2014: Έτος Συνείδησης......






2014

Πολλές ευχές, σκέψεις, παροτρύνσεις και προσδοκίες ειπώθηκαν και λέγονται αυτές τις μέρες για τη νέα χρονιά.

Ο Ελληνικός Λαός μπαίνει στο 4ο χρόνο της Εποχής Μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και όλων αυτών των παρεπόμενων που ακολουθούν.

Κάθε χρόνος που αποχωρεί αφήνει όλο και περισσότερο τα σκληρά του σημάδια πάνω στην επιδείνωση της ζωής μας. Ο Ελληνικός Λαός και η λαϊκή οικογένεια αποχαιρετούν τον παλιότερο χρόνο γυρίζοντας το χρόνο ....πίσω....! όχι μπροστά.....!

Οι ευχές έχουν γίνει περισσότερο "αμυντικές" από ποτέ.....! αφορούν και καλύπτουν όλο και λιγότερα όνειρα, γίνονται αυστηρά μινιμαλιστικές, αποδεικνύουν όλο και μεγαλύτερες υποχωρήσεις.

Δείγμα φανερό ότι ο κόσμος δεν πιστεύει στην ενεργητική Ανάταση και Αντίσταση.

Το 2014 οφείλουμε σαν Κοινωνία, σαν Λαός, να σκύψουμε περισσότερο πάνω σε ουσιαστικό προβληματισμό παρά σε κραυγές και οδυρμούς. Δεν αρκεί το γενικόλογο "σιχτίρισμα" αυτής της πολιτικής, δεν λέει το παραμικρό η γενικόλογη οργή, η αόριστη γκρίνια, η μουρμούρα, η απόρριψη.

Η Ελληνική Κοινωνία, και προφανώς η Εργατική Τάξη σε όλο το πλάτος που σήμερα καλύπτει να αποκτήσει ΒΑΘΟΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ.

Η Ευχή και ο στόχος είναι ο σημερινός μέσος "ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ" να αποκτήσει εκ νέου ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ, ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.



Βουτηγμένος ως τα μαλλιά σε θολερές ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ δεκαετίες τώρα, τυλιγμένες στον θανατηφόρο ευνουχισμό της "δημοκρατικής παράταξης", στο δολερό δικομματικό ενδο-αστικό παιχνίδι, όχι μόνο παραιτήθηκε από τις αναζητήσεις και τις απαιτήσεις του αλλά βούτηξε στα βαθιά του κοινωνικού συντηρητισμού σε σημείο καλλιέργειας ενός έρποντος φασισμού σε όλα τα επίπεδα της καθημερινής του ζωής.

Η Συνείδηση του Ελληνικού Λαού αλλοιώθηκε εκ θεμελίων. Θες από ένα πολιτικό σύστημα που η άρχουσα τάξη επέβαλε με κάθε τρόπο. Θες από την αδυναμία, τις αυταπάτες, τις λαθεμένες τακτικές της αριστεράς που έχασε το προνόμιο των πρωτοβουλιών, όλα αυτά οδήγησαν στη σημερινή μετάλλαξη.

Η Καλύτερη λοιπόν ευχή για το 2014, για τον Ελληνικό Λαό είναι το ανέβασμα της ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ του.......! η ΣΚΕΨΗ, η ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ, η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ, η ΠΙΕΣΗ, η ΑΠΑΙΤΗΣΗ, σε αυτό το κάτι άλλο, το διαφορετικό.

Καμία αντίσταση, καμία κινητοποίηση, κανένας ξεσηκωμός, καμία ανατροπή δεν θα έρθει με την κοινωνική πλειοψηφία να βιώνει μια διαρκή Νιρβάνα συνείδησης.

Νομίζω τούτη η χρονιά πρέπει να αποτελέσει και ένα βήμα δικής αυτοκριτικής και αγώνα για μια άλλη μαχόμενη ταξική και κοινωνική συνείδηση.

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ


Σχόλια

  1. Καλή - συνειδητοποιημένη- χρονιά!
    Και, το λέω συνέχεια, ο αγώνας είναι καθημερινός: στο σπίτι, στην παρέα, στη γειτονιά, στη δουλειά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ εύστοχα το λές καλή μου.....! πραγματικά το μετερίζι του αγώνα είναι παντού....! και θα είμαστε εκεί παρόντες με ότι μπορούμε σε κατάθεση ψυχής και σώματος. Σε ευχαριστώ πολύ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...