H CIA κατεβαίνει στις ....Διαδηλώσεις






Κάπου τον είδε τον τίτλο αυτό το μάτι μου σε ένα απίστευτα σωστό και εύλογο άρθρο σε εφημερίδα.

Κάποτε η CIA, η Δύση και γενικά η Αστική τάξη, όταν πλέον αδυνατούσε να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις σε μια χώρα, τότε ο μοναδικός "άσσος" στο μανίκι ήταν πλέον τα ΤΑΝΚΣ, ο ΣΤΡΑΤΟΣ, και γενικά ένα κλασικό ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ.

Αυτό το ζήσαμε στο πετσί μας δεκάδες Λαοί της περιφέρειας, ανάμεσα στους οποίους και ο Ελληνικός βιώνοντας την Αμερικανόδουλη χούντα του 1967.

Τα χρόνια όμως πέρασαν, το αντίπαλο δέος της Σοβιετικής Ένωσης πέρασε αλλά φυσικά τα σχέδια του Ιμπεριαλισμού για απόλυτη κυριαρχία όχι μονάχα έσβησαν αλλά κυρίως τώρα, σε περίοδο που ο Καπιταλισμός βιώνει μια έντονη κρίση και βρίσκεται σε ύφεση, ξαναβγαίνουν από το συρτάρι, το ίδιο απειλητικά, το ίδιο ισοπεδωτικά, το ίδιο με το γκρίζο φασιστικό τους άρωμα.

Τα τανκς και τα πραξικοπήματα σήμερα, με την κλασική τους μορφή έχουν γίνει κάπως ....εκτός μόδας αλλά κοστίζουν και ...επικοινωνιακά όπως και οικονομικά.

Σήμερα, ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ έχει εκσυγχρονιστεί, έχει φορέσει άλλα "κοστούμια" παρέμβασης, μετέρχεται εντελώς διαφορετικών μέσων και χτυπάει με σχέδιο στις Κοινωνίες που δεν μπορεί να ελέγξει ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ.

Η Παγκόσμια αντίδραση και η Αστική τάξη, έχοντας μελετήσει τα επανασταστικά Κινήματα προσπαθεί να τα "υιοθετήσει" από την "ανάποδη".

Έτσι, η ΑΝΤΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ πλέον κατεβαίνει στις ....διαδηλώσεις, χτίζει από τα μέσα "ανατρεπτικά κινήματα", συγκροτεί Μ.Κ.Ο., τις οποίες ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ αφειδώς, φοράει "αριστερό" και "προοδευτικό" μανδύα, "πατάει" πάνω σε ΥΠΑΡΚΤΕΣ και ΟΥΣΙΩΔΕΙΣ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ των επαναστατικών κινημάτων για να αποκτήσει "λαΪκό προφίλ" και όταν έρθει η κρίσιμη στιγμή χτυπά.

Έτσι ζήσαμε τις "ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΙΣ" στην ΟΥΚΡΑΝΙΑ πριν χρόνια, έτσι ζήσαμε την "ΑΡΑΒΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ", την "επανάσταση" στη ΛΙΒΥΗ, την αντιδραστική αντικατάσταση της τυραννίας του Μουμπάρακ στην ΑΙΓΥΠΤΟ.

Σήμερα, μια σειρά χώρες που είναι στο "ΜΑΤΙ" της Αμερικάνικης κηδεμονίας και πάνε κόντρα στο ρεύμα, μαζί με κάποιες άλλες περιοχές οι οποίες έχουν ΑΦΘΟΝΟ "ΨΗΤΟ" σε οικονομικά συμφέροντα για τη ΔΥΣΗ, εκεί βλέπουμε τη CIA και όλους τους μηχανισμούς του συστήματος να ......κατεβαίνουν στο δρόμο, να στήνουν διαδηλώσεις, να σχεδιάζουν "επαναστάσεις" με συγκεκριμένα ΜΕΣΟΑΣΤΙΚΑ κοινωνικά ταξικά στρώματα, με εμπροσθοφυλακή ΦΑΣΙΣΤΙΚΟΥΣ ΘΥΛΑΚΕΣ.

Το είδαμε στα ΒΑΛΚΑΝΙΑ.....! Το 1999 διαμελίστηκε ολάκερη η ΓΙΟΥΓΚΟΣΛΑΒΙΑ πάνω στις αμαρτίες της ΕΘΝΟΚΑΘΑΡΣΗΣ. Ξεφύτρωσαν κρατίδια παρωδίες παραρτήματα του Γερμανικού καπιταλισμού και των εταιρειών τους.

Στήθηκαν "κινήματα απόσχισης" σε μια σειρά χώρες της Ανατολικής Ευρώπης, ΤΣΕΧΙΑ-ΣΛΟΒΑΚΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΜΟΛΔΑΒΙΑ, ΛΕΥΚΟΡΩΣΙΑ, Χώρες του Καυκάσου, με απώτερο σχέδιο την ύπαρξη κρατιδίων "μαριονέττας" που ελέγχονται ΑΜΕΣΑ από ΜΑΦΙΟΖΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ του Αμερικάνικου και Δυτικού Ιμπεριαλισμού.

Δείτε τι γίνεται τώρα:

ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΤΑΫΛΑΝΔΗ, ακόμα και ....ΣΕΫΧΕΛΛΕΣ, έχουμε μια σειρά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΑ "ΚΙΝΗΜΑΤΑ" από μέσα, με τη χρηματοδότηση αφειδώς της ΔΥΣΗΣ και των ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ ειδικότερα, με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΕΚΛΕΓΜΕΝΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ (ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ, ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ, ΒΟΛΙΒΙΑ), τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών (ΟΥΚΡΑΝΙΑ), με τον έλεγχο ενός φτηνού εργατικού δυναμικού (ΤΑΫΛΑΝΔΗ).

Τα λεγόμενα "ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ" δήθεν "κινήματα" αγανάκτησης στις περιοχές αυτές φανερώνουν το νέο ρόλο πλέον απροκάλυπτα του ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ και των μηχανισμών του.

Έτσι ξαναέρχονται στο προσκήνιο οι ανάγκες για οργανωμένη ανασυγκρότηση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, τον ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ για να αντιμετωπισθεί η ακραία επιθετική δράση της αντεπανάστασης.

Ο ΛΑΟΣ δεν μπορεί να βαδίζει "ανυποψίαστος" στη σφαγή και έρμαιο των συγκυριών της στιγμής.

Οφείλουμε να προετοιμάσουμε το κόσμο αλλά και ταξικά το λαϊκό κίνημα για το τι έχει να αντιμετωπίσει όταν πραγματικά αμισβητηθούν τα καπιταλιστικά συμφέροντα σε κάθε τόπο.


Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...