ΣΥΡΙΖΑ: ΚΑΤΗΦΟΡΟΣ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ μπροστά στο Πόθο για ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ


Τα όσα συμβαίνουν τον τελευταίο καιρό στα ΗΓΕΤΙΚΑ ΚΛΙΜΑΚΙΑ του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και όχι μόνο, πραγματικά είναι και ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΑ και ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ μιας σειράς προβλέψεων.



Το ΚΑΡΦΙ  ΣΤΑΥΡΩΜΑΤΟΣ στους ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ, μαζί με τα υπόλοιπα καρφιά των άλλων χώρων, από την συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι πρόσφατες θέσεις για την ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ και στην ουσία ΕΥΝΟΥΧΙΣΜΟ των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ νομίζουμε ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙ καμία ΣΚΕΨΗ ΕΛΠΙΔΑΣ για τις ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ πλέον προθέσεις του κ. ΤΣΙΠΡΑ και της ηγετικής του Ομάδας.

Οι ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ στο ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ είναι ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ, οι «ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ» στην ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ και στα ΞΕΝΑ ΚΕΝΤΡΑ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ έχουν πάρει τη μορφή καταιγίδας.

Το απίστευτο είναι ότι μερικά ηγετικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ βάναυσα το Λαό σε σημείο να σε κάνουν να αναρωτιέσαι αν έχουν απωλέσει πλέον κάθε επαφή με το περιβάλλον γύρω τους.


 Για παράδειγμα ακούσαμε τον κ. ΒΟΥΤΣΗ να κατακεραυνώνει τις Αριστερές Συνιστώσες λέγοντας ότι «Το ΚΚΕ έχει ….εγκαταλείψει τον Αντιμνημονιακό αγώνα» και ….τσιμπηθήκαμε αν ο άνθρωπος έχει …πιεί κάτι η τελεί υπό ιατρικό καθεστώς παράκρουσης.

Γιατί έχουμε τα ΜΥΡΙΑ όσα να καταλογίσουμε στο ΚΚΕ και στην ηγεσία του αλλά όχι αυτό….!

Επειδή όταν η Ιστορία επαναλαμβάνεται παίρνει τη μορφή κακόγουστης ΦΑΡΣΑΣ, έχοντας ζήσει την …αλήστου μνήμης εποχή των …..Αριστερών και ….Μαρξιστικών Τάσεων στο ΠΑΣΟΚ, που οδηγήθηκαν, τι ρόλο έπαιξαν, ειλικρινά πιστεύουμε ότι οι σημερινές ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ, με ιστορία στους Κοινωνικούς Αγώνες, ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΝΕ «ΑΨΑΛΤΕΣ» στο βωμό του λουκέτου που τους βάζει ο ΤΣΙΠΡΑΣ και η ΠΑΡΕΑ του.

Βέβαια οι ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ τους υπήρξαν απογοητευτικά ΥΠΟΤΟΝΙΚΕΣ από στελέχη του ύψους των ΜΑΝΩΛΗ ΓΛΕΖΟΥ και ΚΩΣΤΑ ΛΑΦΑΖΑΝΗ.

Το «επιχείρημα» της ΕΞΟΡΜΗΣΗΣ του ΣΥΡΙΖΑ σε ενιαίο Κόμμα, με ….τάσεις (sic….) με ΑΥΤΟΣΚΟΠΟ την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ είναι τόσο γελοίο, τόσο ανιστόρητο, που «πέφτει» χωρίς καν να μπει στο τραπέζι της κουβέντας.

Στη ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ το ΜΠΟΛΙΒΑΡΙΑΝΟ ΜΕΤΩΠΟ συντίθεται από Κόμματα και οργανώσεις που όποια θέλουν έχουν διατηρήσει ΑΚΕΡΑΙΑ την ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ τους ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ. Συνεπώς ;;

Η Αλήθεια είναι ότι αλλού βαράνε τα …τέλια των επιλογών αυτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΗΓΕΣΙΑ του είναι ΑΝΙΚΑΝΗ και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ τελικά να δημιουργήσει ΑΡΙΣΤΕΡΟ, ΤΑΞΙΚΟ, ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΚΟ ΡΕΥΜΑ μέσα στην Κοινωνία. Το έχει ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙ το εγχείρημα.

Ανοίγματα και συμμαχίες ψάχνει στα ΑΣΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και στην πολιτική τους αποσκοπούν οι Κινήσεις του.

ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟΛΥΤΑ οι θέσεις τόσο του ΚΚΕ όσο και της ΠΑΑΣ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ και άλλων χώρων της Αριστεράς για το φαινόμενο και το ρόλο του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τις ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ των ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΑΜΕΣΑ. Θα επιλέξουν να έχουν το ΓΡΑΦΙΚΟ ΡΟΛΟ που είχαν κάποιες ομάδες μέσα στο ΠΑΣΟΚ στηρίζοντας στην ουσία τον ΚΑΤΗΦΟΡΟ της ΗΓΕΣΙΑΣ ; ή θα προβούν σε ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΜΑ της ΕΠΙΛΟΓΗΣ τους.

Το ΠΑΣΟΚ, άρχισε να ξηλώνει τα όποια τέλος πάντων ιδεολογικά του ιμάτια 4 χρόνια μετά την ανάδειξή του ως Κυβέρνηση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε το ξήλωμα ΕΦΙΑΛΤΙΚΑ ΝΩΡΙΣ….!!!


Σχόλια

  1. ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ.ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΤΙ ΤΟ 27 ΤΙΣ ΕΚΑΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ.ΗΤΑΝ ΨΗΦΟΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΓΧΡΩΝΩΣ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ ΠΟΥ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΣΕ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΑΚΟΜΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΥ ΥΠΟΦΕΡΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ.ΤΑΣΕΙΣ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.ΦΡΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΟΧΙ.ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΟΤΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΕΤΑΙ ΤΗΝ ΤΡΙΚΟΜΜΑΤΙΚΗ.ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΠΟΥ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΙΣ ΗΞΕΡΑΝ.ΕΛΕΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αγαπητέ Κώστα, κατ΄αρχήν ευχαριστώ για την συμμετοχή σου σε τούτη τη κουβέντα και συνάμα αγωνία.
      Αν όμως, αυτό που κατάλαβες από την παρέμβαση αυτή, ήταν η σκέψη μας για τις Συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ τότε πραγματικά κάποιο λάθος κάνεις και σε καλώ να επανεκιννήσεις τη σκέψη σου.
      Θα ήθελα να ακούσω από σένα τοποθέτηση επί της ουσίας. Δηλαδή στο προκείμενο:
      Την ολίσθηση της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ σε θέσεις που όχι απλά δεν έχουν την παραμικρή σχέση με αυτό που ονομάζουμε "αριστερά" αλλά μιλάμε πλέον για διαγωνισμό αστικής νομιμοποίησης.
      Κοίταξε: Ο όρος "αριστερά" δεν είναι λάστιχο για τον άγουμε και φέρουμε όπως η ...ΔΗΜΑΡ ή το ...ΠΑΣΟΚ παλιότερα.
      Προφανώς το παράδειγμα της ΚΥΠΡΟΥ δεν δίδαξε την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τίποτα.....!
      Αγαπητέ συναγωνιστή, η σημερινές εξετάσεις που δίνει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στο ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟ και στον ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑ είναι καθημερινές και κατά συρροή για να τις εκλάβουμε ώς ...τυχαίες.
      Δεν χρειάζεται να απαριθμήσω τώρα κινήσεις που έχουν λάβει τη μορφή χιονοστιβάδας και έχουν προκαλέσει αισθήματα ΟΡΓΗΣ στον απλό λαϊκό κόσμο.
      Αν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ θαρρούν ότι καθήκον τους είναι να βρούν στηρίγματα στον ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΟ ΧΩΡΟ (επι της ουσίας τέτοιος δεν υφίσταται....είναι επινόηση των αστών) και ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να πάει με ΟΡΟΥΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ στην Κοινωνία ριζοσπαστικοποιώντας το λαό, τότε έχουμε ΘΕΜΑ....!
      Η Κλήση στις ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ του ΣΥΡΙΖΑ, που αγαπητέ φίλε, μπορεί να μην έχουν, όπως λες, αναγνωρισιμότητα στο κόσμο του "καναπέ" και των εκλογών, αλλά ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ, ότι ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΕΣ, ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΑ ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον παλιό ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, στην ουσία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ, ήταν για να τις καλέσει να μας πουν ευθέως τι θα κάνουν.
      Θα έχουμε ένα PASOK REMAKE εν έτει 2013 ;
      Και κάτι τελευταίο αγαπητέ Φίλε πάντα καλοπροαίρετα:
      Τα όποια ...27-37-17-57% δεν είναι ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ, ΕΝΑ ΜΗΔΕΝ, αν κληθείς να έρθεις σε ΡΗΞΗ με το ΜΝΗΜΟΝΙΟ και τους ΝΑΖΙ που πολύ σωστά αναφέρεις, ΘΕΛΕΙΣ ΚΙΝΗΜΑ ΤΑΞΙΚΟ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΜΕΝΟ, ΤΑΛΙΜΠΑΝ του ΔΡΟΜΟΥ, ΕΜΠΕΙΡΙΑ, ΕΝΟΤΗΤΑ στους ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ και στα ΚΙΝΗΜΑΤΑ.
      Και πάλι σε ευχαριστώ.

      Διαγραφή
  2. ΣΕΒΑΣΤΕΣ ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΠΡΩΣΟΠΙΚΗ ΜΟΥ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΩ ΚΥΡΙΩΣ ΕΠΑΦΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ,ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΜΟΥ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΟΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΚΥΡΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΒΑΣΕΙ ΕΡΕΥΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΤΕΛΙΟΣ ΕΛΛΗΝΙΑΔΗΣ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ.ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΓΕΙ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ,ΝΕΟΛΑΙΑ,ΙΔ.ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ,ΚΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΙΝΗΤΡΟ ΓΙΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΚΑΙ ΠΑΛΗ ΕΙΝΑΙ ΜΕΙΟΨΗΦΕΙΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,ΚΑΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΛΟΓΩ ΚΑΠΟΙΩΝ ΦΟΒΗΚΩΝ ΕΜΜΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΜΟΛΟΓΩ ΑΞΙΟΛΟΓΑ ΜΕΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ,ΑΛΛΟΙ ΓΙΑΤΙ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΗΝ ΑΛΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ,ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΕΥΤΗΧΩΣ ΠΟΛΛΟΙ ΛΙΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΟΥΝ ΚΕΚΤΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΕΚΛΕΣ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΑΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ ΑΥΤΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΦΕΡΕΙ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΛΛΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙ,ΝΑ ΤΟΥ ΜΑΘΕΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΤΟΝ ΦΕΡΕΙ ΓΙΑ ΡΟΥΣΦΕΤΙ Η ΓΙΑ ΚΑΡΕΚΛΑ.ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΑΠΛΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕΙ ΣΕ ΤΟΠΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΙΕΣ ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΑΣΟΚ.ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΙΣΜΟ ΦΟΒΑΜΑΙ.ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ.ΜΗΝ ΚΟΡΟΙΔΕΥΑΜΑΣΤΕ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.Η ΓΕΝΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΕΙΝΑΙ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΣΧΕΔΟΝ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΠΟΥ ΠΕΙΣΘΗΚΑΝ ΟΤΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΟΣΟ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙ ΠΟΛΛΑ ΛΑΘΗ ΚΥΡΙΩΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΟΥ ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΕΦΕΡΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΣΟΣΤΑ.ΕΝΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΕΧΤΩ ΚΑΙ ΕΙΔΗ ΕΧΩ ΕΠΙΣΗΜΑΝΕΙ ΣΕ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΑΝΑΛΟΓΑ ΤΟ ΑΚΡΟΑΤΗΡΙΟ.ΑΥΤΟ ΕΜΕΝΑ ΠΡΩΣΟΠΙΚΑ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΠΑΛΙΟ.ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΒΓΕΙ ΣΕ ΚΑΛΟ.ΟΝΤΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΟΤΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΛΑΟ.ΟΝΤΩΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΑΝ ΩΡΙΜΟ ΦΡΟΥΤΟ,ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΣΩΣΕΙ.ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΦΤΑΙΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΟΙΠΟΝ.ΕΛΠΙΖΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΝΑ ΔΙΩΡΘΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΟΥ ΙΣΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΖΗΤΑΕΙ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κώστα: οι στατιστικες των τελευταίων ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έδειξαν επικράτησή του στις Νεαρές και παραγωγικές κύρια ηλικίες. Οι γεροντότεροι και κύρια οι συνταξιούχοι, αν και επλήγησαν τραγικά από την Μνημονιακή καταιγίδα δεν τον στήριξαν ανάλογα.

      Βλέπεις όμως τώρα ότι ρεύμα δεν κατορθώνει να δημιουργήσει στη κοινωνία και αυτοδυναμίες είναι όνειρα απατηλά εκτός αν συμβούν ...σημεία και τέρατα στην κοινωνία.

      Θα συμφωνήσω μαζί σου με τον παραγοντισμό και το ρόλο κάποιων στελεχών τέως του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ που έχουν αλώσει σε νοοτροπία μεγάλο μέρος της ηγετικής του σκέψης.

      Ρεύμα στην κοινωνία πλέον δεν δημιουργείται εκλογικά και δεν θα πετύχουμε κάτι με αυτό. Το ότι προσωπικά ο ΤΣΙΠΡΑΣ και έτερα στελέχη της ηγεσίας, κάνουν ότι είναι δυνατόν για δώσουν "εξετάσεις" στον Αστικό παράγοντα και αυτό σημαίνει πάρα πολλά.

      Μακάρι να διαψευστούμε στη πορεία. Εκείνο που πρέπει να αναδείξουμε είναι το ΚΙΝΗΜΑ, το ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, να στηρίξουμε αγώνες κρίσιμους όπως στην ΟΛΜΕ, ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ, ΕΡΓΑΤΕΣ, εκεί δηλαδή που δυστυχώς κάναμε κραυγαλαία πίσω τη κρίσιμη ώρα.

      Θα δείξει η πορεία.

      Διαγραφή
  3. ΣΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΩΝΤΟΣ Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.ΑΠΟΨΗ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΥΡΙΩΣ ΠΑΛΙΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΑΝ ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ.ΕΔΩ ΜΑΣ ΨΗΦΙΣΑΝ ΟΙ ΜΙΣΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΛΗΣΙΑΖΟΥΝ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΚΙΝΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ.ΕΓΩ ΕΧΩ ΤΣΑΚΩΘΕΙ ΚΑΙ ΕΧΩ ΕΡΘΕΙ ΣΕ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΑΡΚΕΤΕΣ ΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΟΤΙ ΖΗΤΑΓΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΑΝΥΠΑΚΟΗ ΣΕ ΟΛΑ.ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.ΑΠΕΡΓΕΙΕΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ.ΟΜΩΣ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΒΑΖΑΝ ΕΜΠΟΔΙΑ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΠΑΤΗΣΕΙ ΠΟΤΕ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕ ΚΑΝΕΝΑΝ.Ο ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ.ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ.ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΟΙΟΣ ΤΟΥΣ ΕΚΠΡΩΣΩΠΕΙ;ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ.Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΛΛΟΙ ΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ,ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΜΑΣ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΕ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ.ΑΝ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΞΕΣΗΚΩΣΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΤΡΕΞΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΤΕ ΤΕΛΕΙΩΣΑΜΕ.ΙΣΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ.ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ.ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ.ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΣΤΕΛΝΩ ΕΜΑΙΛ ΟΠΟΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΩΡΩ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ.ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΗΣΜΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολλά σωστά σημεία έχει η σκέψη και οι προβληματισμοί σου.
    Το θέμα είναι ότι αυτή τη στιγμή, Κινηματικά, ο Ελληνικός Λαός βρίσκεται σε μεγάλο τέλμα.
    Οι ήττες είναι συνεχείς, η επιδείνωση πλέον έχει πάρει χαρακτηριστικά ανοιχτής ανθρωπιστικής κρίσης και η αριστερά δεν φαίνεται να πείθει.
    Το καζάνι βράζει αλλά πολύ φοβάμαι ότι ή θα σκάσει άναρχα ή θα έχουμε πολύ μεγάλο πισωγύρισμα σε σκοτεινές και γκρίζες επιλογές νεοφασιστικού τύπου.
    Με ήπιο κλίμα και κοινοβουλευτισμό της κλασικής παλαιοκομματικής σχολής ανατροπές και αντιστάσεις δεν υφίστανται.
    Η Σημερινή εξουσία δεν σου δίνει καμία δεύτερη καν σκέψη.
    Η Επιλογή της συγκροτημένης ρήξης είναι μονόδρομος.
    Καλή σου συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...