Άνθρωποι σκουπίδια, όνειρα επιπλέοντα σε πακτωλό εκατομμυρίων


Ο Τζόγος για την δημοπράτηση των "νέων" αδειών Καναλιών της ιδιωτικής τηλεόρασης απέφερε στην Κυβέρνηση, σε ορίζοντα 24μήνου, 247 εκατομμύρια € (!!!).
Ένα ιλιγγιώδες ποσό που ήρθε ως αποτέλεσμα ενός τζόγου όμοιου με αυτού των καζίνο του LAS VEGAS.
Από "μπροστά" μας διάβηκαν δεκάδες εκατομμύρια € για να μπει στην τσέπη μια ανακατανομή των αδειών τεσσάρων καναλιών σε πρώτη φάση. Ποσό που ξεπέρασε πραγματικά κάθε προσδοκία.
Η Κυβέρνηση διατείνεται ότι το ποσό αυτό θα "πάει" στους ...φτωχούς και έτσι ...έπεσαν τα κάδρα του Βελουχιώτη και του ...Μάρξ που είχαν απομείνει σκονισμένα και ερειπωμένα στα γραφεία του ...αριστερού ΣΥΡΙΖΑ.

Σημερινή μου σκέψη δεν είναι να σταθώ λεπτομερώς σε αυτήν την διαδικασία. Άλλο είναι το ερέθισμα που με κάνει να "γκρινιάζω" και να ρωτάω:


Που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα αδέλφια ; αυτός ο τρελός χορός εκατομμυρίων € που αν αθροιστεί με άλλες αντίστοιχες χρηματικές ροές ίδιων προσώπων οδηγεί το τελικό νούμερο σε ύψη που προκαλούν ίλιγγο.

Κάθεσαι και αναρωτιέσαι εσύ ο ΑΠΛΟΣ Άνθρωπος του μόχθου, του μεροκάματου, του μικρομάγαζου, της μικρής επιχείρησης, του εργοστάσιου, του γραφείου, του χωραφιού, της επιστήμης, τι είμαστε στα αλήθεια εμείς ;

Άνθρωποι σκουπίδια πεταμένα ; όνειρα διαλυμένα μιας ολάκερης ζωής επιπλέοντα ως ερείπια σε πακτωλό εκατομμυρίων ευρώ ;
Χορεύουν μπροστά μας αυτά τα χρήματα την ίδια ακριβώς στιγμή που τα Νοσοκομεία δεν έχουν γάζες, δεν έχουν αναισθητικά, που η ΔΕΗ κόβει το ρεύμα σε ηλικιωμένους καρκινοπαθείς, που οι συνταξιούχοι στριμώχνονται να εισπράξουν το 600άρι που ολοένα και κόβεται ;

Που βρέθηκαν όλα αυτά τα χρήματα ; ποια παραγωγή τα δημιούργησε ; ποιος ιδρώτας τα έκανε μέσα από ατέλειωτες υπεραξίες, μέσα από ξεπούλημα εργατικής δύναμης σε κατόχους εξουσίας ; ποιος ιδρώτας φούσκωσε αυτούς τους λογαριασμούς ;

Τι να πω στα όνειρα των νέων παιδιών που έλιωσαν να μπουν στα Πανεπιστήμια, στα ΤΕΙ, στα ΔΙΕΚ της αθλιότητας και της ανεργίας ; για ποια όνειρα να τους μιλήσω ; τι πρότυπα να τους καλλιεργήσω σαν βλέπουν μια άδεια καναλιού να τιμάται δύο φορές και πάνω από ολάκερα τα ΤΡΑΙΝΑ μιας χώρας ;

Τι να πω στον μισθωτό του Μαρινόπουλου που είναι απλήρωτος μήνες ; τι να πω στον συνταξιούχο που περιμένει το εφάπαξ του για μήνες, τι να πω στον Φοιτητή της αρχιτεκτονικής που το πρωί διαβάζει για να βγει στην αγορά με 400 ευρώ και το βράδυ να γίνεται "πειρατής" ντελιβεράς ;

Ποιο "πλυντήριο" καθάρισε όλον αυτόν τον προκλητικό εξωπραγματικό πλούτο και ποια αξιοπρέπεια άραγε να προσμένει τον ηχολήπτη που θα απολυθεί από τον Χ σταθμό που θα κλείσει για να προσκηνύσει τον "Νέο" άρχοντα της διαπλοκής καναλάρχη μπας και τον πάρει στη δούλεψή του ασφαλώς με χειρότερους όρους από πριν.

Τι είμαστε αλήθεια ως άνθρωποι μπροστά σε αυτήν την επίδειξη πλούτου ; αναλώσιμα σκουπίδια ; υποτελείς υπηρέτες να βροντοφωνάξουμε "Κάτω οι παλιοί διαπλεκόμενοι, Ζήτω οι ...καινούργιοι ;"
Πόσο αξίζουμε, το κέρατό μου μέσα, σαν την ώρα του φαγητού, μετράμε το 20άρι που είναι στο πορτοφόλι για το πόσο θα κρατήσει για τις ανάγκες του σπιτιού.

Καλή βδομάδα αδέλφια.


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...