Η ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟΣ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ





Σήμερα θα ανεβάσω ένα άρθρο παρέμβαση που διάβασα στην "ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΚΤΩΝ" στο φύλλο της 23/5/2014.
Το άρθρο αναφέρεται σε μια "ΜΑΥΡΗ ΒΙΒΛΟ" για τα Κοινοβουλευτικά δρώμενα της Κυβερνητικής πλειοψηφίας όλο αυτό το χρονικό διάστημα.
Το έργο το έδωσε στη δημοσιότητα με πλήρη συγκρότηση και καταγραφή η Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ και είναι ενδεικτικό του πως πολιτεύτηκε κοινοβουλευτικά η Κυβερνητική πλειοψηφία αλλά και το κυριότερο στο ΤΙ ακριβώς αφορούσε αυτή η μεθοδολογία της ΝΤΡΟΠΗΣ.

Παραθέτω, κριτικά, το άρθρο, αυτούσιο, όχι σαν μέσο προβολής του ΣΥΡΙΖΑ που το ανέδειξε, (σωστή ενέργεια), αλλά σαν  ένα εργαλείο ενημέρωσης της κοινής γνώμης για το ΠΩΣ θα ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ αύριο να ολοκληρώσει και να σχηματοποιήσει την ψήφο του.

Ολες τις «ντροπιαστικές ρυθμίσεις αμνηστίας, ασυλίας και ατιμωρησίας, για ημέτερους και αλλήλους, της διακυβέρνησης Σαμαρά» προκειμένου «να ενημερωθούν οι Ελληνες πολίτες, που δοκιμάζονται σκληρά από τη μνημονιακή πολτική» έδωσε χθες στη δημοσιότητα η Επιτροπή Ελέγχου Κυβερνητικού Εργου για θέματα Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Επειδή, όπως τόνισε σε σχετική συνέντευξη Τύπου η επικεφαλής της επιτροπής Ζωή Κωνσταντοπούλου, «ενεργός πολίτης είναι ο ενημερωμένος πολίτης», η αρμόδια ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνέταξε «τη Μαύρη Βίβλο της ντροπής», ένα «εργαλείο πληροφόρησης, εγρήγορσης και αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση που περιφρονεί και εμπαίζει τους Ελληνες φορολογούμενους».

Το πρόσωπο της κυβέρνησης

Στην έκδοση των 155 σελίδων οι χειμαζόμενοι Ελληνες πολίτες θα δουν -όπως τόνισε η κ. Κωνσταντοπούλου- «το πραγματικό πρόσωπο της διακυβέρνησης Σαμαρά κατά τη διετία 2012-2014 μέσα από σκανδαλώδεις τροπολογίες, χαριστικές διατάξεις και παρεμβάσεις άφεσης αμαρτιών».

«Η Μαύρη Βίβλος της ντροπής» αφιερώθηκε… εξαιρετικά από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου «και στον κ. Στουρνάρα», ο οποίος «την ώρα που χαρίζει με «ντροπολογίες» φορολογικές υποχρεώσεις ποινικών, διοικητικών, και αστικών ευθυνών σε επίορκους και ελεγχόμενους, αρνείται να εφαρμόσει τον νόμο για τους αδυνάμους εμπαίζοντας και περιφρονώντας τις καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών και τους εργαζόμενους της ΕΡΤ που έχουν δικαιωθεί με δικαστικές αποφάσεις». Τι αποκαλύπτει «Η Μαύρη Βίβλος της ντροπής»; (Αναλυτικά όλο το κείμενο στο σάιτ της εφημερίδας μας efsyn.gr.) «Τη μετατροπή του Κοινοβουλίου σε πλυντήριο σκανδάλων και νεκροταφείο ποινικών δικογραφιών», καθώς:

• Από τον Ιούνιο 2012 έχουν διαβιβαστεί στη Βουλή 89 δικογραφίες κατά υπουργών του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Εκκρεμούν άλλες 70 από την προηγούμενη περίοδο. Εκτός από τις δικογραφίες για τη λίστα Λαγκάρντ, όλες οι υπόλοιπες αραχνιάζουν στα συρτάρια της Βουλής και ο πρόεδρός της αρνείται να δώσει αντίγραφα στους βουλευτές. Μεταξύ αυτών, η ποινική δικογραφία για το Μνημόνιο.

• Από τον Ιούνιο 2012 έχουν γίνει «νόμος του κράτους», με τη μέθοδο της υπουργικής ή βουλευτικής «τροπολογίας», δεκάδες διατάξεις της ντροπής για την αμνήστευση, ασυλία και ατιμωρησία προσώπων που ελέγχονται ή πρέπει να ελεγχθούν από τη Δικαιοσύνη, αλλά και τη φορολογική διευκόλυνση ολίγων.

Χαρακτηριστικές οι περιπτώσεις:

Των ελεγχόμενων τραπεζιτών που έδωσαν δάνεια στα κόμματα και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, των ελεγχόμενων διοικητών και διοικήσεων δημόσιων οργανισμών και επιχειρήσεων που αποκρατικοποιούνται, των ενεχόμενων σε υποθέσεις μιζών και διαφθοράς στην υπόθεση των εξοπλιστικών προγραμμάτων και των 11 υποβρυχίων, του πρώην ειδικού διαχειριστή της ΕΡΤ, των διοικήσεων αγροτικών συνεταιρισμών, του ΟΑΕΔ, της ΛΑΡΚΟ, αλλά και των φορολογικών διευκολύνσεων σε καναλάρχες, τραπεζίτες κ.λπ.

•Σε διάστημα μικρότερο της διετίας η κυβέρνηση σημείωσε ρεκόρ πράξεων εκτροπής από το δημοκρατικό πολίτευμα και την κοινοβουλευτική λειτουργία με 24 πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, με παράκαμψη του Κοινοβουλίου και κατά παράβαση του Συντάγματος.

•Παρουσιάζονται ακόμα, μεταξύ πολλών άλλων, «ο φωτογραφικός διαγωνισμός εκχώρησης του ψηφιακού φάσματος στην Digea για μια 15ετία, με υπολογιζόμενη ζημία του Δημοσίου ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ, οι χαριστικές συμβάσεις παράδοσης του Ελληνικού, η σκανδαλώδης σύμβαση για τον ΟΠΑΠ, η περίπτωση του Αστέρα, των δημόσιων και ιδιωτικών τραπεζών, των συμβάσεων για τους αυτοκινητόδρομους και τόσων άλλων δημόσιων αγαθών, επιχειρήσεων και περιουσιακών στοιχείων, με όργανα εκτέλεσης το ΤΑΙΠΕΔ, το ΤΧΣ και λοιπά εκτρωματικά δημιουργήματα των μνημονίων».

Δεν έχουν ελεγχθεί

Ακολουθούν κάποιες από τις δικογραφίες που δεν έχουν ελεγχθεί κατά:

* Των διατελεσάντων πρωθυπουργών: Παπαδήμου, Παπανδρέου, Σαμαρά και κατά των διατελεσάντων υπουργών: Βενιζέλου, Παπακωνσταντίνου, Σκανδαλίδη και Παυλόπουλου. Μήνυση σχετικά με την αποδοχή στο όνομα του ελληνικού λαού παρανόμου χρέους διά της υπογραφής και ψήφισης του Μνημονίου 2.

* Του πρώην πρωθυπουργού Γεωργίου Παπανδρέου, του πρώην υπουργού Οικονομικών Γεωργίου Παπακωνσταντίνου και των λοιπών μελών του υπουργικού συμβουλίου. Μήνυση για εσχάτη προδοσία και εξαπάτηση των εκλογέων για τους χειρισμούς της κυβέρνησης από την προεκλογική περίοδο του 2009 και μετά.

*Για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες μελών της κυβέρνησης της χώρας κατά τον χρόνο ένταξης στο Μνημόνιο 1. Αναφορά του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως με αφορμή δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο ΔΝΤ, Παν. Ρουμελιώτη.

* Κατά του πρώην υπουργού Εθνικής Αμυνας Ευάγγελου Βενιζέλου. Μηνυτήρια αναφορά για παραβίαση μυστικών πολιτείας, κατασκοπία, υπόθαλψη εγκληματία και παρασιώπηση εγκλημάτων σχετικά με την κατοχή εκ μέρους του της «λίστας Λαγκάρντ» και άλλων απόρρητων στρατιωτικών και μη πληροφοριών.

*Κατά του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Δημ. Κουσελά. Δικογραφία που σχηματίστηκε αυτεπαγγέλτως κατόπιν μήνυσης εφοριακού υπαλλήλου για μεθόδευση με πολιτική χροιά, προκειμένου να ευνοηθεί φορολογικά η εταιρεία «Επιχείρηση Πετρελαιαγωγού Θεσσαλονίκης – Σκοπίων – ΒΑΡΔΑΞ Α.Ε.», με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο.

* Δικογραφία που αφορά τους υπουργό Οικονομικών και υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ Ιωάννη Στουρνάρα και Συμεών Κεδίκογλου αντιστοίχως σχετικά με τη μη εκτέλεση και εφαρμογή της προσωρινής διαταγής του ΣτΕ για τη συνέχιση της μετάδοσης ραδιοτηλεοπτικών εκπομπών και τη λειτουργία διαδικτυακών ιστότοπων από δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα μέχρι τη σύσταση και λειτουργία νέου φορέα.

* Κατά του υπουργού Οικονομικών Στουρνάρα, κατόπιν μηνυτήριας αναφοράς πρώην μέλους του Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ, για τη νομιμότητα ή μη της απόφασης αντικατάστασής της από το Δ.Σ. του ΤΑΙΠΕΔ.

* Κατά των διατελεσάντων υπουργών και υφυπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων, Διαμαντοπούλου, Χριστοφιλοπούλου, Αρβανιτόπουλου και Παπαθεοδώρου.

Μήνυση εκπροσώπου του ΕΠΣΕ σχετικά με τον αποκλεισμό ή διαχωρισμό των παιδιών Ρομά για τα τέσσερα Δημοτικά Σχολεία-γκέτο του Ασπροπύργου, των Σοφάδων, της Κομοτηνής και της Καστέλλας Ψαχνών.

*Κατά του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Κ. Αρβανιτόπουλου. Μηνυτήρια Αναφορά του Συλλόγου Διοικητικού Προσωπικού του Πανεπιστημίου Αθηνών για πράξεις και παραλείψεις κατά τη διάρκεια των καθηκόντων του.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...