ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ οι ΗΓΕΤΙΣΚΟΙ της ΟΤΟΕ για τη ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ των ΜΕΙΩΣΕΩΝ που ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ




Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι της υπογραφής τους και οι ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στην ηγεσία της ΟΤΟΕ, βγάλανε τα λιβανιστήρια και άπλωσαν «σημαίες» θριάμβου στα μπαλκόνια για τη ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ που υπέγραψαν με τους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ.

Μάλιστα ο πανηγυρικός τόνος είναι τέτοιας έντασης που μόνο …ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΑΡΓΙΑ δεν κήρυξαν όλοι μαζί αγκαλιά ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, ΠΑΣΟΚοΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ και οι γνωστοί ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ …κουμπάροι, φίλοι και λοιποί συγγενείς, που αναγόρευσαν την κλαδική σύμβαση ως ….ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΣΗΜΑΣΙΑΣ.

Οι ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ της γνωστής παρέας της ΟΤΟΕ έγιναν γνωστές εδώ και μέρες. Σηκώνοντας τη σημαία των «κρίσιμων ημερών» για το ….Τραπεζικό σύστημα, …Βασιλικότεροι του Βασιλέως έκαναν υπόθεση του Εργατικού Κινήματος την ….Σωτηρία των Τραπεζιτών από τα ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΑΔΙΕΞΟΔΑ και σήκωσαν τη σημαία της «σωτηρίας» των …Τραπεζών βάζοντας πλάτη στην Κεφαλαιοποίηση με λεφτά που θα πληρώσει ο Ελληνικός Λαός και τις Αυξήσεις του Μετοχικού τους Κεφαλαίου.

Άρχισαν να «γαυγίζουν» αγωνιστικές κραυγές για αγωνιστικές απεργίες αν δεν ….συμφωνήσουν οι Τραπεζίτες για μια ΔΕΣΜΗ ΠΡΟΤΑΣΗΣ που, κατά …σύμπτωση, ήταν ΑΥΤΑ ΑΚΡΙΒΩΣ που ΖΗΤΗΣΑΝ στην ΟΤΟΕ.

Θεώρησαν «φυσιολογικό» το ότι χιλιάδες ΤΡΑΠΕΖΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ έχουν ήδη υποστεί ΚΑΤΑΡΡΑΚΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΗ, όπως στην ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, στο ΤΑΧ. ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟ, θεώρησαν φυσιολογικό το ότι ΔΟΘΗΚΑΝ ΤΣΑΜΠΑ Ολάκερα δίκτυα τραπεζών, ΚΑΤΑ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ σε συγκεκριμένους ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ, δεν έβγαλαν ΑΧΝΑ στην ΟΤΟΕ για τα «ΚΟΚΚΙΝΑ» ΔΑΝΕΙΑ που σακατεύουν χιλιάδες Σπίτια για να ζητήσουν επί τέλους από τους τραπεζίτες ΚΟΥΡΕΜΑ ΧΡΕΩΝ και όχι μόνο ΚΟΥΡΕΜΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΩΝ και ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΤΑΜΕΙΩΝ. 
Βολεύονται με …..ρυθμίσεις δανείων που ΠΑΡΑΤΕΙΝΟΥΝ το δανειακό κρέμασμα σε 30 και …40 χρόνια, φουσκώνοντας ακόμα πιο πολύ το χρέος των Νοικοκυριών.

Έρχεται λοιπόν πάλι τώρα η ΟΤΟΕ, εκτός των άλλων, να …Πανηγυρίσει …ΜΕΙΩΣΕΙΣ που ονομαστικά είναι στο 6% αλλά στην πράξη θα φτάσουν στο 9% ετήσια, να …πανηγυρίσει ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ, να πανηγυρίσει ΩΡΑΡΙΑ ΛΑΣΤΙΧΟ μέχρι τις …7 το βράδυ…!

Έρχεται επίσης να πανηγυρίσει που ….ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (!!!). Και το πιστεύει….! Ενώ ξέρει ότι λέει ΨΕΜΜΑΤΑ καθώς πουθενά στο κείμενο δεν υπάρχει και δεν θα μπορούσε νομικά να υπάρξει ρήτρα ανάλογη και το όλο θέμα ΕΠΑΦΙΕΤΑΙ στην ….ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΣΥΓΚΥΡΙΑ και στις …ΛΕΚΤΙΚΕΣ ΔΙΑΚΗΡΥΞΕΙΣ των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

Θέλουν δηλαδή να μας πουν ότι ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ, ότι όλο αυτό το προσωπικό , κατά χιλιάδες, θα «πακεταρισθεί» σε ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ που θα δουλεύουν με τους γνωστούς τρόπους και μεθόδους. Θέλουν να μας πουν ότι μερίμνησαν για τις ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΩΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, για τις ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΩΡΑΡΙΩΝ, ΗΜΕΡΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, για το ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΩΝ, ζητήματα τα οποία έγραψαν στα παλιότερα των Υποδημάτων τους.

Επίσης πανηγυρίζουν ότι υπέγραψαν ΚΛΑΔΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ. Ξεχνάνε να πουν όμως σε τι …ΔΙΑΦΕΡΕΙ αυτή η ΣΥΜΒΑΣΗ από την ΘΕΛΗΣΗ των ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ.

Και στη τελική, πότε οι ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ενός Κόμματος, του ΠΑΣΟΚ, που σήμερα με το ζόρι εκφράζει μονοψήφιο ποσοστό στην Κοινωνία, μαζί με τους συνεργάτες τους της ΝΔ, ενός κόμματος ΔΥΝΑΣΤΗ του Ελληνικού Λαού, επαίσχυντες ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ, για να μιλήσουμε τη γλώσσα που πιστεύουν, θα δεσμεύουν το εργασιακό μέλλον χιλιάδων ανθρώπων με τις αποφάσεις τους.

Η ΕΥΘΥΝΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ , που χρόνια τώρα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, εμπιστεύονται αυτή τη συγκεκριμένη ΔΡΑΚΑ ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΩΝ, και στη συνέχεια «κλαίνε» και μουτζώνουν μιλώντας για «πουλημένους συνδικαλιστές» είναι ΜΕΓΑΛΗ.
Τώρα θα κληθούν οι εργαζόμενοι, εκ νέου, να υποστούν ΝΕΑ ΣΥΡΡΙΚΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ με όλες εκείνες τις άμεσες επιπτώσεις στο τρόπο ζωής τους.
Η Ηττοπάθεια, η Μοιρολατρεία, ο Συμβιβασμός, θέση και άποψη των ΞΕΠΕΣΜΕΝΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΗΓΕΣΙΩΝ, που έχουν οδηγήσει μια ολάκερη Κοινωνία στην Υστερία της Απογοήτευσης και της Απόγνωσης μαζί με τα ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ τους, των οποίων τα συμφέροντα, πιστά υπηρετούν.



Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Γαλλική Αριστερά: Από μαζική ανατρεπτική δύναμη σε "τσόντα" του πολιτικού συστήματος. Μια θλιβερή παρακμή

Η υποτέλεια ως "εθνικό συμφέρον", συνώνυμο εθνικής τραγωδίας

Η ΑΠΟΧΗ στις ΕΚΛΟΓΕΣ κάνει τα χέρια των ΔΥΝΑΣΤΩΝ να τρίβονται από ΧΑΡΑ...