ΟΛΑ για τις ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Με ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ της ΤΡΟΪΚΑ ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΙ τα ΕΠΙΤΟΚΙΑ των ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ



Η Πορεία των Επιτοκίων των ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ, όπως αυτές εμφανίζονται στις διάφορες μορφές τραπεζικών προϊόντων, κύρια στις ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ, είναι καθαρά ΠΤΩΤΙΚΗ τον τελευταίο καιρό και μάλιστα σημαντικά.

Μια προς μια οι λεγόμενες «συστημικές» ΤΡΑΠΕΖΕΣ, ΜΕΙΩΝΟΥΝ συνεχώς τα ΕΠΙΤΟΚΙΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ σε μια εποχή μάλιστα που …αναζητούν ρευστότητα για να καλύψουν τα λεγόμενα κενά τους.

Γεγονός εξαιρετικά ΑΝΤΙΦΑΤΙΚΟ αν αναλογισθεί κανείς ότι υπάρχει ζήτηση για καταθέσεις κάτι που δεν συνοδεύεται από την αύξηση των επιτοκίων.

Από την άλλη οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ενδιαφέρονται σε συνθήκες πίεσης να ΜΕΙΩΣΟΥΝ το ΚΟΣΤΟΣ τους. Το ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΟΣΤΟΣ ήδη, με τη βοήθεια των ΛΗΣΤΡΙΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΩΝ και της ΕΞΕΦΤΕΛΙΣΤΙΚΗΣ Στάσης της ΓΣΕΕ-ΟΤΟΕ, έχουν καταφέρει να το μειώνουν ραγδαία.

Απομένει το ΚΟΣΤΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΣ για αυτούς. Με την ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ της ΤΡΟΪΚΑ οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ μειώνουν τα επιτόκια καταθέσεων, συνεπώς το κόστος χρήματος για αυτούς και μάλιστα όσες μικρότερες τράπεζες δεν ακολουθήσουν , καλούνται να συμμορφωθούν άνωθεν έμμεσα,.

Δεν αρκούν λοιπόν τα κατά συρροή δισεκατομμύρια € που δίνονται, ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ, αφειδώς ενίσχυση στους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.
Δεν αρκούν το ότι με τρόπο ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ, κρατούν το MANAGEMENT χωρίς οι ίδιοι να πειράξουν τη τσέπη τους…

Έρχεται τώρα και η ΚΑΤ’ ΕΝΤΟΛΗ ΜΕΙΩΣΗ των ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ σε μια εποχή που οι εναπομείναντες καταθέτες αναζητούν ένα «οικονομικό καταφύγιο» για αποταμίευση, να «φωνάξει» ότι :

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ…..!!!



Νυν υπέρ πάντων ο …αγών για το Τραπεζιτικό Κεφάλαιο με τις ευλογίες ΟΛΩΝ των στηριγμάτων είτε αυτά είναι οι ίδιοι οι ΚΡΑΤΙΚΟΙ ΘΕΣΜΟΙ και τα ΕΡΓΑΛΕΙΑ τους, είτε είναι οι ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ή ΠΡΑΣΙΝΟΓΑΛΑΖΟΥ Χρώματος.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...