Να ρωτήσω ειλικρινά τι είναι αυτό που σας κάνει να δέχεστε την Ε.Ε. και τους θεσμούς της ;





Αυτές τις μέρες γίνεται ένας γόνιμος διάλογος και αρκετή κουβέντα πάνω στις άμεσες τρέχουσες εξελίξεις που έχουν δρομολογηθεί στην Ε.Ε. και τα περιβόητα όργανά της για την υπόθεση του Ελληνικού χρέους.

Διαβάζω με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις, τις απόψεις και τους προβληματισμούς πολλών bloggers εδώ πάνω στο είδος της διαπραγμάτευσης που παλεύει η Νέα Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛΛ με τους δανειστές.

Και εκεί ειλικρινά βλέπω ένα μεγάλο "ΝΑΙ μεν ΑΛΛΑ"....!

Και εννοώ βέβαια το "ταβάνι" μέχρι το οποίο φτάνει η θέση πολλών φίλων για τη θέση της Ελλάδας σε αυτό που αποκοκαλούμε ΕΥΡΩΖΩΝΗ.

Και έχω μια σειρά εύλογα ερωτήματα και σκέψεις για όλους μας:

Αλήθεια:

Τι ειλικρινά βρίσκετε να σας εκφράζει σε σχέση με αυτό το σημερινό οικοδόμημα της Ε.Ε. ;
  • Σε επίπεδο ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ ο ίδιος ο θεσμός της Δυτικής Αστικής Δημοκρατίας έχει ισοπεδωθεί προ πολλού.
  • Τα ΕΘΝΙΚΑ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΑ πλέον ολοένα και έχουν διακοσμητικό ρόλο γλάστρας μπροστά στους "θεσμούς" των Βρυξελλών και της Ε.Κ.Τ.
  • Ακόμα και οι ίδιες οι ΕΚΛΟΓΕΣ, το ύψιστο Δυτικό αστικό δικαίωμα, βλέπετε ότι συναντούν ένα παγερά αδιάφορο "ΟΧΙ" αν αυτές οι εκλογές είναι διαφορετικές από τις επιταγές τους.
  • Όλο το οικοδόμημα της Ε.Ε., η φιλοσοφία της, η λειτουργία της, οι θεσμοί της, η υποδομή της, δεν έχει την παραμικρή δημοκρατική νομιμοποίηση καθώς πρόκειται για μια ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΝΟΜΕΝΚΛΑΤΟΥΡΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΑ, η οποία είναι στο απυρόβλητο παντός ελέγχου και θεσμών και αποφασίζει για τα πάντα.
Συνεπώς όλα τα παραπάνω δεν τα βλέπουμε ; 

  • Η Εθνική Ελληνική παραγωγή διαλύθηκε και καταστράφηκε μέσα στην Ε.Ε. υπάρχει αμφιβολία για αυτό ;
  • Τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ εξανδραποδίστηκαν, το κεφάλαιο μετατράπηκε σε αρπαχτικό, μεταπρατικό, χρηματιστιριακό, μέσα από την χυδαία απελευθέρωση των off shores που καλλιέργησε η Ε.Ε. έφυγαν άπαντες για τους εκεί ....παραδείσους.
  • Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΡΟΤΙΑ ξεκληρίστηκε μέσα από την ΚΟΙΝΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ και τις συμφωνίες της GATT.
  • Η Ελλάδα μετατράπηκε σε χώρα ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, LOGISTICS και ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ με ότι αυτό συνεπάγεται στο διεθνή καταμερισμό εργασίας και αγορών.
  • ΕΘΝΙΚΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ καθώς δεν έχεις τραπεζικό τομέα μήτε έλεγχο του χρήματος.
ΣΥΝΕΠΩΣ ΑΔΕΛΦΙΑ ;;;;;

Τι μας κρατάει στην Ε.Ε. ;  Τι προσφέρει η Ε.Ε. στον τόπο ; να το ακούσω......

ΦΟΒΟΣ ; ΔΙΣΤΑΓΜΟΣ ;; ΒΟΛΕΜΑ ;;   Να μιλήσω για το τελευταίο ; βόλεμα μιας κοινωνίας που έμαθε στο ΔΑΝΕΙΚΟ ΧΡΗΜΑ των επιδοτήσεων και των χρηματοδοτήσεων ξεπουλώντας κάθε δική της παραγωγική δομή ; που χωρίς να παλεύει να παράξει συνήθισε στα ΕΣΠΑ, στα Ευρωπαϊκά προγράμματα με τρομερό αντάλλαγμα την ίδια όμως την ανεξαρτησία σου ;

ΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΠΙ ΤΕΛΟΥΣ από την Ε.Ε. το ΕΥΡΩ ; Τι πιστεύουμε ότι μπορεί να μας δώσει ;

Είπαν πολλοί φίλοι, εύλογα, μα πως τώρα θα διαβείς τον ανήφορο της ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ της χώρας σχεδόν εκ του μηδενός ;

Και εδώ υπάρχει απάντηση. Αρκεί να υπάρχει ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ.....και το κυριότερο ΤΑΞΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ στις δυνάμεις εκείνες του ΛΑΟΥ που θα καλέσεις να υπερασπίσουν και να χειριστούν το ΒΙΟΣ τους, το μέλλον τους, το ΠΡΟΪΟΝ τους, ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ......

Και εδώ είμαστε να την πούμε και να την κουβεντιάσουμε αυτή την πρόταση, η οποία, έτσι και αλλιώς έχει διατυπωθεί με σαφήνεια και στο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ.



Σχόλια

  1. καλημερα φιλε μου!
    δεν ξερω τι μας κραταει στην ευρωπαικη ενωση παντως για να το παλευουνε ακομη κατι μας κραταει. τωρα αν για να ορθοποδησουμε πρεπει να βγουμε να βγουμε! αρκετα περασαμε!

    καλο τριημερο να εχεις! να περασετε ομορφα και να διασκεδασετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κική μου καλό τρίημερο κορίτσι μου, να περάσετε όμορφα. Ευχαριστώ για τη συμμετοχή σου κοπέλα μου. Καλά να είμαστε και παλεύουμε.

      Διαγραφή
  2. Το μόνο που ξέρω είναι πως ο λαός έδωσε εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να κυβερνήσει με την προοπτική να παραμείνουμε στην Ευρώπη. Διαφορετικά ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφιζόταν μονάχα από τους αριστερούς και δε θα είχαμε αλλαγή κυβέρνησης. Όσο ο κόσμος θα θέλει Ευρώπη τα χέρια της κυβέρνησης θα είναι δεμένα.
    Τώρα το γιατί ο κόσμος θέλει Ευρώπη δεν το γνωρίζω. Κανένας δε μου δίνει μια εμπεριστατωμένη απάντηση. Δίνω ένα φταίξιμο στο κκε και την Ανταρσία που ο πολιτικός τους λόγος είναι πολύ εσωστρεφής και δογματικός και προκαταβάλλει τον κόσμο αρνητικά. Ο κόσμος έχει πάρει από φόβο το κκε και ακυρώνει τις θέσεις του.

    Επίσης για χρόνια είχαμε την εντύπωση πως μόνο τα δικά μας κοπρόσκυλα ήταν μπλεγμένα σε σκάνδαλα και μόνο οι δικοί μας λυσσομανούσαν για την εξουσία, τώρα που βγαίνουν κάρτα κάποιες ηγεσίες και ειδικά αυτή της Γερμανίας ίσως να κατανοήσουν οι πολίτες με τι κουμάσια έχουμε να κάνουμε.

    Βέβαια υπάρχει πάντα η ελπίδα η Ευρώπη να αλλάξει αν αλλάξουν και οι κυβερνήσεις τους, τα προοδευτικά κινήματα έχουν πάρει τα επάνω τους.

    Αλλά είπαμε η επιθυμία του λαού καθορίζει τις εξελίξεις. Ας σκεφτούμε θετικά. Είδη ο ελληνικός λαός έκανε μια τεράστια υπέρβαση με το να στραφεί στην αριστερά. Σιγά σιγά θα κατανοήσει κάποια πράγματα. Μην κρίνεις βάση των ακτιβιστών πολιτών που συμμετείχαν πάντα σε κινήματα και αγώνες. Η πλειοψηφία του κόσμου είναι απολιτίκ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χριστίνα μου να σε ευχαριστήσω για τη συμμετοχή σου στην κουβέντα και τον προβληματισμό.
      Σίγουρα η Κομμουνιστική αριστερά έχει χίλια δυό προβλήματα αλλά εδώ και χρόνια, βήμα το βήμα δικαιώνεται από την εποχή Μάαστριχτ και μετέπειτα. Δεν θέλει μαγικό μυαλό για να το δει αυτό κάποιος.
      Και όταν πας να τους πεις την επόμενη πρόταση κολώνουν......!
      Μα βρε παιδιά, έλεος.....! είναι δυνατόν κάθε δρόμος που σε βγάζει από αυτή την στρούγκα της καταστροφής να είναι ανώδυνος και βελούδινος ;
      Τι προσδοκάμε δηλαδή ως Έλληνες ; να ματώσουν άλλοι για μας ; μα έχοντας κάνει εδώ και δεκαετίες βήματα προς τα πίσω κόψαμε τις όποιες γέφυρες επαναφοράς. Τώρα είμαστε με την πλάτη στο γκρεμό.
      Τέλος πάντων. Ο Κόσμος έδωσε την ψήφο του, έδωσε τα μηνύματά του. Αν ο ΣΥΡΙΖΑ τα διαχειριστεί φοβικά και ανασταλτικά τότε θα έχουμε μεγάλα γλέντια και πισωγυρίσματα.
      Και πάλι ευχαριστώ Χριστίνα μου.
      Καλό τριήμερο.

      Διαγραφή
    2. Έτσι είναι Γιάννη, υπάρχει μια ατολμία προς την κατεύθυνση της πλήρους εθνικής ανεξαρτησίας. Το ζήτημα με το ΚΚΕ δυστυχώς είναι το τι εικόνα βγάζει προς τα έξω. Πρώτον δεν βγήκε ποτέ ανοιχτά να διεκδικήσει τη διακυβέρνηση και δεύτερον πολλές φορές έχει πέσει σε αντιφάσεις. Ας πούμε το πιο πρόσφατο κραυγαλέο είναι η διαφήμιση της κόκα κόλα στο οπισθόφυλλο του Ριζοσπάστη, Το ακόμα πιο κατάπιστο από τη μεριά της νεολαίας του ΚΚΕ είναι η βία μέσα στα πανεπιστήμια. Πολλοί συμφοιτητές μου ανεξάρτητων αριστερών παρατάξεων έχουν χτυπηθεί άσχημα από μέλη της ΠΚΣ για τη διεκδίκηση μιας πορείας. Για πολλούς νέους τουλάχιστον το ήθος και η συμπεριφορά είναι καθοριστικός παράγοντας για να εκτιμήσουν κάποιον.

      Αντίθετα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ έχω μόνο καλά πράγματα να θυμάμαι. Πάντα συζητήσιμοι, ενωτικοί και ήρεμοι. Και τώρα σου καταθέτω απλά εμπειρίες μέσα από τα φοιτητικά κινήματα, που κατά κάποιο τρόπο δείχνει σε μικρογραφία το τι παίζει και στο πολιτικό στερέωμα.

      Αν οι φιλελεύθεροι ας πούμε έχουν ένα κόλλημα με τα λεφτά και την εξουσία οι αριστεροί έχουν ένα θέμα με τις ιδεολογίες. Δυστυχώς δεν πείστηκε ο κόσμος πως η έξοδος είναι λύση και η έξοδος θα ήταν ωραία λύση το 2010 που ήταν λίγο χορτάτος ο κόσμος και πιο ξεκούραστος. Τώρα... πφφφ όλοι σέρνονται. Κάτσε να δούμε γιατί μπορεί να γίνει κάποια μεταστροφή. Έχουμε αρχίσει να παίρνουμε μπρος σιγά-σιγά.

      Διαγραφή
    3. Χριστίνα μου θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε αυτά που αναφέρεις:
      1) Η Εξουσία που διεκδικεί το ΚΚΕ είναι η λαϊκή εξουσία. Αυτό το διεκδικεί με σαφήνεια και με συγκροτημένο και οργανωμένο τρόπο όπως περιγράφεται στις αποφάσεις των συνεδρίων. Λαϊκή όμως εξουσία και Καπιταλισμός όπως αντιλαμβάνεσαι είναι πράγματα εξ ορισμού συγκρουσιακά. Διακυβέρνηση το ΚΚΕ με αστικά κόμματα που διαχειρίζονται το σύστημα όχι δεν κάνει. Το έκαναν στη Γαλλία και στην Ιταλία και εξαφανίστηκαν από το χάρτη.
      2) Το θεμα με την διαφήμιση της coca cola: Στις 11/2 το φασιστικό site του Καρατζαφέρη αναρτά φύλλο του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ με διαφήμιση της coca cola στην τελευταία σελίδα. Αμέσως, ω του θαύματος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΥΓΗ-ΑΝΕΛΛ και κανείς άλλος, πέφτουν μέσα στη λάσπη της προβοκάτσιας με τη μία..... Μα έλα ντε....... δεν έκαναν τον κόπο να δουν την ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ με τη διαφήμιση.....! Μιλάμε για το φύλλο της 27/05/2012 (!!!!!) εν ολίγοις 17 ολάκερους μήνες ΠΡΙΝ την ΑΠΕΡΓΙΑ στην εταιρεία... Αντιλαμβάνεσαι γλυκιά μου έτσι ;;;;
      3) Στα πανεπιστήμια ήμουνα σε εποχές άγριες από το 1978 μέχρι το 1984. Ξέρω ότι είναι ένας κόσμος που βράζει και λειτουργεί πολλές φορές με δικά του μέτρα και σταθμά. Έχω ζήσει ξύλο, πεσίματα ντου.......με ευθύνη όλων....
      4) Η Αριστερά δεν έχει κόλημμα με ιδεολογία. Η Ίδια η ζωή είναι μια ολάκερη ιδεολογία. Όταν ο γραφικός Ιάπωνας διακήρυξε το ...τέλος των ιδεολογιών.....φυσικά προσπαθούσε όσο μπορούσε καλύτερα να κρύψει την αλήθεια των λόγων του Λένιν, δεκαετίες μετά, για το σημερινό καπιταλισμό που ζούμε.

      Θα δούμε λοιπόν πως θα πάνε τα πράματα και μακάρι να πάνε καλά το εύχομαι καθώς δεν νιώθω απολογητής κανενός μήτε έχω πρόβλημα κάτι καλό να το επαινέσω, το έχω ήδη κάνει. Έχω την άποψή μου, την κρατάω, δεν την έχει μονάχα το ΚΚΕ το τονίζω αυτό αλλά την έχει και ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΚΚΕ (μ-λ), ιστορικές οργανώσεις και αυτές.

      Και πάλι ευχαριστώ καλή μου για τα λόγια σου και κύρια για τη θέρμη της συμμετοχής σου, να ξέρεις σε χαίρομαι και σε θαυμάζω.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...