9 ΜΑΗ 1945: 69 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΤΡΙΒΗ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ τα ΣΥΝΝΕΦΑ ΜΑΥΡΙΖΟΥΝ ΞΑΝΑ.

9 ΜΑΗ 1945


Η  μεγάλη μέρα εκείνη που η σημαία του ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ και της ΟΚΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ανέμισε νικηφόρα πάνω στα ερείπια του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ, σημαίνοντας το τέλος του Β' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ.


Η Μέρα εκείνη που συμβολικά αναπαραστά τη συντριβή του ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥ και ΝΑΖΙΣΤΙΚΟΥ τέρατος σε όλακερη την Υφήλιο, μέσα από μια ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΘΥΜΑΤΩΝ που οι ΛΑΟΙ της ΓΗΣ πλήρωσαν με το αίμα τους στρατευμένοι απέναντι στη ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ.


Μια ΝΑΖΙΣΤΙΚΗ ΛΑΙΛΑΠΑ που δεν ήταν αποτέλεσμα κανενός .....παράφρονα μήτε τυχαίας διαστροφής της ιστορίας όπως επίμονα θέλουν να μας προσφέρουν οι Αστοί ιστορικοί.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, είναι καθαρά ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΜΑ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ.
Στην πιο αποκρουστική και έσχατη μορφή και έκφρασή του, ιστορική αναγκαιότητα για εκείνον όταν πλέον τα ΑΔΙΕΞΟΔΑ του είναι ανυπέρβλητα και δεν υπάρχει άλλος τρόπος ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ πέραν αυτού της ΟΛΟΣΧΕΡΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ των ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, έστω και αν αυτό παρασύρει την ανθρωπότητα σε εκατομμύρια νεκρούς.


Το έκανε αιμοβόρα και με τρόπο κτηνώδη στον Α' ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 1914-1918, το έκανε στην ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ του 1929 με την οικονομική εξαφάνιση εκατομμυρίων ανθρώπων, το έκανε και το 1939-1945 με την πλέον σκληρή του και αποκρουστική μορφή, με τις ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΕΣ, τα ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ, τις ΣΦΑΓΕΣ, τις ΕΡΗΜΩΣΕΙΣ, το ΦΥΛΕΤΙΚΟ ΜΙΣΟΣ και την ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΚΤΗΝΩΔΗ "ΚΑΘΑΡΟΤΗΤΑ".


Ο Ελληνικός ΛΑΟΣ, πλήρωσε, μαζί με άλλους, αναλογικά ΒΑΡΥΤΑΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΘΥΣΙΑΣ στον ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ και στον ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ όπου δεν δίστασε, με την καθοδήγηση του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ και του ΚΚΕ κατά κύριο λόγο, να πάρει τα Βουνά και τα Λαγκάδια για να υπερασπιστεί το δικαίωμά του στη Λευτεριά και στην Ανθρώπινη αξιοπρέπεια.


ΣΗΜΕΡΑ ΟΜΩΣ ;;;

Ποιος θα το πίστευε ότι 69 ολάκερα χρόνια μετά το ΘΡΙΑΜΒΟ πάνω στο ΝΑΖΙΣΜΟ και στο ΦΑΣΙΣΜΟ, ο τελευταίος θα έκανε πάλι δυναμικά και προκλητικά δυναμική την παρουσία του ;

Από την 9 ΜΑΗ 1945 περάσαμε στα ΜΑΥΡΑ ΣΥΝΝΕΦΑ του ΦΑΣΙΣΜΟΥ που βαραίνουν ξανά πάνω απ την ΕΥΡΩΠΗ και επικρέμονται των ΛΑΩΝ ως δαμόκλεια σπάθη στην ίδια τη ζωή του.


Ποιος θα περίμενε ότι τα ΧΙΤΛΕΡΙΚΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ, όλος ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΥΠΟΚΟΣΜΟΣ των WAFFEN SS θα ξεμύτιζε στην αρχή με παρελάσεις (ΛΕΤΤΟΝΙΑ, ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ...), μετά με επιθέσεις (ΠΟΛΩΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ...) και τέλος με ΜΑΖΙΚΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ και ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ (ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΚΙΕΒΟ...)


Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ, βιώνοντας εκ νέου, μια ΒΑΘΥΤΑΤΗ ΚΡΙΣΗ σε όλα τα επίπεδα, οικονομικά, πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά, ξαναβγάζει για μια ακόμα φορά από τα πιο σκοτεινά του "κελάρια" το "ΔΙΚΟ ΤΟΥ" απόλυτο ΕΡΓΑΛΕΙΟ.
Τον ΦΑΣΙΣΜΟ....!!!

Ένα ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΟ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ, ΑΔΙΕΞΟΔΟ, ΤΖΟΓΑΔΟΡΙΚΟ βασισμένο πλέον στον ΤΟΞΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΤΖΟΓΟ και όχι στην πραγματική οικονομία, μια ολάκερη ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ, ο καλούμενος "ΕΥΡΩΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ", μαζί με όλους τους γνωστούς "συγγνείς" στην ΜΑΥΡΗ ΠΑΣΑΡΕΛΑ:

ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, Ε.Ε., ΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ, ΜΚΟ διαβρωμένες μέχρι το κόκκαλο,"ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ" πουλητάρια, ΙΕΡΑΤΕΙΟ απίστευτα αντιδραστικό, συντάσσονται σε μια νέα ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΟΜΕΡΤΑ απέναντι στους ΛΑΟΥΣ της ΕΥΡΩΠΗΣ.



Η ΜΑΖΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ Δεκάδων ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ ΔΙΑΔΗΛΩΤΩΝ στο μέγαρο των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ στην ΟΔΗΣΣΟ πριν λίγες μέρες ηχεί σαν ΕΦΙΑΛΤΗΣ της ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΣΧΑΤΗΣ ΚΤΗΝΩΔΙΑΣ.

Και εκ των πραγμάτων οφείλει να είναι το πλήκτρο, που ΘΕΤΕΙ σε ΚΙΝΗΣΗ έναν ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΛΑΪΚΟ ΤΑΞΙΚΟ ΑΓΩΝΑ των ΛΑΩΝ.

ΤΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ της ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και των ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ

Το 1939, η Γ΄ΔΙΕΘΝΗΣ, έχοντας διαγνώσει και αντιληφθεί το ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΔΥΝΟ, θέτει την ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ του σε ΠΡΩΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΤΟΧΟ για το ΕΡΓΑΤΙΚΟ και ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ και ΛΑΪΚΟ ΚΙΝΗΜΑ.

Η Στράτευση των Εργατικών, λαϊκών, Κομμουνιστικών κομμάτων, στον μεγάλο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ήταν όχι απλά ΣΩΣΤΗ αλλά και εκ του αποτελέσματος ΣΩΤΗΡΙΑ για τη ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ και ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΝΙΚΗ.

Το ΣΗΜΕΡΑ δεν επιτρέπει στο χώρο, ΟΥΔΕΜΙΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΔΙΣΤΑΓΜΟ, ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΧΑΡΑΚΩΣΗ, ΚΑΝΕΝΑΝ ΣΕΧΤΑΡΙΣΜΟ.

Ειδικά για την πατρίδα μας, που ο ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ, έχοντας υποτιμηθεί από το εργατικό κίνημα, σήμερα είναι ΥΠΑΡΚΤΟΣ και ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΣ.

Τη συγκρότηση αυτού ακριβώς του ΜΕΤΩΠΟΥ θα πάλευα λοιπόν, ως απλός άνθρωπος, μέσα στο λαϊκό κίνημα. 
Όχι ένα ΧΥΔΗΝ "ΑΝΤΙΦΑ" μέτωπο χωρίς ιδεολογικές αναφορές και επισημάνσεις.
Ένα μέτωπο που να λέει στο λαό ότι ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ πρέπει να είναι και ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ.

Αυτός όμως δεν θα με κάνει να αρνηθώ από δίπλα μου σε: εξορμήσεις, διαδηλώσεις, πορείες, κινητοποιήσεις, πρωτοβουλίες, περιοδίες το ΚΚΕ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ(μ-λ), τους οργανωμένους και συγκροτημένους σοβαρούς ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, και κάθε οντότητα, συλλογικότητα θέλει να στρατευθεί σε αυτόν τον αγώνα.

Το ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ το έκανε το 1939-1945, συγκροτώντας ΕΥΡΥ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ σε ολάκερο το κόσμο, ακόμα και με τους ΑΣΤΟΥΣ της εποχής.
Δεν έχασε από αυτήν του την απόφαση.
Χωρίς αυτήν την συστράτευση και τον παλλαϊκό χαρακτήρα, θα ήταν αδύνατη η 
ΜΕΓΑΛΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΝΙΚΗ των ΛΑΩΝ

69 Χρόνια λοιπόν μετά......οι ΚΑΜΠΑΝΕΣ της ΙΣΤΟΡΙΑΣ βαρούν ξανά....!!!


Σχόλια

  1. "Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ, είναι καθαρά ΓΕΝΝΗΜΑ-ΘΡΕΜΜΑ του ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ". αυτό ακριβώς είναι!
    οι καμπάνες της ιστορίας βαρούν ξανά, Γιάννη, μα γύρω μου βλέπω μονάχα κουφούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ξέρω......βλέπω.....κατανοώ.....χρόνια τώρα αλλοιώνεται και στρογγυλεύεται η συνείδηση Βίκυ μου με οργανωμένο τρόπο. Από την άλλη οφείλουμε και εμείς, οι "απέναντι" να συγκροτηθούμε ξανά.....! να συσπειρωθούμε ξανά. Όπως ...τότε....! Ευχαριστώ κορίτσι μου για την παρουσία και συμμετοχή. Καλό σου βράδυ.

      Διαγραφή
  2. Αλήθεια, πόσο γρήγορα ήρθαν ξανά στο προσκήνιο...
    Ένα μέτωπο χωρίς ιδεολογική θωράκιση δεν θα έχει αποτελέσματα, αλλά, ναι, συμφωνώ, πορευόμαστε με τις αριστερές δυνάμεις, δεν τρώμε τις σάρκες μας!!!!
    Εξαιρετικό αφιέρωμα, λόγος και εικόνες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι της ιστορίας.... Έγιναν πάρα πολλά πράγματα, σημαντικά και καθοριστικά. Οι ευθύνες είναι και στην αριστερά στο βαθμό που της αναλογεί. Ευχαριστώ Αλεξάνδρα για το μήνυμα και την παρέμβαση. Προχωράμε.

      Διαγραφή
  3. Χαίρομαι που σε συναπαντώ και με μια τέτοια ανάρτηση :))))
    Καλησπέρα Γιάννη!
    Αριστέα :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τιμή μου και χαρά μου Αριστέα για την παρουσία σου εδώ και όχι μόνο. Δεν είχα την τιμή να σε γνωρίσω αλλά σταδιακά ο κόσμος των ιστολογίων ανοίγει και έτσι βρισκόμαστε με κόσμο που συναντιόμαστε σε απόψεις και θέματα. Σε ευχαριστώ ειλικρινά. Καλές εμπνεύσεις σου εύχομαι και καλή μας συνέχεια.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...