Η "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" και η .....ΑΡΙΣΤΕΡΑ


Το τοπίο στην Ελλάδα στο χώρο των έντυπων Μέσων είναι δοσμένο.
Γνωρίζουμε όλοι απόλυτα τον ελεεινό Μηχανισμό Διαπλοκής που έχει εξυφανθεί γύρω από τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ αλλά και ΕΚΔΟΤΕΣ των έντυπων Ελληνικών Εφημερίδων.

Το τρίπτυχο: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ-ΚΑΝΑΛΙ-ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ενίοτε και Ποδοσφαιρική Ομάδα είναι πλέον ένας απαράβατος κανόνας που "κυβερνάει" την "ειδησεογραφία" στην Ελλάδα.

Σπάνια τέτοιας μορφής Σαπίλα συναντά κανείς ακόμα και στις "σκληρές" συντηρητικές Δυτικές χώρες, τόσο στις ΗΠΑ, στη Βρετανία όσο και σε Γαλλία, Γερμανία.

Το να μιλήσει λοιπόν κανείς για την ΑΡΙΣΤΕΡΑ μέσα από αυτές τις εφημερίδες είναι σαν να βρίσκεται ήδη μέσα στα κελιά του ...Φρενοκομείου.

Από την άλλη, με εξαίρεση τις δύο ακραιφνώς πολιτικές ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ της Αριστεράς, την "ΑΥΓΗ" και τον "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" έχουμε και την "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ των ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ" που τόσο στο εγχείρημα της έκδοσής της όσο και στην καθημερινή της φιλολογία θεωρεί εαυτόν ως ένα μέσο που, αν μη τι άλλο, προσεγγίζει με άλλο "μάτι" την ΑΡΙΣΤΕΡΑ.


Είναι όμως έτσι ; και όταν οι συντάκτες της εφημερίδας που θέλει να αυτοαποκαλείται ώς "προοδευτική" με αριστερές ιδέες και οπτικές το διακηρύσσουν, πως το εννοούν αλήθεια στην πράξη ;

Είμαι από τους αναγνώστες της Εφημερίδας αυτής πολύ συχνά και φιλοδοξώ να συναντώ μέσα στις σελίδες της ειδησεογραφία, ρεπορτάζ, παρουσιάσεις, σκέψεις που αναφέρονται και ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.

Έλα όμως που ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ......!
Εκτός του ότι η "γραμμή" και η "θέαση" της Εφημερίδας είναι ένα κλικ δίπλα στην "ΑΥΓΗ", στηρίζοντας και αβαντάροντας τον ΣΥΡΙΖΑ, από την άλλη πείτε μου τι ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΠΑΝΤΕΛΩΣ από τις στήλες της ;;;

Έλα......! λίγη σκέψη.......δεν χρειάζεται τη ...βοήθεια του Κοινού.....!

Μα φυσικά ΑΠΟΥΣΙΑΖΕΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΑ το ΚΚΕ.....!!!

Εξηγούμαι:  Είναι δικαίωμα της Εφημερίδας να δίνει πολλά κλικ εκεί που ...θέλει και συγκεκριμένα στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ της να ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ παντελώς το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ της χώρας μας, τον κύριο φορέα δηλαδή της αριστεράς, το Κόμμα με τη μεγαλύτερη οργανωτική δομή και πρόσβαση στις λαϊκές μάζες, το Κόμμα με τους μεγαλύτερη αμεσότητα στα ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ και στους ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ.



Τώρα πως γίνεται, ένα έντυπο μέσο, να διακηρύσσει άμεσα και έμμεσα στις αναφορές του "αριστερό" χρώμα, να πατάει και να αναφέρεται στην Ιστορία του ΑΡΙΣΤΕΡΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ στην Ελλάδα, θάβοντας το ποιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΟ και ΚΟΜΜΑ πρωτοστάτησε και ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΕ αυτούς τους αγώνες είναι μια άλλη ιστορία.

Είναι πιασάρικο να το παίζουμε ....αριστεροί μιλώντας για την ΕΑΜική Αντίσταση, για τις εκτελέσεις πατριωτών, για τον ΕΛΑΣ και την ΕΠΟΝ αλλά όταν έρχεται η ώρα και η στιγμή να μιλήσουμε ΠΟΙΟΣ και ΠΟΙΟΙ ήταν πίσω από αυτή την ιστορία τότε κάνουμε το ...παγώνι.....!

Σάββατο λοιπόν 17/1/2015 στο φύλλο της ....προοδευτικής εφημερίδας είδαμε Κείμενο παρέμβαση της ......ΑΝΝΑΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ, διαβάσαμε ακόμα και ....συνέντευξη του κ. ....ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ αλλά αναφορά έστω σε μονόστηλο ρε παιδί μου, σε ένα κουτάκι για το ΚΚΕ δεν είδαμε και όταν θα δούμε αυτή θα συνοδεύεται με τα κλασικά ειρωνικά και "στην ξεπέτα" λόγια να βγάλουμε την ....υποχρέωση.

Και για να μην θεωρηθώ ότι γέρνω αδόκιμα, ναι θα πω ότι το ΚΚΕ έχει την εφημερίδα του, το "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ", εφημερίδα όμως της οποίας οι δυνατότητες ή αν θέλετε και η σύνθεση την έχουν ρίξει αρκετά χαμηλά, με ευθύνες της ηγεσίας του Κόμματος. Ο Σημερινός "ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ" δεν έχει σχέση με τα παλιά καλά προ 3 ετίας χρόνια, έχει ξεπουληθεί-ΑΛΛΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΑΥΤΟ- και ο ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΣ 902 οπότε άντε τώρα εσύ, ένας ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ή ένας απλός προοδευτικός πολίτης να περιμένεις να μάθεις για το ΚΚΕ από την ....ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ...


Σχόλια

  1. Πολύ χρήσιμη επισήμανση! Πρέπει να μάθουμε να διαβάζουμε πέρα από τους τίτλους...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αυτό που λες είναι σωστό Αλεξάνδρα μου αλλά......και να δούμε τι κρύβουν οι τίτλοι από πίσω..
      Μάτια ευρέως ...ανοιχτά και σκέψη μαζί θα έλεγα μαζί σου.
      Καλή βδομάδα να έχεις.

      Διαγραφή
  2. Καλημερα και καλη εβδομαδα να εχουμε Γιαννη μου!
    Καποια στιγμη πρεπει να μαθουμε να μη πιστευουμε τα ψεματα τους αλλα ποτε θα ερθει για ολους αυτη η στιγμη δε ξερω...

    Να εισαι καλα και να εχεις μια ομορφη μερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ κορίτσι μου για τα καλά σου λόγια και τις ευχές σου. Ας γίνουμε πιο απαιτητικοί στη σκέψη Κική μου.....! ας μην είμαστε απλά ευκολόπιστοι....! ας ψάξουμε και 2-3 πράγματα παραπάνω προσθέτοντας κάμποσα "γιατί". Καλό θα μας κάνει. Φιλιά πολλά

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...