Είναι η Σπορά σου λέω.........


"Βλέπεις μωρέ αυτά τα νιάτα γύρω σου, που νομίζεις πως είναι ξεστρατισμένα και συμβιβασμένα ; Κούνια που σε κούναγε....!!! Μόλις υπάρξει μια σπίθα, αυτά τα νιάτα θα γίνουν πυρκαγιά, θα γίνουν ηφαίστειο....! Και θα αποδειχθούν καλύτερα από τη γενικά των πατεράδων τους και των παππούδων τους... Και θα σηκώσουν τη σημαία του αγώνα μέχρι τον ήλιο...Είναι η σπορά σου λέω...."

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΦΛΩΡΑΚΗΣ

Κάθε φορά που ο Μεγάλος Ηγέτης επέστρεφε σπίτι του από ένα ξόδι Αγωνιστών που έφευγαν, κάθε φορά δεχόταν από τον αλησμόνητο Χρήστο Θεοχαράτο την ίδια ερώτηση:

"Πρόεδρε:  από που αντλείς την αισιοδοξία σου για την επιτυχία του αγώνα, αφού όλοι οι παλιοί μπαρουτοκαπνισμένοι αγωνιστές βρίσκονται πια στο χώμα ;"

Και έπαιρνε μεγαλόπρεπα, με το παντοτινό νηφάλιο μεστό του λόγο την παραπάνω απάντηση....!

Μια απάντηση που η παραπάνω ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ και όχι μόνο φυσικά. τον ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ απόλυτα....!

Αυτό το ΝΕΑΡΟ ΚΟΡΙΤΣΙ, που φέρει στο αδύνατο χέρι του το σιδερένιο "βραχιόλι" της ΧΕΙΡΟΠΕΔΑΣ της ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ και ΒΙΑΣ είναι μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΜΟΡΦΗ που πάνω της ζωγραφίζεται ολάκερη η ΤΕΡΑΣΤΙΑ αυτή ΑΛΗΘΕΙΑ...

Νιώθω λοιπόν την ανάγκη να πω σε όλους μας, εμάς τους μεσήλικες της γενιάς της ...Ήττας και του συμβιβασμού ότι ΝΑΙ......! ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ είναι στο δρόμο του αγώνα, εκεί.....παρόντα.....αδάμαστα.....ατίθασα.......αγνά....ασυμβίβαστα....αποφασισμένα...!!!

Κορίτσι της φωτογραφίας:  Άγνωστο σαν Όνομα, ΓΝΩΣΤΟ και ΕΠΩΝΥΜΟ πλέον ΠΕΡΑΣΜΑ στην ΙΣΤΟΡΙΑ, θέλω να σου πω δυό λόγια:

και σε σένα σημειολογικά που εκφράζεις αυτή την ΝΕΑ ΣΠΟΡΑ.... και σε ΟΛΑ τα ΝΕΑ ΠΑΙΔΙΑ που δεν δειλιάζετε μπροστά στους ΠΑΝΟΠΛΟΥΣ ΠΡΑΙΤΩΡΙΑΝΟΥΣ....!



Βλέπω στα ήρεμα και γαληνεμένα σου μάτια το όνειρο για το αύριο, βλέπω τη γαλήνη σου, την ηρεμία της ψυχής σου, το βλέμμα σου.....!
Ίσια στα μάτια κοπέλα μου, ίσια στα μάτια.....με βλέμμα ευθύ, σίγουρο, χωρίς υστερική έκφραση, ατρόμητο, γεμάτο με το ΦΩΣ της καρδιάς σου.....!

Πόσο φωτίζει το πρόσωπό σου τούτες τις φωτεινές μέρες νάξερες.......!
πόσο φωτίζει τον κατήφορο ενός Λαού που στα δύσκολα βγήκε στα κάγκελα και στο κλαρί και ακόμα τώρα το παλεύει.....απέναντι σε Θεούς και Δαιμόνους, σε Σιδερόφρακτους ένοπλους, σε χαφιέδες, σε πληρωμένους κονδυλοφόρους, σε ελεεινούς προβοκάτορες, σε χρυσοποίκιλτους δεσποτάδες γεμάτους σκοτάδι και μούχλα, σε φασίστες άρχοντες....

Δες τους.....!!! κοίτα τους ολόγυρα κορίτσι μου.....!!!! ΚΡΑΝΟΦΟΡΟΙ, ΕΝΟΠΛΟΙ, ΑΣΤΑΚΟΙ....αλλά ΕΝΤΡΟΜΟΙ......!!!! ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ να δείξουν το πρόσωπό τους, παριστάνουν τους "κουτσαβάκηδες" πάνω στα δικά σου όνειρα και γελάνε στο δικό σου πόνο.
Το ΣΙΔΕΡΕΝΙΟ ΒΡΑΧΙΟΛΙ των ΔΕΣΜΩΝ στο μικροκαμωμένο σου χέρι είναι ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥΣ ΧΑΛΚΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ στην ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ....!!

Είσαι το φως και είναι το σκοτάδι, είσαι το χαμόγελο και είναι ο τρόμος, είσαι το αύριο και είναι η γκρίζα νύχτα...

Είσαι ΑΤΡΟΜΗΤΗ και ειναι ΤΡΟΜΑΓΜΕΝΟΙ....!!! 
Το βλέπεις, το ζεις....αύριο θα περπατάς αγέρωχη στο δρόμο, με τη συνείδηση να σε γεμίζει αύρα ζωής......



Είναι το αύριο σας λέω........είναι εδώ.....ανάμεσά μας......ξέρουν να προσμένουν τις μεγάλες ώρες της ανάτασης, του αγώνα, της ανθρώπινης αξιοπρέπειας...

Είναι η ΣΠΟΡΑ σου λέω............

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...