ΑΠΟ ΤΟ "ΟΧΙ" στο "ΝΑΙ": ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ του ΛΑΟΥ στις τελευταίες ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος. Ένας χρόνος έκλεισε ήδη από το βράδυ της 29ης Ιούνη 2015 όπου ο Αθηναϊκός Λαός έδωσε μια βροντερή παρουσία στο Σύνταγμα για το μεγάλο του "ΟΧΙ" απέναντι στις θηριώδεις πιέσεις των δανειστών του.




Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από το βράδυ της 5ης Ιούλη 2015, όπου ο Ελληνικός Λαός, έδωσε ένα συντριπτικό 61.3% στο "ΟΧΙ" του εξουσιοδοτώντας την Κυβέρνησή του, την Κυβέρνηση της ...Αριστεράς (πρώτη φορά...), να πάει στις Βρυξέλλες και να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων της ιστορίας.. 
Ένα "ΟΧΙ" που εκείνες τις μέρες πήρε μια εντελώς διαφορετική πολιτική διάσταση και σημασία απέναντι στην οριοθέτηση στην οποία έντρομη η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ έσπευδε να την τοποθετήσει διαισθανόμενη την λαϊκή πίεση.

Ένα "ΟΧΙ" που απέκτησε μια έντονη σημασία, που υπερέβη τις αρχικές χαράξεις της Κυβέρνησης καθώς βρήκε απέναντί της: Τα όργανα και τους κύκλους της Ε.Ε. να βυσοδομούν απέναντι στη στάση του Ελληνικού λαού, τα Κανάλια και τα μέσα ενημέρωσης σε μια υστερική προσπάθεια χειραγώγησης να μάχονται υπέρ του "ΝΑΙ" με έναν τρόπο που ισοπέδωσε τα πιο ελάχιστα προσχήματα.

Ο Ελληνικός Λαός, παρά τις σοβαρές πολιτικές προειδοποιήσεις των Κομμουνιστικών αριστερών δυνάμεων,ΚΚΕ-ΚΚΕ(μ-λ), για επερχόμενη φαλκίδευση της εντολής του (Δικαιώθηκαν πανηγυρικά σε ελάχιστες μόνο ώρες), βγήκε στα "κάγκελα" της ιστορίας, και έκανε το καθήκον της στιγμής.

Παρά τα όσα καταμαρτυρούμε στον Ελληνικό λαό, η στάση του και η απόφασή του να στηρίξει ένα "ΟΧΙ" που είχε γίνει πλέον πολιτικά ΤΕΡΑΣΤΙΟ, σηματοδότησε ότι αυτός ο Λαός, πήρε παραμάζωμα όλον τον μηχανισμό του φόβου και της χειραγώγησης που του έστησε το πολιτικό status και έδωσε στην Κυβέρνησή του ένα απίστευτο όπλο απέναντι στους δυνάστες του.



Ποιος δεν θυμάται, φίλες και φίλοι, χιλιάδες Έλληνες πολίτες, να ξενυχτούν στα ραδιόφωνα, στις τηλεοράσεις, στο διαδίκτυο, το βράδυ εκείνης της μεγάλης διαπραγμάτευσης του Τσίπρα στις Βρυξέλλες μέχρι το πρωί. Μέχρι εκείνο το ΜΟΙΡΑΙΟ ΠΡΩΙΝΟ που οι Έλληνες ξύπνησαν έχοντας υποστεί το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ των τελευταίων δεκαετιών από τον ίδιο τον πρωθυπουργό που μέχρι πρότινος είχε βγάλει αυτό το Λαό στα κάγκελα της ανατροπής.

Εκείνο το πρωινό που ο θλιβερός ηγετίσκος του Οππορτουνισμού, διαλαλούσε στα μέσα για την ...σκληρή του αντοχή και διαπραγμάτευση με σημείο τον ....αγωνιστικό έρπη που είχε βγάλει στα χείλη του, χείλη της ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ και του ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΟΣ.

Εκείνη τη μέρα λοιπόν μας προέκυψε το ΤΡΙΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, "Αριστερό" αυτή τη φορά. Ένα Μνημόνιο επαίσχυντο, πολύ πιο αποκρουστικό που εξελίχτηκε και σε ΤΕΤΑΡΤΟ στη σειρά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Η φτηνή και ελεεινή προπαγάνδα των ΣΥΡΙΖΑίων μιλά ότι εκείνο το "ΟΧΙ" του λαού δεν μπορούσε να σημάνει "ΟΧΙ" στην Ε.Ε. συνεπώς ορθά η Κυβέρνηση χειρίστηκε εκείνο το δημοψήφισμα.
Η Απάντηση αυτή είναι απόδειξη της πολιτικής ανηθικότητας του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ, καθώς καταφεύγουν σε ένα σόφισμα που η ίδια η πραγματικότητα το είχε ξεπεράσει. Που δεν μπορεί καν να δικαιολογήσει το τι ακολούθησε μέχρι σήμερα, τι έπεται, ποια ακριβώς είναι η επίδραση της ΔΙΚΗΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ στη ζωή του Ελληνικού Λαού στο μακρύ μέλλον.

Το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ εκείνο της βούλησης του λαού μας είχε και μια ακόμα σπουδαιότερη ΕΠΙΔΡΑΣΗ στο ίδιο το ΚΙΝΗΜΑ και στη διάθεση των πολιτών.
Αποτέλεσε ένα πρωτοφανές ψυχολογικό σοκ, μια απόλυτη απογοήτευση, μια ψυχολογική κατάρρευση από την οποία δεν μπορεί ακόμα να συνέλθει παρά τα συνεχόμενα χτυπήματα στην ίδια τη ζωή του.

Να λοιπόν που κατέληξε το μεγαλύτερο αυτό ξεπούλημα στη σύγχρονη ιστορία μας, ποιες είναι οι ΕΥΘΥΝΕΣ των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ στο επαίσχυντο αυτό πολιτικό ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ.

Ο Λαός μας έχει πάρα πολλά να ΔΙΔΑΧΘΕΙ από την ιστορία αυτή. Η Εναπόθεση των ελπίδων του σε πολιτικούς τυχοδιώκτες, πραματευτάδες της ελπίδας, στηρίγματα του πολιτικού κατεστημένου, οφείλει να σταματήσει άμεσα.
Πρέπει να πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας, στη δυναμική των αγώνων, στην Ταξική μας πάλη, στον συνεχή αγώνα στο δρόμο για να βάλουμε έναν φραγμό στον κατήφορο της ζωής μας. 
Το αξίζουμε για μας, τις ζωές μας, τα παιδιά μας.





Σχόλια

  1. "Πρέπει να πιστέψουμε ξανά στις δυνάμεις μας, στη δυναμική των αγώνων, στην Ταξική μας πάλη, στον συνεχή αγώνα στο δρόμο για να βάλουμε έναν φραγμό στον κατήφορο της ζωής μας"

    '''''''''''

    Ακριβώς έτσι, στους δρόμους ανθίζει η ελπίδα και όχι στις κάλπες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κρατάμε αγαπητέ φίλε. Το κρατάμε όσο μπορούμε. Να είσαι καλά και όμορφη συνέχεια καλοκαιριού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα μεγάλα ΟΧΙ !!!

    ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ...

    http://eyrytixn.blogspot.gr/2013/10/blog-post_25.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εξαιρετική η δουλειά σου. Συγχαρητήρια πραγματικά....!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...