ΚΚΕ-902: ΣΚΕΨΕΙΣ και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ




Επισημοποιήθηκε από το Κ.Κ.Ε. με σχετική του ανακοίνωση η ΠΩΛΗΣΗ των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων του 902 σε Ιδιώτη μαζί με τα μηχανήματα και τις εγκαταστάσεις. Φυσικά το σήμα και ο τίτλος εξακολουθεί να ανήκει στο Κόμμα.

Μια υλοποίηση μιας ειλημμένης απόφασης ήδη στο τελευταίο Συνέδριο του Κόμματος κάτω από το βάρος αξεπέραστων οικονομικών προβλημάτων.

Από εδώ και πέρα όμως, ξεκινάνε μια σειρά σκέψεις και ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΙ πάνω σε αυτή καθ' εαυτή τη σημασία και τις συνέπειες της απόφασης αυτής καθώς και στο χρόνο που πραγματοποιείται.

Η Στοχοποίηση του Κ.Κ.Ε. από την Αστική Τάξη μαζί με την όξυνση των ταξικών αντιθέσεων και την επιδείνωση της πολιτικής κατάστασης συναντιώνται ακριβώς με τη στιγμή που το Κόμμα ΧΑΝΕΙ τη φωνή και παρέμβασή του στα ραδιοτηλεοπτικά μέσα. Μια φωνή που είχε τη δική της ΣΗΜΑΣΙΑ, διεισδυτικότητα και παρέμβαση, κάτι που φάνηκε και στις τελευταίες μεγάλες Κινητοποιήσεις στην ΕΡΤ όπου ο 902 Θεσσαλονίκης έγινε το "ορμητήριο" να βγεί στον αέρα η κομμένη απ΄ την Κυβέρνηση εκπομπή της ΕΤ3.

Ευτυχώς, μέχρι τώρα, παραμένει σε λειτουργία το πόρταλ του 902.gr κάτι που είναι ιδιαίτερα θετικό.

Η Απόφαση αυτή κατά τη γνώμη μου είναι ΕΠΙΖΗΜΙΑ για το Κόμμα για μια σειρά λόγους:

1. ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟΥΣ: Το Κόμμα σε περίοδο όξυνσης της πολιτικής ρήξης, σε περίοδο που αναμένονται εκρήξεις στην Κοινωνία, μένει ΧΩΡΙΣ ΡΑΔΙΟ-ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΦΩΝΗ με ότι εύλογα κανείς αντιλαμβάνεται. Ο Δεδομένος ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ του από τα ΑΣΤΙΚΑ ΜΜΕ δυσκολεύει ακόμα περισσότερο να φτάσει η φωνή του στα λαϊκά στρώματα.
2. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΥΣ: Τη στιγμή της άκρατης επίθεσης κατά των ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ και του καιρού οξύτατων απεργιακών αγώνων για το δικαίωμα της εργασίας και λειτουργίας επιχειρήσεων, το Κόμμα κλείνει μια δική του επιχείρηση χρησιμοποιώντας απόλυτα τους νόμους και τις συνθήκες της Καπιταλιστικής αγοράς. Αντιλαμβάνεστε τη ΔΕΙΝΗ ΘΕΣΗ σε επικοινωνιακό επίπεδο να απολογείσαι για αυτό την ίδια στιγμή που οι δυνάμεις σου πρωτοστατούν στην υπεράσπιση αυτών ακριβώς των δικαιωμάτων.

Τα "κροκοδιλεια" δάκρυα των Αστών και η οργιώδης αστική προπαγάνδα "φιλεργατισμού" για τους απολυμένους του 902 φυσικά ΔΕΝ ΠΕΙΘΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑΝ για τη γνησιότητά τους, όμως ΔΕΝ ΠΑΥΟΥΝ να "ΣΥΓΚΙΝΟΥΝ" μερίδες λαϊκών στρωμάτων που δεν κατανοούν τη λογική και τη φύση της απόφασης.

Το Κ.Κ.Ε. εδώ και χρόνια έχει κάνει μια, κατά τη γνώμη μου, ΣΟΒΑΡΑ ΛΑΘΕΜΕΝΗ ΤΑΚΤΙΚΗ, της οποίας σήμερα πληρώνει το ΚΟΣΤΟΣ:

Επεξέτεινε τις εκδοτικές του δραστηριότητες με την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ πέραν των απόλυτα αναγκαίων και φυσικά θεμιτών εκδοτικών ρόλων που καλείται να έχει ένας Εκδοτικός μηχανισμός Κομμουνιστικού Κόμματος που κινείται σε συνθήκες αποκλεισμού.

Η Λειτουργία της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ με νόμους αγοράς, το άνοιγμα, δεν έλαβε υπόψη του καιρού τα γυρίσματα και σήμερα η ύφεση έπληξε κατά κράτος την ύπαρξή της μαζί με τη φύση του Κόμματος.

Το Κόμμα, στην τελευταία του και όχι μόνο ανακοίνωση, μίλησε για "ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑ" του 902 και ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ.

Οι συγκεκριμένοι όμως όροι σε ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι ΑΔΥΣΩΠΗΤΟΙ....!!! Σημαίνουν να μεταβληθείς σε ΕΡΓΟΔΟΤΗ, σε ΑΣΤΟ, σημαίνουν να κάνεις κινήσεις που αντιμάχεσαι και καλείσαι να ανατρεψεις. 

ΤΙ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ; Καλές οι αναλύσεις αλλά χρειάζεται και πράξη: 

Η Λειτουργία του 902 έπρεπε να διαφυλαχθεί ΠΑΣΗ ΘΥΣΙΑ με κάθε κόστος, έστω και με συρρίκνωση λειτουργιών. Δεν είναι δυνατόν να είναι γεμάτη η ραδιοτηλεοπτική αγορά με "ΚΑΝΑΛΙΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ" που βαστάνε τη συχνότητα και λειτουργούν στοιχειωδώς και ο 902 να κλείνει. Έστω το ραδιόφωνο.

ΤΩΡΑ το Κόμμα καλείται να "απολογηθεί" στην κοινωνία όχι στα ΚΑΚΟΠΙΣΤΑ και ΧΥΔΑΙΑ ή και ΥΠΟΥΛΑ ΣΧΟΛΙΑ αλλά να εξηγήσει και στους ίδιους τους εργαζόμενους που απολύονται τα διάφορα "γιατί" αλλά να πείσει τα καλόπιστα ερωτήματα του γιατί ο 902 ρίχνει μια ΑΔΟΞΗ ΑΥΛΑΙΑ αποδεχόμενος ΑΚΡΙΤΑ τους επαχθείς ΟΡΟΥΣ του ΑΓΟΡΑΣΤΗ, ειδικά σε μια περίοδο που η φωνή και η εικόνα του έπρεπε να είναι ΟΔΗΓΟΣ για την ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ.

Το Κομμουνιστικό και Εργατικό Κίνημα χάνει μια ΦΩΝΗ και ΒΗΜΑ σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο για αυτό και ελπίζω η εξίσωση ΚΟΣΤΟΥΣ-ΟΦΕΛΟΥΣ να μην είναι αρνητική, καθώς δεν πιστεύω να υπάρχει κομμουνιστής, αριστερός ή προοδευτικός πολίτης που να μην θεωρεί αυτή την εξέλιξη ΠΙΣΩΓΥΡΙΣΜΑ.

 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...