να το κατακτήσουμε αυτό και να μην στεκόμαστε σε πρόσωπα αλλά σε πολιτικές και συσχετισμούς εξουσίας. Αλλιώς η εξαπάτηση θα είναι συνεχής.
      Ευχαριστώ για τη διαύγεια της γνώμης σου καλή μου. Καλό σου απόγευμα.

      Διαγραφή
    2. Καλημέρα και χρονια πολλα ολα τα τμήματα της αστικής τάξης δρουν ενιαία και εχουν στόχο την εργατική ταξη τα πρόσωπά είναι πράγματι σε δεύτερη μοίρα γιατι παρουσιάζεται με πολλές μούρες μια δεξιά μια αριστερά μια Κέντρο κεντροδεξιά κεντροαριστερά και τελειώνει στο φασισμό γιατι οταν δεν μπορεί να κυβερνήσει βγαζει απο το μαξιλαράκι της την αλητεία της το φασισμό που έλεγε και ο δημητροφ στο 7 συνέδριο της κομμουνιστικής διεθνούς

      Διαγραφή
  3. Καλημέρα σας τι σκέφτεται ο Τραμπ για την Ελλάδα?Πως θα εκμεταλλευτεί τον ελληνικό λαό και γενικός οι καπιταλιστές σε ολο τον κοσμο γιατι και ντοπιοικαπιταλιστες αυτο σκεφτονταικαι ολα τα τμήματα της αστικής ταξηςτο χρημα που θα κερδίσουν απο ξεζούμισμα των λαων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Άρχοντα και στις δύο παρεμβάσεις σου φίλε δεν έχω να διαφωνήσω στο παραμικρό. Πραγματικά με καλύπτεις.
    Ευχαριστώ για τα σχόλια και τη συμμετοχή φίλε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...